Beste Benzine Grasmaaier

De Beste Benzine Grasmaaier Van 2022

Wil jij een prachtig gemaaid gazon en vind je het niet erg om achter je maaimachine aan te lopen? Heb je geen zin in gedoe met stroomkabels of een accu die op de helft van de klus leeg is? Dan is een benzine grasmaaier voor jou een goede en krachtige keuze. Een motor handmaaier heeft namelijk altijd meer maaipower dan elektrische variant of een ‘ouderwetse’ loopmaaier. 

Sla drie vliegen in één klap; maak een lekker wandeling en trim het gras met eer van eigen werk op precies de hoogte die jij wilt in niet te veel tijd. 

Heeft dit type gazonmaaier je interesse gewekt en wil je een benzine grasmaaier aanschaffen? Dan gaat je zoektocht naar de beste koop van start, iets waar wij je graag bij helpen! Profiteer van de kennis van ons onderzoeksteam zie welke apparaten het best uit de test zijn gekomen voor jouw gazonoppervlakte. Scrol snel verder en zie de beste benzine grasmaaier van dit moment toegelicht.    

Motor grasmaaier test

De grasmaaier op benzine is de beste koop voor iedereen met een gazon tot circa 1000 m2 en een goed stel benen. Je krijgt hier namelijk een goed maai resultaat tegen een relatief lage kostprijs. Uiteraard is het wel wat tijdrovender dan bijvoorbeeld een zitmaaier of een robotsysteem, maar dat ter zijde. 

Jij wilt weten welke benzine grasmaaier jou het meeste maaiplezier gaat opleveren en daar gaan wij je bij helpen. Wij hebben de meest betrouwbare grasmaaier merken en hun modellen aan een kritische review onderworpen. Daarbij hebben wij ons niet alleen laten leiden door ons eigen onderzoek, maar minstens zoveel waarde gehecht aan de mening van de gebruikers van specifieke benzine grasmaaiers. Zo weet jij zeker dat je de beste prijs/kwaliteit grasmaaier in huis haalt. 

Top 10 beste benzine grasmaaiers van 2022

Dit zijn de 10 bestverkochte en meest beoordeelde benzine grasmaaiers van dit moment. 


Motormaaier Benzine Top 10 van 2022


Wolf Garten A 4600 benzinemaaier

ONZE NUMMER 1

Wolf Garten A 4600

Veruit de beste benzinemaaier van dit moment. 

Einhell motormaaier

Einhell GC-PM 47 S HW

Zeer goede motormaaier met mulchfunctie. 

Powerplus POWXG60245 op Maaimachine

Powerplus POWXG60245

Heel veel motormaaier voor je geld.

Makita motormaaier

Makita PLM4630N2

Valt op basis van prijs net buiten de top 3.

ACG53-COMFORT+ benzinemaaier

ACG53-COMFORT+

Betrouwbare all-round benzinemaaier. Wel prijzig.

Wolf Garten A 4600 benzinemaaier

Wolf Garten A 4200

Ideale motormaaier voor gazons tot 500m2.

Stiga benzine grasmaaier

STIGA COMBI 48 SB

Er zijn goedkopere alternatieven dan deze.

Stiga benzine grasmaaier

STIHL RM 448 TC

Maaien en mulchen voor nog geen 500 euro!

Stanley motorgrasmaaier

Stanley Lawn Mower

Kibani benzine motormaaier

Kibani Benzinemaaier

Heb jij serieuze interesse in een benzinemaaier en wil jij weten welke motormaaier het beste bij jouw wensen aansluit? Wij vertellen het je. Lees snel verder en om alles te weten over de voor- en nadelen en de prijs. 


De Wolf Garten A 4600 A wint met glans onze benzine grasmaaier test van 2021. Deze machine stond in 2020 ook al op de hoogste trede van het ereschavot en blijft de top 10 ook in 2021 aanvoeren. Deze motormaaier maait met gemak gazons met een oppervlakte van 800m2. Voor ongeveer 330 euro krijg je een zelftrekkende benzinemaaier inclusief een 60 liter opvangbak. In vergelijking met andere maaiers die wij getest hebben is dit een heel scherpe prijs. Niet voor niets wordt de grasmaaier van Wolf Garten door gebruikers goed beoordeeld.

