Beste Robotmaaier

McCulloch ROB S600 reviewed door Maaimachine.nl

No-Nonsense maaier tot 600m2

BEST GETEST
Gardena Sileno City Review op Maaimachine.nl

Best getest voor gazons tot 500m2

Talen Tools slang
Bosch Indego S+ 350 Vergelijken

Aanbevolen voor gazons van 800m2

Beste Robotmaaier van 2022

Met welke robot grasmaaier kun jij je gazon het beste maaien? Welke robotgrasmaaier maait het gras netjes én is handig in gebruik?

Maaimachine.nl heeft het voor je uitgezocht. Door zelf meer dan 30 robotmaaiers te testen kunnen wij jou veel informatie geven over de beste robotmaaier voor jouw gazon. Dankzij onze onafhankelijke en betrouwbare robotmaaier test kun jij binnen 5 minuten de best geteste robotgrasmaaiers vergelijken.

Zo zie jij in  één oogopslag welke automatische maaier het beste is om jouw gazon netjes te maaien.

Veel mensen zoeken op "Beste Robotmaaier". Maar is dat niet gek? Niet iedereen heeft dezelfde tuin, laat staat het zelfde gazon oppervlakte. Om die reden vind je hieronder links naar de beste robotmaaiers voor verschillende gazon oppervlakten. Zo weet je zeker dat de informatie ook echt waarde heeft voor jou. Klik op de links om naar de betreffende pagina te gaan:

Robot Grasmaaier Vergelijken

Wil jij een super-strak gazon maar heb je een hekel aan gras maaien? Dan is een robotmaaier de oplossing voor jouw grasmat. Jij bepaalt op welke hoogte je het gras getrimd wilt hebben en de robot grasmaaier doet de rest. Kies je de beste robotmaaier voor jouw tuin dan kies je voor  comfort. Een volledig automatisch maaisysteem zorgt ervoor dat jouw gazon er altijd strak bij ligt en jij tijd over houdt. 

Voor veel tuinliefhebbers is de overstap van een traditionele maaimachine naar een robotmaaier een spannende . Want daar waar jij voorheen alle controle had, ga je jouw vaste taakje in de tuin nu overdragen aan een volledig geautomatiseerde maaier. 

Jarenlang heeft je traditionele gaszontrimmer je niet in de steek gelaten en nu overweeg je over te stappen naar een robotmaaier. Wat ons betreft, mits je de juiste maairobot kiest voor jouw gazon, een goede keuze! Om jou op weg te helpen in je zoektocht naar de beste robot maaier voor jouw gazon hebben onze hoveniers meer dan 30 van de beste robotmaaiers aan een aantal tests onderworpen. In onze test komen verschillende merken als Husqvarna, Gardena en Robomow aan bod.

Op basis van onze eigen ervaring en die van klanten is een overzicht gemaakt is van de best geteste robotgrasmaaiers. Grote tuin of kleine tuin? Op basis van onze informatie vind jij gegarandeerd de beste robotmaaier voor jouw tuin.

In het overzicht met robotmaaiers beginnen we met de maairobot voor kleine gazons tot 150m2 en gaan we stapsgewijs naar die voor meer dan 1000m2.


De 7 Beste Robotmaaiers van 2022 op een rij


SILENO city 250 vergelijken op Maaimachine.nl

ONZE NUMMER 1

Gardena Sileno City 500

Onze keus voor gazons tot 500 m2.

McCulloch ROB S600 reviewed door Maaimachine.nl

McCulloch ROB S600

Betaalbare grasmaairobot voor gazons tot 600m2.

Bosch Indego S+ 350 Vergelijken

Bosch Indego S+ 350

Maait in rechte banen dus je ziet direct waar hij is geweest.

Robomow RK 1000

Robomow RK 1000

Robomow maairobot voor gazons tot 1000m2.

