Enter your text here...

Beste Accu Grasmaaier

De Beste Accu Grasmaaier Van 2021

Met welke accu grasmaaier kun jij je gazon het beste maaien? Welke accu grasmaaier maait het gras netjes én is handig in gebruik? Maaimachine.nl heeft het voor je uitgezocht. Door zelf meer dan 30 accugrasmaaiers te testen kunnen wij jou veel informatie geven over de beste accu grasmaaier voor jouw tuin. Dankzij onze onafhankelijke en betrouwbare test kun jij binnen 5 minuten de 8 best geteste accu grasmaaiers vergelijken. Zo zie jij in  één oogopslag welke grasmaaier het beste is om jouw gazon netjes te onderhouden.

Accu grasmaaier test

Het aanbod aan accu grasmaaiers is gigantisch, het is daarom niet verwonderlijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij de 8 beste accu grasmaaiers voor jou op een rijtje gezet. In onze review tonen wij alleen de grasmaaier met accu inbegrepen en dus niet de modellen waar je nog los een accu bij moet kopen. Tijdens onze beoordeling zal voornamelijk ingegaan worden op de belangrijkste eigenschappen die van invloed zijn op het maaicomfort en functioneren van de gazonmaaier. Tijdens de vergelijking waarbij de maai-experts zich over het totale aanbod aan accumaaiers buigt, sluiten wij onze ogen niet voor de mening en input van de particuliere gebruiker. 

De beste elektrische accu grasmaaier voor de beste prijs

Voor ons Nederlands is de prijs écht belangrijk. Ergens te veel geld voor betalen doen we liever niet, maar als we geld uitgeven willen we wel kwaliteit. Kwaliteit is niet alleen kwaliteit van de levering maar ook de betrouwbaarheid van de aanbieder en de snelheid van de levering. In onze review zijn wij kritisch als het gaat om prijs-kwaliteit. Dat is immers wat voor jou belangrijk is. De getoonde vanaf prijzen in onze top 8 zijn de prijzen waarvoor wij de machine, los van een tijdelijke aanbieding, op moment van schrijven het voordeligst hebben gevonden. Opvallend is dat de accu grasmaaiers van Makita het enorm goed doen. 

De best accu grasmaaier voor de beste prijs? Dit zijn de beste accumaaiers voor én door jou! 


Accu Grasmaaier Test - Snel overzicht met Accu maaiers


Accumaaier Makita DLM431PT2 - Maaimachine.NL

ONZE NUMMER 1

Makita DLM431PT2

Verruit de beste accumaaier van dit moment. Maait snel en met weinig geluid.

Bosch Universal Rotak 36-550 - Maaimachine.NL

Bosch Universal Rotak 36-550

Degelijke Accugrasmaaier van het Duitse Bosch.

Accu Grasmaaier Wolf-Garten A3472V - Maaimachine.NL

WOLF Garten A 3472V

Prijstechnisch interessant voor klein gazon. Maakt wel veel lawaai.

Makita DLM380PT2 - Maaimachine.NL

Makita DLM380PT2

Ideaal voor middelgrote gazons.

Einhell GE-CM 43 Li M Kit - Maaimachine.NL

Einhell GE-CM 43 Li M Kit

Ideaal voor grote gazons. Kan tot 600m2 gazon moeiteloos maaien.

grasmaaier Bosch Rotak 37 Li - Maaimachine.NL

Bosch Rotak 37 Li

Tegenvaller dat hij niet zelfrijdend is waardoor je zelf moet duwen.

Accu Grasmaaier GARDENA PowerMax Li-36/32 - Maaimachine.NL

GARDENA PowerMax Li-40/32

Lichtgewicht grasmaaier maar ZONDER mulchfunctie. 

Black+Decker CLM5448PC2 54V - Maaimachine.NL

Black+Decker CLM5448PC

Accu grasmaaier voor gazons tot 1000m2. Goede prijs/kwaliteit.

Wil jij meer weten over de verschillende accu grasmaaiers? Hieronder vind je onze top 8 grasmaaiers met daarin informatie over specificaties, afmetingen de voor- en nadelen en uiteraard de v.a prijs.