Maai eigenschappen van de A 4600

 De Wolf Garten A 4600 A beschikt over een 140 cc 2,8 pk Wolf Garten OHV 45 motor. De kritische lezer zal het waarschijnlijk niet ontgaan, dit is exact dezelfde motor als die van de A 4200. In vergelijking met de kleinere variant beschikt de A4600 A over een 46 centimeter breed maaimes. Dit maakt het maaien van grotere oppervlakten, zeker in combinatie met de zelfrijdende instelling, een eenvoudige taak. De maaihoogte is instelbaar in acht verschillende hoogtes variërend tussen de 28mm en de 92mm. 

Handig om te weten over de Wolf Garten A 4600

De duwboom van de Wolf Garten A 4600 A is in hoogte verstelbaar voor jouw ideale werkhouding. Dit maakt ook het opruimen van de maaier in de schuur eenvoudig: het scheelt namelijkt opbergruimte! Reserveer in je schuur of garage een hoekje van ruim 60 cm x 60 cm en je weet dat deze 54,5 cm brede x 91,2 cm hoge x 44,5 cm diepe motormaaier veilig droog kan staan. Het gewicht is 33 kg, wat een prima werkbaar duwgewicht is dankzij de relatief grote wielen. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 800 M2 
 • Vermogen 2,8 pk
 • Maaibreedte: 46 cm
 • Geluidsniveau 84 dB

Specificaties

 • Merk -  Wolf Garten
 • Model - A 4600 A
 • Gewicht 33 kg
 • Prijs v.a. € 562,-
 • Weinig geluidsproductie
 • Opvangbak werkt perfect
 • Maaihoogte per wielas instellen


Ben jij op zoek naar een betaalbare benzinemaaier inclusief mulchfunctie? Dan is de nummer 2 in onze lijst van de beste motormaaiers van 2021 een uitkomt. Voor net geen 380 euro krijg je een krachtige zelfrijdende mototmaaier inclusief mulchfuntie

Volgens Einhell is deze machine geschikt voor gazons tot 1400m2. Hoewel de machine het op basis van aandrijving zou moeten redden, merkten wij dat dit oppervlakte een behoorlijke opgave was. Tot 1000m2 ging het maaien eenvoudig, daarna werd het toch zwaar. 

Maai eigenschappen van de GC-PM 47 S HW

Deze motorgrasmaaier is aangedreven door 139 cc 2,6 pk Einhell OHV motor, een krachtige 1 cilinder 4-takt motor van eigen productie. Zoals alle motormaaiers in de top 3 is het 47 cm brede maaidek uit één plaat staal gemaakt. De maaihoogte kun je instellen tussen de 25mm en 70mm. De unieke 5 in 1 functie van het maaidek zorgt ervoor dat deze machine kan maaien, mulchen, zij-uitwerpen, achter uitwerpen en gras opvangen in haar maar liefst 75 liter grote opvangbak. Hierdoor kun je langer doormaaien voor je de opvangbak moet legen. Maar er is meer; in de voorbumper van de grasmaaier zit een graskam die er samen met de Einhell Vortex technologie (luchtcirculatie in het maaidek) garant staat voor een egaal maairesultaat. In aanvulling op al deze technische snufjes kun je genieten van een zelfaandrijving met een maximale snelheid van 3,5 km/u. Al met al maakt dit de Einhell GC-PM 47 S HW de beste grasmaaier voor iedereen met een fors gazon en een budget tot 400 euro.  

Handig om te weten over de Einhell GC-PM 47 S HW

Ruimte en opbergen is altijd een ‘ding’ bij het bezitten van een motor grasmaaier. Einhell heeft daarin meegedacht. Deze loopmaaier is namelijk opvouwbaar! De ingeklapte afmetingen zijn 60 cm breed x 46 cm hoog x 91 cm diep, mooi compact wat ons betreft. Qua gewicht scoort de GC-PM 47 S HW goed met 39 kg, een goed werkbaar gewicht. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1000 m2 
 • Vermogen 2,6 pk
 • Maaibreedte: 47 cm
 • Geluidsniveau van 96 dB

Specificaties

 • Merk -  Einhell
 • Model -  GC-PM 47 S HW
 • Gewicht 39 kg
 • Prijs  v.a. € 379,00 
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Egaal maairesultaat
 • Opvouwbaar
 • Beperkte wendbaarheid
 • Geen variabele snelheid


De Powerplus POWXG60245 is een krachtige benzine grasmaaier die gegarandeerd een tevreden blik op je gezicht tovert als je ermee aan de slag gaat. Zoals vele andere modellen hebben wij ook deze grasmaaier getest en vinden wij dat deze motormaaier absoluut niet mag ontbreken in de top 10 beste benzine grasmaaiers. Deze maaier maakt een gazon van 1000m2 trimmen kinderspel.  