Robomow RX12u - Maaimachine.NL

Robomow RX12U

Geschikt voor de kleine gazons

GARDENA Smart SILENO life 750

GARDENA Smart SILENO Life 750

Nieuwste generatie Gardena robotmaaier

Wolf Garten LOOPO M1000 - Maaimachine.NL

Wolf Garten LOOPO M1000

Veruit de beste keuze voor gazons van 1000m2.

De 7 Beste Robotmaaiers van 2021


De Gardena Smart City Sileno 500 is de absolute winnaar in onze robotmaaier test. Van dit model is in 2021 een upgrade op de markt gekomen, waarbij alle prestaties nog verder zijn toegenomen. Zo is het 2021 model gestroomlijnder, lichter en vooral stiller. Vooral dat laatste is heel prettig!

Op een volle accu maait en mulcht de automatische grasmaaier gazons tot 500m2 een uur lang. Schuine gedeeltes met een hoek tot 25% zijn hierbij geen probleem. In onze test reed de maaier zonder af te remmen heuveltjes op en af. 

Net als bij de oudere R serie is de nieuwe maairobot uitgerust met drie draaibare messen met een maximale maaibreedte van 16 centimeter. Deze maaimesjes zijn klein en dun wat resulteert in een super strak gemulcht gras. Dar klopt, de Smart City Sileno wordt geleverd met een ingebouwde mulch functie. Tijdens onze test viel het op dat het gras dusdanig klein werd gemaaid dat het perfect tussen het nog bestaande gras viel. Ideale bemesting voor je gazon dus.

Het maaigedrag past zich automatisch aan bij wisselende weersomstandigheden en een snellere groei van het gras. Jij kunt zelf een maaihoogte van tussen de 20mm - 50mm instellen en de Sileno houdt zich hier keurig aan. Afhankelijk van het seizoen en de groeisnelheid van het gras gedurende het maaiseizoen kun je de maaihoogte aanpassen. Het maaien van jouw gazon doet de Sileno 500 geheel willekeurig. Het Smart systeem zorgt van de maairobot zorgt ervoor dat geen enkel stukje gras dubbel wordt gemaaid. Deze robotmaaier is aanbevolen voor mensen die een strak gemaaid gazon willen.

Wat ons verder opviel was het geluid, of beter gezegd het gebrek daaraan.  Met een voor robotmaaiers laag aantal decibellen van slechts 57 is dit een prettige bijkomstigheid. Je kunt rustig in je tuin zitten als de robotmaaier aan het werk is.

Fysieke eigenschappen van deze Gardena robot voor 500m2 gras

De Gardena Sileno City 500 van 2021 is gestroomlijnder dan het vorige model en lichter tegelijk met 55 cm x 38 cm x 23 cm (LxBxH) groot en weegt 7.3 kilo. Dat is de helft van het gewicht van het oude model, waardoor Gardena dat nadeel perfect heeft omgezet naar een voordeel! Het maaidek is gemaakt van stevig kunststof zoals we dat van Gardena gewend zijn. Na aanschaf ontvang je 2 jaar garantie op deze robotmaaier Gardena.

Navigatie en stroomvoorziening  

Via willekeurig maaipatroon zal dit model het gazon streeploos glad trimmen in het met perimeterdraad afgezette perceel. Dankzij de bots- en afstandssensoren worden objecten in het maaiperceel tijdig gedetecteerd en ontweken. Dit apparaat is zoals vrijwel alle robot grastrimmers voorzien van een ingebouwde accu, in het geval van de Sileno City 500 een 18V 2,1 Ah llithium-ion batterij. Volledig opgeladen kan de robotmaaier hiermee een 65 minuten maaien. Na een pitstop van 75 minuten in het bassistation is de robot weer op volle kracht en klaar voor een nieuwe ronde.  