De Makita DLM431PT2 is een accu gazonmaaier waarmee je (middel)grote gazons tot wel 500 m2 maait. Op hoge snelheid, als een mes door boter. Deze accumaaier heeft namelijk een maaibreedte van 43 centimeter, waarmee hij grote prestaties levert op grote oppervlakten.

Makita is een merk met vele goede maaimachines. Als je dus een accu grasmaaier van Makita wil kopen, dan heb je genoeg keus.

Hoe hoog je wil maaien kun je zelf centraal en eenvoudig instellen. De DLM421PT2 heeft een 9-voudige functie, wat betekent dat je kunt kiezen uit 9 verschillende maaihoogtes tussen de 20 en 75 millimeter. 

De Makita grasmaaier accu is eenvoudig te wisselen en laad snel. Ook ideaal is dat deze maaier niet één maar twee accu’s heb je de kracht van een 36 volt, maar het gemak van 18 volt accu’s. Raken de accu’s leeg? Dan kom je niet ineens stil te staan maar krijg je op tijd een melding. 

Deze accumaaier wordt geleverd met een opvangzak van 50 liter, wat betekent dat alle gemaaide grasresten worden opgevangen. Je hoeft dus niet te harken maar kunt de maaier snel, makkelijk en compact opvouwen met gebruik van de duwbeugel. Regel de maaihoogte makkelijk centraal bij elke handeling

De DLM431PT2 is een lichtgewicht maaier die eenvoudig te bedienen, te hanteren en te wenden is. Deze accugrasmaaier is niet alleen hierdoor heel gebruiksvriendelijk, de maaier maakt ook maar weinig geluid.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot 500 m2
 • Accuspanning: 2X 18V = 36V
 • Maaibreedte: 43 cm
 • Maaihoogte: 20-75 mm

Specificaties

 • Merk - Makita
 • Model - DLM431PT2
 • Gewicht - 17,8 kg
 • Gras opvangbak inbegrepen: Ja
 • Prijs v.a. €399
 • Regel de maaihoogte makkelijk centraal bij elke handeling
 • Het gras wordt direct opgevangen in de opvangbak van 50 L
 • Makita grasmaaier accu bestaat uit een dubbel accusysteem van 18 V accu’s heeft de kracht van een 36 V accu
 • Het gemaaide gras wordt zonder mulching functie niet teruggeblazen als messtof


De beste Bosch accu grasmaaier van dit moment en de nummer twee uit onze test is de Bosch Advanced Rotak 36-550. 

Ben je opzoek naar een accumaaier waarmee je flinke stukken oppervlakten gazon kunt maaien met zo min mogelijk inspanning en zonder kabel? De krachtige Bosch Advanced Rotak 36-550 maait met een maaibreedte van 38 cm tot een aanzienlijke 550 m2 op hoge snelheid, met zo min mogelijk belasting op het lichaam. De ergonomisch verantwoorde handgrepen van Ergoflex zorgen voor een prettige en gemakkelijke bediening tijdens de klus.

Deze Bosch accu grasmaaier komt met een opvangbak voor het gras van 40L. Hierdoor kun je grote stukken gazon maaien zonder tussentijds al te vaak te hoeven stoppen. Daarnaast hoef je na het maaien het gras ook niet meer aan te harken.

Voor meer werkgemak is de Advanced Rotak 36-550 uitgerust met rubberen wielen en een opvangbak van 50 liter, om grote stukken makkelijk af te weren zonder tussentijds al te vaak te hoeven stoppen. De LeafCollect-functie kan helpen met het verzamelen van bladeren en loof.

De Bosch Advanced Rotak 36-550 is voorzien van het ProSilence-systeem. Hierdoor maakt de accu grasmaaier stukken minder geluid dan zijn concurrenten. Dit verschil kan oplopen tot zo’n 30%! Een enorm verschil natuurlijk.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot 550 m2 
 • Accuspanning: 36 V
 • Oplaadtijd: 125min (80% in 96min)
 • Maaibreedte: 38 cm
 • Maaihoogte: 25 – 70 mm (6-standen)

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  Universal Advanced Rotak 36-550 
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs v.a. € 494,81
 • De ProSilence-functie zorgt voor 30% minder geluid
 • Door de ergonomische handgrepen is het fijn werken
 • De maaihoogte is eenvoudig te verstellen dankzij een centrale knop
 • De messen zijn enorm scherp, probeer deze niet aan te raken zonder handschoenen


Met de Wolf-Garten A 3472V hoef je geen rekening te houden met kabels! Deze accu grasmaaier met een maaibreedte van 34 centimeter maait draadloos en razendsnel tot wel 250 m2. Je stelt de maaihoogte eenvoudig zelf in tussen de 25-75 mm, waarbij je keuze hebt uit 6 verschillende standen. 