Wij waren bijzonder tevreden over de zelftrekfunctie, waardoor de grasmaaier zonder enige duwkracht over het gazon rijdt. Je kunt lekker doormaaien zonder dat je het gevoel hebt dat het maaivermogen negatief wordt beïnvloed door de aandrijving. De mulchfunctie werkt uitstekend en het is eenvoudig om de maaihoogte aan te passen. Kortom, een prettige machine die doet wat die moet doen en voldoende comfort geeft. Bang voor de prijs? Geen zorgen, deze maaimachine heeft een perfecte prijs-kwaliteit verhouding, of beter gezegd: ‘de prijs is in verhouding tot de kwaliteit zelfs laag!’. 

Enige nadeel is dat je wel gehoorbescherming moet dragen. De benzinemotor produceert 99 dB geluid. Niet uitzonderlijk hoog voor een motormaaier, maar wel dusdanig hoog dat wij adviseren gehoorbescherming te dragen.     

Belangrijkste informatie over de Powerplus POWXG60245

De POWXG602 heeft een maaidek van 51 centimeter en beschikt over een 173 cc viertakt motor welke goed is voor 5,1 pk. Met deze maaimachine maai je probleemloos een gazon van meer dan 1000m2. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot 1000 m2 
 • Vermogen 5,1 pk
 • Maaibreedte: 51 cm
 • Geluidsniveau 99 dB

Specificaties

 • Merk -  Powerplus
 • Model -  POWXG60245
 • Gewicht - 35,5 kg
 • Prijs v.a. € 406,-
 • Zelfaangedreven
 • Mulchfunctie
 • Eenvoudig maaihoogte instellen
 • Achterwielen moeten beide grip hebben
 • 95 dB geluidsproductie
 • Bij achteruittrekken blokkeren wielen


Wie denkt bij Makita aan grasmaaiers? Juist, de meeste zullen eerst aan een boormachine denken, maar grasmaaiers maken kunnen ze ook! De Makita PLM4630N2 is volgens de fabrikant zelf geschikt voor grasmatten tot 1200m2. Deze motormaaier is zo licht en wendbaar dat duwen geen obstakel hoeft te zijn. Extra voordeel van deze Makita is de oprapen/hakselaar functie voor het opruimen van gevallen blad in de herfst. Je koopt deze multifunctionele motormaaier voor net iets boven de 400 euro. Een prijs die wat ons betreft aansluit bij de kwaliteit. 

Maai eigenschappen van de PLM4620N2

De Makita PLM4630N2 is de krachtigste benzinemaaier die we tot nu toe hebben besproken. Deze machine is aangedreven door een krachtige Briggs & Stratton viertaktmotor met een cilinderinhoud van 190 cc, goed voor 3.2 pk vermogen. Je kunt het gras trimmen met een maaibreedte van 46 cm op 5 standen met een hoogte van 25mm als kortste optie en 70mm als langste optie.  Je kunt de grassnippers mulchen, uitwerpen of opvangen in de opvangbak van 50 liter.  

Goed om te weten over de Makita PLM4630N2

De Makita PLM4620N2 neemt niet veel ruimte in met een afmeting van 46cm breed x 50 cm hoog x 76 cm diep in ingeklapte staat. Dat past toch in bijna elke schuur wel? Dat deze machine compact is zie je ook terug in het gewicht van slechts 31,1 kg. Dat is prettig werken, want de combinatie van lichtgewicht, klein formaat en aandrijving maken dat de Makita op nummer 6 staat in onze top 10. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot 1200 m2
 • Vermogen: 3,2 pk
 • Maaibreedte: 46 cm
 • Geluidsniveau 96 dB

Specificaties

 • Merk - Makita
 • Model - PLM4630N2
 • Gewicht - 31,1 kg
 • Prijs v.a. €400,00
 • Enorm krachtige motormaaier
 • Inklapbare duwbeugel
 • 3 jaar garantie
 • Maaihoogte per wielas
 • Geluidsniveau


De ACG53-COMFORT+ staat bij ons op positie 8 in de top 10 beste benzine grasmaaiers. Je kunt deze krachtpatser inzetten voor gazons met een maximaal oppervlakte van 1500m2. Deze machine is verkrijgbaar vanaf 549,99 euro, wat ons betreft een goede prijs-kwaliteit verhouding omdat deze machine is uitgevoerd met een sublieme B&S motor en de bijzonder uitgebreide maaimogelijkheden. 