Kenmerken

 • Voor gazons tot 500 vierkante meter
 • Slechts 57 deciBel
 • Maximale maaiduur van 65 min
 • 18V 2,1 Ah lithium-ion accu

Specificaties

 • Merk -  Gardena
 • Model -  Sileno City 500
 • Gewicht - 7.3kg
 • Prijs  v.a. € 957,- euro 
 • Geluidsstil
 • Laadtijd van 75 min
 • Eenvoudige installatie
 • Bijbetaling voor de app


De McColloh ROB S600 heeft in 2021 een upgrade gekregen. Hierdoor is deze robotmaaier qua prijs-kwaliteit nog altijd een enorm goede deal. Omdat het een gloednieuw model is kun je nog niet veel reviews van consumenten vinden op de diverse verkoopsites. Gelukkig hebben wij hem wel kunnen testen en wees gerust, deze machine stelt niet teleur! Deze slimme robotmaaier houdt je gazon van maximaal 600 m2 moeiteloos strak. Het is een van de maaiers geschikt voor een grote tuin. Je koopt de ROB S600 al voor 750,- euro. Je kunt dit apparaat bedienen via het toetsenbord op de maaimachine of via de app. Wanneer je kiest voor de app dan verbind je de maaier met je smartphone of tablet via bluetooth. De ROB S600 van McCulloh beschikt over een intelligent maaisysteem dat zich aanpast aan de groeisnelheid van het gras. Hierdoor blijft je gazon altijd in optimale conditie. Deze grasmaaier weegt 7.6 kilo en is een van de stilste in zijn soort met een geluidsproductie van 58 dB. De batterij heeft genoeg energie voor een maaibuurt van 65 minuten waarna de maaier automatisch terug gaat naar het laadstation.

Fysieke eigenschappen van de ROB S600

De McColloh ROB S600 was tot 2020 robuust en zwaar, maar het 2021 model is eerder compact en licht met zijn 32,5 cm x 49 cm x 32,5 cm (LxBxH) en gewicht van 7.8 kilo (halvering ten opzichte van het oude model). Dit product wordt geleverd met standaard 2 jaar garantie en is van stevig kunststof gemaakt. 

Maaien met de McCulloch ROB S600

Deze grasrobot heeft geen enkel probleem met grasoppervlaktes tot 600 vierkante meter. Dit model is zeer krachtig en heeft geen enkele moeite met hellingshoeken van maximaal 35 %. Iets wat dit model absoluut onderscheidend maakt ten opzichte van andere grasmaaiers. Het maaidek is 17 cm breed en hij kan het gras trimmen op minimaal 20 mm en maximaal 50 mm. De ROB S600 is een "slimme robotmaaier" welke, als hij voldoende informatie over het gazon binnen krijgt via de interne navigatie, zelfstandig de beste maairoute uitstippelt. 

Navigatie en stroomvoorziening  

Strepen op je gazon zijn verledentijd met het vrije bewegingspatroon van de robot maairoute die ervoor zorgt dat je gazon volledig egaal getrimd wordt. Je zet je maaigebied af met begrenzingsdraad waarbinnen deze robot grasmaaier alles keurig zal onderhouden. Je kunt de maaier op afstand besturen en bedienen via de app. Let wel op dat je gazon opgeruimd is, want deze MeColloch heeft geen sensoren voor het detecteren van losse objecten. Vergelijkbaar met de meeste modellen van dit caliber is de ROB S600 uitgerust met een 18V 2,0 Ah lithium-ion batterij die voldoende energie levert voor een maaibeurt van één uur. Opladen gaat vlot en kost 60 minuten tijd in het laadstation. 

Ervaring met de McCulloch ROB S60

Gelukkig zijn er al veel particulieren die de McCulloch ROB S600 zelf hebben geinstalleerd en hun mening hierover hebben gedeeld. Wederom blijkt installatie eenvoudig, werkt de grasrobot stil en trimt hij het gazon streeploos glad. Minder positief is men over de meegeleverde hoeveelheid afzetdraad, namelijk maar 150 meter. Een ander punt van kritiek is dat de app alleen werkt als je dichtbij de robotmaaier staat.  