De opvangzak van 30 liter vangt het gemaaide gras direct op, zodat je dit natijd niet hoeft aan te harken. De indicator geeft aan wanneer de zak vol is. Het gras dat in de zak wordt opgevangen kun je ook gebruiken om je gazon te bestrooien, zonder daar zelf veel voor te hoeven doen. Deze accumaaier heeft namelijk een mulchingfunctie, waarbij het gras wordt versnipperd tot natuurlijke meststof die de machine zelf over het gazon blaast. 

Ben je nog niet klaar met maaien maar raakt je accu leeg? Met een snelle oplaadtijd tussen de 60 en 90 minuten kun je zo weer door! 

Met deze lichtgewicht accumaaier gaat alles snel, zelfs op een wat ruiger gazon. De maaier monteren doe je in korte tijd, het maaien, wenden en keren doe je op rap tempo en is de accu leeg dan laad je deze binnen anderhalf uur op.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 250 m2 
 • Accuspanning: 72 V
 • Maaibreedte: 34 cm
 • Maaihoogte: 25 – 75 mm

Specificaties

 • Merk -  WOLF-Garten
 • Model -  A 3472V
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja 
 • Prijs  v.a. € 333,99 
 • Snoerloze lichtgewicht maaier 
 • Het gras wordt na versnipperen als meststof teruggeblazen dankzij mulching functie
 • Volledig naar eigen wens in te stellen dankzij de 6-voudige maaihoogte-instellingen
 • Bij tuinen groter dan 250 m2 tussendoor opnieuw opladen
 • De ventilator van de oplader is lawaaiig 


Grasmaaien zonder lawaai en zonder kabels? Deze Makita accugrasmaaier maait tot 540 m2, op 2 batterijen van 18 volt. Inclusief grasranden, de wielen zijn namelijk in lijn met het chassis. Raakt de batterij van je accugrasmaaier leeg? Dan geeft het LED waarschuwingslampje een melding. De hoogte van het gazon beslis je met deze maaier zelf. De DLM380PT2 is centraal verstelbaar op 6 verschillende hoogtes, tussen de 25 – 75 millimeter.  Voor optimaal gebruikscomfort is deze accumaaimachine voorzien van een duwbeugel, gevormd in een lage hoek en verstelbaar in 2 posities. Dit alles voor een optimale werkhouding, de allerbeste duwkracht en dat met minimale inspanning.

Dit exemplaar is verder voorzien van een opvangzak van 40 liter, die zorgt voor een goede luchtstroom en dat het gras wordt opgevangen tijdens het maaien. Voor een extra lange levensduur zijn de wielen gelagerd en is de maaier zo vormgegeven dat de schakelaar waterdicht is en de maaier zo goed mogelijk beschermd is tegen stof en water.

De Makita DLM380PT2 is een licht bestuurbare, sterke maaier die weinig geluid maakt. Met de accumaaier heb je alle voordelen van een elektrische maaier plus het voordeel niet na te hoeven denken over een snoer! De maaier is extra veilig dankzij de dubbele veiligheidsschakelaar. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 270-540 M2 
 • Lengte van Accuspanning: 36 V
 • Maaibreedte: 38 cm
 • Maaibreedte: Maaihoogte: 25 – 75 mm cm

Specificaties

 • Merk -  Makita
 • Model -  DLM380PT2
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja 
 • Prijs v.a. € 318,95
 • Regel eenvoudig de maaihoogte centraal in slechts een enkele handeling
 • Dankzij de opvangzak van 40 liter hoef je achteraf niet te harken
 • Een lichte, draadloze maaier die weinig lawaai maakt 
 • Accugrasmaaier zonder mulchfunctie voor het natuurlijk bemesten van het gras


Sterk, makkelijk en snel! De Einhell GE-CM 43 Li M Kit is ideaal voor grote gazons, tot wel 600 m2 en dat zonder te hoeven onderbreken. Deze accugrasmaaier wordt namelijk niet alleen geleverd met 2 18 volt accu’s maar ook 2 snelladers. 