Maai eigenschappen van de 53-COMFORT+

De benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ is uitgevoerd met een Briggs & Stratton 675iS motor MET elektrische start. Dit 3,6 pk sterke motorblok heeft een cilinderinhoud van 163cc en levert meer dan genoeg kracht voor maaien, met een maaibreedte van 53cm, als het aandrijven van de achterwielen. Je hoeft dus niet te duwen bij deze ACG benzinemaaier. Trim je gazon geheel naar wens op één van de 8 eenvoudig instelbare snijhoogtes tussen de 20mm en de 80mm hoog. Vang het gras direct op in de 60 liter opvangbak, mulch het gras of kies voor uitwerpen aan de zijkant.

Handig om te weten over de ACG53-COMFORT+

De ACG53-COMFORT+ is inklapbaar tot een opbergomvang van 120 cm lang x 55 cm breed x 70 cm hoog. De ACG53-COMFORT+ neemt dus wel relatief veel ruimte in beslag en weegt 41 kg.  

Belangrijkste eigenschappen

 • Voor gazons tot 1500m2
 • Maaibreedte 53 cm
 • Vermogen van 3,6 pk
 • Geluidsniveau 96 dB

Specificaties

 • Merk -  ACG
 • Model -  53-COMFORT+
 • Gewicht - 41kg
 • Prijs - v.a. €589,99
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Uitgebreide maaimogelijkheden
 • Heel veel power
 • Maaihoogte per wielas
 • Groot van formaat
 • Geen variabele snelheid


De Wolf Garten A 4200 is de beste koop voor iedereen met een gazon tot maximaal 500m2 voor wie duwen geen bezwaar is. Hoewel echt onbetrouwbare benzine grasmaaiers niet meer bestaan, is dit een typisch voorbeeld van een machine die je nooit zal laten zitten. Simpele daadkrachtige techniek gebaseerd op 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van daadkrachtig tuingereedschap. Voor minder dan 250 euro heb je deze rood met gele duwmaaier tot je beschikking. Wat ons betreft ‘geen geld’ voor zo’n krachtige machine. 

Maai eigenschappen van de A 4200

Deze duwmaaier is voorzien van een 140 cc 2,8 pk Wolf Garten OHV 45 motor. Veel vermogen op een klein maaidek met een maaibreedte van 42 cm staat garant voor een mega sterk maairesultaat. Doordat deze motormaaier niet aangedreven is moet je wel zelf duwen, voordeel is dat al het opgewerkte vermogen uit de benzinemotor omgezet naar maaipower. Met de Wolf Garten kun je 6 snijhoogtes instellen beginnend bij 28mm tot maar liefst 92mm. De opties voor het verwerken van de grassnippers zijn beperkt maar eigenlijk alles wat je nodig hebt, namelijk maaien, mulchen of achter opvangen in de 60 liter opvangbak. Vind je duwen geen probleem, dan is deze degelijk uitgevoerde gazonmaaier de beste keuze voor jou. 

Handig om te weten over de Wolf Garten A 4200

Dit is een mooie compacte duw-motorgrasmaaier waarbij de duwhendel ook nog eens inklapbaar is, wat prettig is met opbergen. De afmetingen zijn ingeklapt 54,8 cm breed x 88,4 cm hoog x 44,5 cm diep bij een gewicht van 29 kg. Deze duwmaaier is allesbehalve zwaar in gebruik, de degelijk gelagerde wielen zorgen ervoor dat hij bijzonder licht aanvoelt tijdens het aangeduwd maaien. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 500m2 
 • Vermogen 2,8 pk
 • Maaireedte: 42 cm
 • Geluidsniveau 84 dB

Specificaties

 • Merk -  Wolf Garten
 •  Model - A 4200
 • Gewicht 29 kg
 • Prijs v.a. € 324,00
 • Maaihoogte ruim in te stellen
 • Geen grassnippers harken
 • Maait krachtig • Maaihoogte instelbaar per wielas
 • Niet aangedreven. Dus duwen. 


De Stiga Combi 48 SB is de krachtigste zelftrekkende grasmaaier die we tot nu toe hebben besproken. Met deze benzine grasmaaier kun je een gazon tot maximaal 1600m2 onderhouden. Je hebt de Combi 48 SB voor minder dan 400 euro in huis, wat absoluut een koopje is als je kijkt naar de prestaties van deze machine.