Belangrijkste eigenschappen

 • Voor gazons tot 600m2
 • Slechts 58 deciBel
 • Accuduur van 65 min
 • 18V 2,0 Ah lithium-ion accu

Specificaties

 • Merk -  McCulloch
 • Model -  ROB S600
 • Gewicht - 7.8kg v.a.
 • Prijs v.a. € 750,-
 • Bediening via de App
 • Streeploos gazon
 • Geen sensoren voor detecteren objecten
 • Kort afzetdraad


Op nummer drie in onze robotmaaier test staat de Bosch Indego S+ 350. Dit is  Het is een goedkoper alternatief dan de GARDENA maar hij maait dan ook minder vierkante meters. Net als bij de concurrent van GARDENA is de betaalbare S+ variant van Bosch uitgerust met een smartphone app. De gebruiksvriendelijke interface maakt het mogelijk om uitgebreide maaiprogramma's in te stellen of de robot opdracht te geven voor een extra maaibeurt.

Ook deze robot maaier maakt gebruik van 3 snijmessen op een roterende schijf. De maaier is standaard uitgerust met een obstakeldetectie functie. Als de maairobot een obstakel tegenkomt zoals een bloemperk, pot, huisdier of mens worden de maaimessen automatisch ingeklapt. Tegenvaller is wel dat Bosch Indego S+ 350 enkel gras kan maaien, kleine takjes kan hij niet versnipperen. Andere belangrijke functies zijn de hef- en kantensensoren die standaard zijn geïntegreerd. Zeker voor mensen met complex tuinen beidt dat uitkomst.

Het grootste verschil met de Smart Sileno en McCulloch ROB S600 is de wijze van maaien. Waar de eerste twee willekeurig over je gazon heen gaan stuurt het Logicut navigatiesysteem de Bosch Indego S+ 350 in parallelle banen over je gazon. Een volgende maaibeurt rijdt de maaier niet op dezelfde wijze over je gazon. Zo wordt overbelasting voorkomen. Dit navigatiesysteem is ontwikkeld met het doel om het meest efficiënte maaiprogramma voor jouw tuin te kiezen.  In onze test was de Bosch 15% sneller klaar met hetzelfde gazon in vergelijking met de Gardena. Ondanks dat dit indrukwekkend is, is het toch fors minder dan de 30% die Bosch zelf stelt te kunnen besparen. 

Na het leggen van de perimeterdraad en het plaatsen van het laadstation meet de Bosch Indego S+ 350 je gazon "in" en berekent de robotmaaier wat voor tuin je hebt. Hierbij worden obstakels en oneffenheden in het systeem opgeslagen. De maairobot kan hellingen tot 27% eenvoudig aan. Voor de meeste consumenten is dit ruim voldoende.

De meegeleverde 18V Lithium-ionaccu biedt volledig opgeladen een half uur maaitijd. Dit is ruim de helft minder dan bij de Sileno City Smart 500 en niet voldoende om een gazon van 350m2 in zijn geheel te maaien. De oplaadtijd bedraagt bij de Bosch slechts 45 minuten waarna hij verder gaat met maaien. Als jij ervoor kiest om de robotmaaier het werk te laten doen tijdens bijvoorbeeld je werk merk je hier verder niets van.

Met een bedrag onder de 1000 euro heeft Bosch een concurrerend model op de markt gezet. Wil jij net iets meer maaiplezier dan kun echter beter voor de Gardena gaan.