Grote grasvlakten zijn voor deze maaier een fluitje van een cent. Deze maaier op accu van Einhell heeft namelijk een maaibreedte van 43 centimeter. De hoogte van het te maaien gras stel je makkelijk zelf in. Je hebt bij dit exemplaar keuze uit 6 verschillende standen, tussen de 25 en 75 millimeter.

Een mooie bijkomstigheid is dat je het grote gazonoppervlak niet alleen snel maait maar natijd ook niet hoeft te harken. Deze accugrasmaaier heeft namelijk een enorme opvangbak, van 63 liter. Geen oneindige, tijdrovende leegmomenten tussendoor maar snel in één stuk door.

Wat je moet weten over de GE-CM 43 Li M Kit

De GE-CM 43 Li M Kit is makkelijk in gebruik. Je hebt geen snoer nodig, de maaier is licht van gewicht, prettig te hanteren en eenvoudig in hoogte te verstellen. Wel maakt deze accumaaier behoorlijk wat geluid tijdens het maaien. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 600 m2 
 • Accuspanning: 36 V
 • Maaibreedte: 43 cm
 • Maaihoogte: 25 – 75 mm

Specificaties

 • Merk -  Einhell
 • Model -  GE-CM 43 Li M Kit
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs v.a. € 428,95, -
 • Inclusief mulch functie
 • Eenvoudig te gebruiken
 • 96 decibel aan geluid wat echt fors is tijdens het maaien
 • Vrij hoog geprijsd in vergelijking met onze nummer 1.


Het merk Bosch mag trots zijn, want hier hebben we nog een Bosch accu grasmaaier die enorm goed scoort in onze test. De Bosch Rotak 37 Li maait je gazon tot in de puntjes met slechts één acculading. En dat tot wel 250 m2, inclusief de graskanten. Deze accugrasmaaier heeft namelijk niet alleen een graskam waarmee je tot de rand van je gazon maait maar maait ook buiten de wielen. Dat scheelt weer werk! 

Mocht de accu van de maaier leeg gaan voordat je je hele gazon hebt gemaaid, dan hoef je met de Rotak 37 Li niet lang te wachten. De accu is na 30 minuten 80 % vol. Helemaal vol is de accu binnen een uur. 

Voor een prettige werkhouding heeft Bosch de maaier voorzien van een Ergoflex-systeem, wat betekent dat de maaier ergonomisch is ontworpen. De handgrepen zijn verstelbaar om het lichaam, met name de spieren, zo min mogelijk te belasten tijdens de klus.

De lichtgewicht Bosch Rotak 37 Li is een robuuste maar wendbare maaier. De maaier maait soepel, zelfs door lang gras en laat geen tuinafval achter. Bij het gebruik van deze maaier heb je geen verlengsnoeren nodig en de accu is, wanneer deze leeg is, snel weer opgeladen.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 250 m2
 • Accuspanning: 36 V
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Maaihoogte: 20 – 70 mm

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  Rotak 37 Li
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja 
 • Prijs v.a. € 402, - 
 • Neemt direct de graskanten mee doordat de maaier ook buiten de wielen maait
 • Regel de maaihoogte gemakkelijk en centraal in een enkele handeling
 • Natijd geen gras harken door de opvangbak van 40 liter
 • De gazonmaaier heeft geen mulching functie om het gemaaide gras als messtof terug te blazen op het gazon


Power to the max met deze Gardena accu grasmaaier! Deze lichtgewicht accumaaier van Gardena is ideaal voor kleine gazons tot 50 m2. De de Li-40/32 heeft een maaibreedte van 32 centimeter en speciaal geharde messen voor grassprieten tot in perfectie! De extra gazonkammen zorgen ervoor dat ook je moeilijk bereikbare grasranden langs de stoep of muur worden meegepakt.

De maaihoogte van de PowerMax Li-40/32 is eenvoudig te verstellen tussen de 20 – 60 mm. De maaier heeft een QuickFit-functie die het mogelijk maakt te kiezen uit maar liefst 10 standen, centraal regelbaar.