Maai eigenschappen van de Combi 48 SB

De Stiga Combi 48 SB is uitgevoerd met een 140cc 4 pk krachtige Briggs & Stratton 550 E series motor. De maaibreedte van deze maaier is 46 cm, wat er in combinatie met de krachtige benzinemotor voor zorgt dat je snel meters kunt maken. Voordeel van de Combi 48 SB is dat dit model van Stiga is uitgevoerd met achterwielaandrijving waarbij je met een snelheid van 3,8 km/u je gazon kunt trimmen. Je kunt de maaihoogte zelf instellen op 5 verschillende hoogtes waarbij je kunt kiezen tussen een hoogte van 27 mm en 80 mm. Zoals de meeste zelfrijdende grasmaaiers kun je bij de Combi 48 SB kiezen voor achteruitworp, mulchen of opvangen in de 60 liter gras-opvangbak. Heb je een gazon van meer dan 1000m2 en minder dan 1600m2? Wil je niet te lang bezig zijn met maaien en ook niet meer dan 400 euro uitgeven? Dan is de Stiga Combi 48 SB de beste keuze voor jou.  

Handig om te weten over Stiga Combi 48 SB

Deze machine is opgeborgen mooi compact met haar 85,5 cm lang, 56 cm breed en 49 cm hoog dankzij de inklapbare stuurhendel. De Combi 48 SB goed hanteerbaar en snel op de grasmat omdat de machine slechts 31 kg is.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1600 m2 
 • Vermogen 4 pk
 • Maaibreedte: 46 cm
 • Geluidsniveau 96 dB

Specificaties

 • Merk -  Stiga
 • Model -  Combi 48 SB
 • Gewicht 31 kg
 • Prijs v.a. € 399,95, -
 • Geschikt voor grote gazons
 • Forse opvangbak
 • Geen draden
 • Benzinemotor kost meer onderhoud


De Stihl RM 448 TC is een hoogwaardige kwaliteit motormaaier geschikt voor gazons tot maximaal 1200m2. De RM 448 TC grasmaaier van Stihl zit met een prijs van 599 euro, zeker in vergelijking met de eerder besproken machines, in het hoge prijssegment. Toch komt deze prijs niet uit de lucht vallen, want de RM 448 TC is een klasse apart in haar gebruiksgemak. 

Maai eigenschappen van de RM 448 TC

De Stihl RM 448 TC is voorzien van een 140cc 2,8 pk Serie 575 EX OHV RS benzinemotor. De maaibreedte is 46 cm, wat een prettige werkbreedte is voor een middelgroot gazon. Je kunt de snijhoogte instellen in 6 verschillende standen variërend van 25mm tot 75mm. Uniek is de polymere (kunststof) behuizing en chassis van deze maaier, het mono-stuur en de super-snelle startfunctie. De RM 448 TC kan de grassnippers mulchen (mulch kit niet altijd inbegrepen) uitwerpen of in de 55 liter grasopvangbak werpen.

Handig om te weten over de Stihl RM 448 TC

De Stihl RM 448 TC is compact en de enkele stuurarm is inklapbaar waardoor deze slechts 27kg wegende maaier relatief weinig opbergruimte in beslag neemt. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1200 m2
 • Vermogen 2,6 pk
 • Maaibreedte: 46 cm
 • Geluidsniveau 96 dB

Specificaties

 • Merk -  Stihl
 • Model RM 449 TC
 • Gewicht 27 kg
 • Prijs v.a. €599, -
 • Enkel stuur wat prettig werkt
 • Krachtige OHV motor met gemakkelijk startend systeem
 • Ruime opvangbak van 55 liter
 • Maaihoogte per wielas


De Stanley Lawn Mower is een interessante outsider omdat Stanley voornamelijk te boek staat om haar hoge kwaliteit handgereedschap. Met de Lawn Mower laat Stanley zien dat ze ook hoogwaardige kwaliteit grasmaaiers kunnen produceren welke geschikt is voor gazons tot 1000m2. Nadeel is dat er over deze degelijke machine online vrij weinig nuttige informatie wordt gegeven door zowel aanbieders als de fabrikant. Onhandig, want als je 399,95 euro gaat uitgeven, dan wil je wel precies weten wat je van de maaier mag verwachten.   