Belangrijkste eigenschappen

 • Voor gazons tot 350m2
 • 63 deciBel
 • Accuduur van 65 min
 • 18V 2,1 Ah lithium-ion accu

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  S+ 350
 • Gewicht - 7,5kg
 • Prijs v.a. € 949,-
 • Bediening via de App
 • Streeploos gazon
 • Standaard geleverd met weinig perimeterdraad


In 2021 gloednieuw geïntroduceerd; de Robomow RK 1000 - opvolger en grote broer van de RC308u. Binnenkort verkrijgbaar, maar wij hebben hem alvast mogen testen. De RK 1000 komt goed uit de robot grasmaaier test en is echt een stuk steviger in al zijn specificaties dan de concurrentie in zijn klasse. Hoewel er voordeligere alternatieven zijn is het in dit geval wel verstandig om iets dieper in de buidel te tasten. Dit model kost namelijk bijna 1300 euro. Deze grasmaaier robot is krachtig genoeg voor een grasmat van 1000 m2. Je kunt de RK 1000 aansturen en instrueren via de Robomow App of het bedieningsmodel op de robot. Deze krachtpatser behaald extra goed resultaat door niet met regen te maaien. Immers, nat gras mulchen is minder effectief dan droog gras.

De regensensor zorgt ervoor dat wanneer het begint te spetteren de maaibeurt wordt gepauzeerd. Hierdoor wordt het gras altijd optimaal gemulcht en heeft het maaimes een langere levensduur. Dit model van Robomow is, ondanks zijn zware accu die een maaitijd van 60 minuten faciliteert, slechts 19 kilo van gewicht. Gelukkig heeft men bij de RK 1000 begrepen dat weinig geluid belangrijk is en dat heeft Robomow knap gedaan; meer power en minder geluid in deze robotmaaier. Daar waar het oude model met 64 dB al als 'stil' werd bestempelt scoort de RK 1000 met 60 dB super-goed.  

Fysieke eigenschappen van de RK 1000

De Robomow RK 1000 is flink van formaat voor een gazonrobot in deze klasse, namelijk 97 cm x 54 cm x 32 cm (LxBxH). Het gewicht is wel bijzonder laag voor zo'n groot apparaat, namelijk maar 19 kilo. Zoals we van Robomow gewend zijn wordt dit kunststof model geleverd met 3 jaar carry-in-garantie. 

Maaien met de Robomow RK 1000

Heb je een grasmat van circa 1000 m2? Dan komt deze maairobot goed uit de test. Want niet alleen onderhoudt de Robomow RK 1000 je gazon moeiteloos, dit apparaat kan tot wel 45 % schuine stukken maaien. Ideaal wanneer je hellingen in je tuin hebt of hoogteverschillen die de robot moet overbruggen. Dit model van Robomow is enorm efficient omdat de snijbreedte van het maaidek is 21 cm. Hiermee trimt de RK 1000 de breedste maaistroken van de tot nu toe in deze review besproken robottrimmers. Om er nog een schepje bovenop te doen is de hoogterange 20 tot 100 mm waardoor je een MEGA ruime keuzemogelijkheid hebt in graslengte. 

Uitblinken op gebied van navigatie en stroomvoorziening  

Geheel volgens een willekeurig patroon wordt je gras, precies binnen de perimeterdraad afgezette kaders, streep loos glad-getrimd. Deze robot maaier zit tevens bomvol opties zoals regensensoren, bots- en afstandssensoren, de mogelijkheid tot handbesturing en een uitgebreide app. De krachtige 26 V 3 Ah lithium-ion accu zorgt ervoor dat deze robot grasmaaier maximaal 60 minuten onafgebroken kan grasmaaien. Opladen in het bassisstation duurt 90 minuten, wat niet lang is voor zo’n stevige accu. 