Deze Gardena accu grasmaaier heeft meer fijne features. De maaier heeft ErgoTec handgrepen die het duwen van de maaier prettig maken. De grasmaaier heeft een System Battery, die op elk moment oplaadbaar is en ook het opvouwen, opbergen en vervoeren wordt je makkelijk gemaakt. Deze accumaaier heeft namelijk een opvouwbaar frame.

Wat je moet weten over de PowerMax Li-40/32

De PowerMax Li-40/32 is een eenvoudige en lichte maaier. Een krachtig exemplaar, die met gemak gemonteerd is. De maaier maakt weinig lawaai en snijdt gras netjes, tot de randjes.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 50 m2
 • Accuspanning: 40 V
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Maaihoogte: 20 – 60 mm

Specificaties

 • Merk -  GARDENA
 • Model -  PowerMax Li-40/32
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs v.a. €309, -
 • Maaihoogte instelbaar op 10 hoogten
 • Makkelijk in gebruik
 • Laag energieverbruik
 • 1 Accu vaak niet voldoende om gras te maaien


Ben jij opzoek naar een accu grasmaaier waarmee je gemakkelijk grote stukken gazon kunt maaien? Dan is de Black+Decker CLM5448PC2 iets voor jou. Deze maaier kan grasmatten tot 1000m2 prima aan.

Als je de accu grasmaaier besteld krijg je niet één, maar twee 54V 2,5Ah Li-Ion accu's mee die met een simpele handeling kunnen worden gewisseld. Wanneer de ene accu leeg is, hoef je deze alleen om te ruilen voor een volle om vrolijk door te maaien.

Om naderhand niet te hoeven harken, is deze accumaaier voorzien van een mulch-functie. Dit betekent dat het gras tot zeer kleine snippers wordt gesneden om als mest te dienen voor het gazon. Als je dit niet wilt, dan wordt het gras opgevangen in een 50L grote opvangbak.

Wat moet je weten over de Black+Decker CLM5448PC2 54V

Er zit een slim systeem in de maaier die de druk op de elektromotor analyseert om op basis daarvan de snelheid van de messen aan te passen voor een optimaal resultaat.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1000m2 
 • Accuspanning: 54 V
 • Maaibreedte: 48 cm

Specificaties

 • Merk -  Black+Decker
 • Model -  CLM5448PC2 54V
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Eén van de lichtste tuinslangen
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Scheurt en slijt niet
 • Kans op lekken

Belangrijkste vragen en antwoorden

Sta jij op het punt om een accu grasmaaier te kopen en twijfel je nog over het feit of dit voor jou de beste keuze is? Hopelijk geven onderstaande 3 vragen en antwoorden jou het nodige inzicht. 

Kan een accu grasmaaier goed door hoger gras?

Ja, de meeste accu grasmaaiers kunnen probleemloos hoger gras maaien. Bedenk echter wel, hoe zwaarder de klus, hoe meer energie daarvoor nodig is. Bij het maaien van hoog en stevig gras zal de accu daardoor wat sneller leeg zijn.  

Wat is de levensduur van de accu?

De accu van een accumaaier zou normaal gesproken 3 tot 5 jaar goed moeten functioneren. De levensduur van de accu is afhankelijk van het aantal laadcycli, de gebruiksintensiteit en waar je de accu opbergt. De meest gebruikte accu’s zijn lithium-ion accu’s die het beste gedijen 12 tot 20 graden. Ga ervan uit dat de gebruiksduur van de accu elk jaar wat afneemt en je deze na verloop van tijd moet vervangen. Voor de meeste accumaaiers kun je de accu eenvoudig nabestellen.

Accu grasmaaier zelftrekkend of duwen?

De meeste accumaaiers zijn duwmaaiers. Dit komt omdat de meeste accu grasmaaiers bedoeld zijn voor kleine tot middelgrote gazons. Zeker de A-kwaliteit machines rollen heel goed over je grasmat waardoor je amper hoeft te duwen. De accumaaiers voor grote gazons zijn meestal wel zelftrekkend. Voordeel is dat je dan niet hoeft te duwen, nadeel is dat aandrijving ook stroom kost en ten koste gaat van de maaiduur.  

This post was last updated on januari 15th, 2021 at 01:07 pm