Maai eigenschappen van de Lawn Mower 

De Stanley Lawm Mower is voorzien van een 196 cc 2,7 pk Loncin benzinemotor. Je kunt maaien op een breedte van 51 cm en de maaihoogte instellen op 8 verschillende standen tussen de 30 mm en de 80 mm. Deze machine is zelftrekkend, je kunt er dus lekker achteraan wandelen zonder te hoeven duwen. Kies zelf wat je met het gras doet. Werp het zijwaarts uit of kies voor achteruitwerpen. Vang de grassnippers op of mulch het tot gazonvoeding. 

Handig om te weten over de Stanley Lawn Mower

Helaas zijn de exacte afmetingen van deze maaier niet omschreven. Het gewicht van deze Stanley is 41 kg, niet bepaald weinig, maar zeker ook geen probleem omdat deze motorgrasmaaier aangedreven is. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1000m2 
 • Vermogen 2,7 pk
 • Maaireedte: 51 cm
 • Geluidsniveau 98 dB

Specificaties

 • Merk -  Stanley
 •  Model - Lawn Mower
 • Gewicht 41 kg
 • Prijs v.a. € 399,95
 • Goede garantie en service
 • Krachtige motor
 • Beperkte wendbaarheid
 • Geen variabele snelheid
 • Groot van formaat


De Kibani benzine grasmaaier is een ware krachtpatser met haar bijna 5 pk sterke motor en grote wielen die voor elk terrein geschikt zijn. Je kunt met deze machine een gazon van maximaal 1500m2 kort houden. De prijs is scherp, slechts 319,99 euro. Een lage prijs voor veel machine. Nadeel is wel dat je voor onderhoud echt bij een Kibani dealer moet zijn. 

Maai eigenschappen van de Kibani motormaaier

De Kibani beschikt over een 196 cc 4,7 pk Loncin benzinemotor. Maai het gazon in snel tempo dankzij het 53 cm brede maaioppervlakte. Kies uit 8 verschillende hoogtes waarbij 25mm de kortste stand is en 75mm de hoogste. Dankzij de 10 inch wielen en de aandrijving kan deze motormaaier op bijna elk gazon aan de slag. Maak gebruik van de mulchfunctie, werp het gras uit of vang het op in de maar liefst 62 liter grote opvangbak. 

Handig om te weten over de Kibani Benzine Grasmaaier

Je kunt deze machine compact opbergen door de grasopvangbak er af te halen en de stuurhendel in te klappen. Het gewicht van de Kibani is 36 kg. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Voor gazons tot 1500m2
 • Maaibreedte 53 cm
 • Vermogen van 4,7 pk
 • Geluidsniveau van 98 dB

Specificaties

 • Merk -  Kibani
 •  Model - Benzine Grasmaaier
 • Gewicht 36 kg
 • Prijs v.a. € 339,99
 • Krachtige motor
 • Grote wielen
 • 8 maaihoogtes


 • Bij dealer onderhouden
 • Maakt enorm veel lawaai

Koopgids voor het Kopen van een Benzine Grasmaaier

Staat een benzine grasmaaier kopen hoog op je verlanglijstje? Dan kom je er snel achter dat er heel wat keuze is. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een benzinemaaier? Lees onze koopgids door als je op zoek bent naar extra informatie en hulp bij het maken van de juist keuze. We beginnen met het bespreken van de keuzes die je kunt maken en sluiten af met wat extra informatie over zaken als brandstof en onderhoud.  

Wanneer kies je voor een motormaaier? 

De benzine motormaaier is de beste keuze voor gazons tussen de 300m2 en de 1500m2. Je kunt met een motormaaier in relatief weinig tijd een behoorlijke grasmat maaien. Op benzine maaien is een efficiënte keuze als je vrijetijd je dierbaar is en heeft als bijkomend voordeel dat de grasmaaier zelf niet veel opbergruimte in beslag neemt en de onderhoudskosten relatief laag zijn.  

Benzine grasmaaier kopen – Denk hieraan! 

Ben jij er na het bekijken van de alternatieven van overtuigd dat een benzine grasmaaier de juiste keuze is? Lees dan verder en bekijk de keuzes en afwegingen die je nu te wachten staan.

Bepalen van de maaibreedte 

Begin je zoektocht naar de beste benzine grasmaaier met het vaststellen van een indicatie voor de maaibreedte. Laat daarbij meewegen dat; hoe groter je gazon is, des te meer belang je hebt bij een grotere maaibreedte. Immers brede banen kunnen maaien scheelt onderaan de streep tijd. 

Gazonoppervlakte en maaibreedte:

 • Gazon tot 300m2 - De beste maaibreedte voor gazons tot 300m2 ligt tussen de 41 cm en de 43 cm. 
 • Gazon tot 500m2 – Voor gazons tot 500m2 kun je het beste kijken naar een maaidek tussen 46 cm tot 48 cm kiezen. 
 • Gazon tot 1000m2 - Is je gazon 500m2 tot 1000m2 groot, kies dan voor een maaibreedte van 51 cm of 53 cm. 
 • Gazon groter dan 1000m2 - Voor gazons groter dan 1000m2 adviseren wij een maaibreedte van minimaal 53 cm. 

Instelbaarheid van de maaihoogte 

Bekijk of de maaier ook instelbaar is op de door jou gewenste maaihoogte en overweg of de hoeveelheid maaihoogtes voor jou voldoen. Er zijn maaiers die maar drie maaihoogte opties hebben en andere met wel acht standen. Dan is er nog de optie waarbij je centraal de maaihoogte kunt regelen, dat werkt wel efficiënt maar heeft ook zijn beperking ten opzichte van per wiel. Wanneer je per wiel kunt instellen kun je bijvoorbeeld grasranden strak maaien. 

Kies je voor mulchen, uitwerpen of opvangen? 

Anders dan bij andere onderdelen heb je hier een keuze waarbij je in principe geen slechte keuze kunt maken. Alle drie de opties zijn prima en resulteren in een goed gemaaid gazon. Het enige verschil is de hoeveelheid werk die je eraan hebt. 

 • Mulchen - Kies je voor mulchen, dan versnippert de maaimachine alle grassnippers en hoef je niks op te ruimen. Bijkomend voordeel is dat de grassnippers als voeding dienen voor je gazon. 
 • Uitwerpen - Kies je voor uitwerpen, dan werpt de maaier het gras uit en moet je deze na afloop opharken. Bij een klein gazon is dit prima te doen, maar bij een groot gazon niet aan te raden. 
 • Opvangen – Kies je voor opvangen dan hoef je in ieder geval niet te harken. Het uitgeworpen gras wordt namelijk opgevangen. Je zal tussendoor de grasopvangbak even moeten legen. 
 • Aangedreven motormaaier kopen of duwen? 

  Ga je zelf duwen of wil je een aangedreven motormaaier? Bij een gazon groter dan 300m2 is het wat ons betreft altijd prettig om een aangedreven loopmaaier te hebben. Wees overigens niet bang dat een maaier zwaar duwt, want ook een niet aangedreven maaier rolt soepel over je grasmat. Het is puur het comfort wat enorm prettig is. Zeker bij een groot gazon is het erg prettig als je niet hoeft te duwen. Je kunt op gebied van aandrijving kiezen voor een maaier met één snelheid of een variabele snelheidsregeling. 

  Welke benzine grasmaaier? 

  In principe kun je voor je benzine grasmaaier gewoon benzine tanken. Let hierbij wel op dat je nooit Euro 95 E10 tankt omdat dit voor motorproblemen kan zorgen. Kies daarom voor Euro 95 E5 of Euro 98 als je ‘normale’ benzine wilt gebruiken. 

  Als alternatief kun je ook overwegen om voor een motormaaier benzine als Aspen 4, Stihl MotoMix of een andere voorgemengde brandstof te kiezen. Voordeel is dat dit type brandstof lang houdbaar is, minder schadelijk is voor het milieu en een betere smering geeft van de machine. Je maaimachine zal dus langer meegaan. Nadeel is wel dat het per liter wat duurder is dan een normale benzine.  

  Vermogen van de benzinemotor 

  Als we het hebben over het vermogen van een benzinemotor dan spreken we altijd over PK. Hoe meer PK, hoe meer vermogen en maaipower. Hoe meer vermogen per centimeter maaidek, hoe makkelijker, sneller en beter de machine maait. 

  Belangrijkste vragen en antwoorden

  Hieronder benoemen wij de 6 meest gestelde vragen. Zit jouw vraag of antwoord daar niet bij? Stel deze dan alsnog gerust of lees 

  Wanneer kies je voor een motormaaier? 

  De benzine motormaaier is de beste keuze voor gazons tussen de 500m2 en de 1500m2. De benzinemaaier is krachtig en kent relatief lage onderhoudskosten. Wil je niet te veel tijd besteden aan grasmaaien maar wel een strakke grasmat? Kies dan voor de benzine motormaaier.  

  Vanaf wanneer kiezen voor een aangedreven benzine grasmaaier? 

  Is je gazon groter dan 300 m2? Dan adviseren wij om te kiezen voor een aangedreven benzinemaaier. 

  Waar moet je op letten bij het kopen van een benzine grasmaaier?

  Een van de belangrijkste aandachtspunten is de maaibreedte in verhouding met het aantal pk van de motor. Hoe groter de maaibreedte, ondersteund door een bijpassende motor, hoe sneller je jouw gazon hebt gemaaid. Over het algemeen begint het bij een maaibreedte van minimaal 42 cm voor een gazon tot 500m2 en loopt dit op tot circa 53 cm voor gazons tot 1500m2. Tot slot raden wij aan een merk te kiezen welke dealers heeft in Nederland, liefst bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je voor onderhoud in de buurt terecht kunt en onderdelen goed verkrijgbaar zijn.  

  Kan elke benzinemaaier mulchen?

  Bijna alle moderne benzine grasmaaiers kunnen mulchen. Toch zijn niet alle motormaaiers standaard uitgerust met een mulch-functie. Let er dus goed op of de mulching optie standaard meegeleverd wordt of een aanvullende optie is. 

  Wat is de levensduur van een motormaaier?

  Indien jij je motormaaier goed onderhoud zal deze tussen de 10 en de 15 jaar meegaan. 

  Wat zijn de belangrijkste alternatieven?

  Om maar direct met de deur in huis te vallen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij je nog niet direct blind wilt staren op de benzinemaaier als enige optie. Dit zijn de drie belangrijkste alternatieven en de voor- en nadelen ten opzichte van een benzinemaaier. Maak zelf op basis van de belangrijkste voor- en nadelen de keuze of een benzinemaaier voor jou de beste optie is. 

  Robotmaaier of benzinemaaier kopen? 

  Een van de belangrijkste concurrenten van de motormaaier is de robotmaaier. Deze twee maaimachines ‘vissen in dezelfde vijver’ omdat ze beide bijzonder geschikt zijn voor gazons tussen de 500m2 en de 1500m2. 

  Het belangrijkste voordeel van de robotmaaier is het feit dat je zelf niks meer hoeft te doen. Je hoeft er niet meer achteraan te lopen en kunt je vrijetijd optimaal benutten. Je hebt weinig onderhoudskosten aan de robotmaaier en ook tijdens je vakantie zal je gazon goed getrimd blijven. 

  Het belangrijkste nadeel van de robotmaaier is de aanschafprijs, welke vaak vele malen hoger is dan die van een motormaaier. En laten we eerlijk zijn? Als je gazon je hobby is, dan geeft zelf maaier toch een meer voldaan gevoel?  

  Zitmaaier of benzinemaaier kopen? 

  Een ander alternatief is de zitmaaier. Zeker wanneer je op leeftijd bent of altijd al van zo’n klein trekkertje hebt gedroomd is dit een goede optie. 

  Het belangrijkste voordeel van de zitmaaier is het comfort en de snelheid waarmee je een gazon maait. Je hoeft niet meer te lopen en kunt in een hoger tempo het volledige gazon maaien. En laten we eerlijk zijn? Zo’n zitmaaier is toch ook gewoon heel leuk?  

  Het belangrijkste nadeel van de zitmaaier zijn de kosten. Een zitmaaier is flink duurder in aanschaf, maar daar houdt het niet mee op, want ook de onderhoudskosten liggen vele malen hoger dan die van een benzine grasmaaier. Een ander nadeel is de hoeveelheid opbergruimte die de zitmaaier inneemt ten opzichte van de motormaaier.   

  Elektrische grasmaaier of benzinemaaier kopen?

  Het laatste serieuze alternatief, maar dan wel voor de kleinere gazons, is de elektrische grasmaaier. Ideaal als je met minder herrie wilt maaien of simpelweg uit principe liever op stroom maait dan op brandstof.  

  Het belangrijkste voordeel van een elektrische grasmaaier is het feit dat deze veel minder dB geluid produceert dan een grasmaaier op benzine. Prettig voor jezelf en je buren. Verder is het ook prettig dat de onderhoudskosten van een elektrische maaier lager liggen dan die van een motormaaier. En ze zijn ook nog eens goedkoper in aanschaf.  

  Het belangrijkste nadeel van de elektrische grasmaaier is zonder twijfel het gedoe met de stroomdraad en de daardoor beperkte actieradius. Bijkomend nadeel is dat een elektrische grasmaaier veel minder vermogen heeft dan een motormaaier, waardoor je meer tijd bezig bent met hetzelfde oppervlakte gazon. Dit verschil loopt echt fors op. 

  This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:49 am