Robomow RK 1000 ervaring door consumenten

De Robomow RK 1000 heeft op dit moment nog niet veel beoordelingen, hij is immers net uit en bij nog lang niet alle dealers te koop. Daarom hebben wij wat consumenten gevraagd mee te kijken. Zoals verwacht scoort deze machine over het algemeen goed bij de consument. Installatie blijkt gemakkelijk te zijn en hij doet zijn werk stilletjes. De handleiding is duidelijk en het wordt aangeraden het perimeterdraad precies zo te installeren als in de handleiding. Randmaaien en obstakeldetectie is wel een punt van aandacht. Over de meegeleverd hoeveelheid afzetdraad wordt niet geklaagd, 225 meter perimeterdraad is over het algemeen voldoende voor gazons tot 1000 m2.  

Waar zijn kleinere broertje geschikt is voor een klein gazon is de Robomow RK 1000 de beste robotmaaier voor een grote tuin.

Belangrijkste eigenschappen

 • Voor gazons tot 1000m2
 • Slechts 60 deciBel
 • Accuduur van 60 minuten
 • 18 V 2,8 Ah accu

Specificaties

 • Merk -  Robomow
 • Model -  RK 1000
 • Gewicht - 19 kg
 • Prijs v.a. € 1299, - 
 • Prijs v.a. € 1299, - 
 • Besturing door App
 • Bevat regen, bots- en afstandssensoren
 • Maaidek 21cm en maaihoogte van 20mm tot 100mm
 • Bediening moet binnen 10 meter van de robot gebeuren


Robomow RX12u is de beste keuze voor een klein (tot 250m2) gazon. De RX12u van Robomow is één van de eenvoudige robotmaaiers om te installeren. Je hoeft voor dit model geen app te downloaden. Na het afzetten van de kaders met het perimeterdraad gaat deze maaier na slechts één druk op de knop direct aan de slag. Deze machine kan, net als het robuuste maaimes, tegen een stootje. Je hebt al een Robomow RX12u een prijs vanaf 499,00 euro. Dit model weegt 7,5 kilo, maait maar liefst 2 uur lang op een volle accu en produceert hierbij een acceptabele 64 dB aan geluid. 

Fysieke eigenschappen van deze kleine Robomow

De Robomow RX12u is compact van formaat met zijn afmeting van 53 cm x 42 cm x 26 cm (LxBxH). Het maaidek is gemaakt van kunststof. Robomow biedt 2 jaar carry-in-garantie op dit product. 

Maai eigenschappen van de RX12u

Deze Robomow gazonrobot is geschikt voor een grasveldje van maximaal 150m2. Hellingen zijn tot een maximum van 15 % hellingsgraad geen probleem. Het maaidek is 18 centimeter breed en je kunt je maaihoogte instellen op een maaihoogte van 15 mm tot en met 45 mm. Het grasafval wordt versnipperd, ofwel gemulcht, in zulke kleine snippers dat je er niks van terugziet en je gras op natuurlijke wijze wordt bemest.

Navigatie en stroomvoorziening  

De Robomow RX12u maait het gazon volgens een volledig willekeurig patroon binnen de kaders van de maaioppervlakte. Deze machine heeft alleen een touch sensor, dat wil zeggen dat obstakels worden ‘gezien’ en er geen aanrijdingen zullen plaatsvinden met losse objecten binnen de kaders. De grasrobot wordt van energie voorzien middels een 12V 7 Ah loodzuur accu. Bijzonder is de lange maaitijd van wel 2 uur op een volle batterij, waarna de loodzuur accu 20 uur geladen moet worden voordat deze opnieuw 2 uur kan maaien. Dat klinkt lang, maar is geen enkel probleem wanneer je een klein gazon hebt. 

Robomow RX12u review

Wanneer we de klanttevredenheid voor gebruik van de Robomow RX12u onderzoeken vinden we een mix van positieve en minder sterke punten. Over het algemeen is iedereen tevreden over datgene wat dit product moet doen; zelfstandig het gazon onderhouden. Mulchen werkt perfect, de machine is niet zwaar en werkt geruisloos. Punt van kritiek is voornamelijk het slijten van de maaimessen. Gelukkig zijn ze niet duur om te vervangen. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 250m2 
 • 64 deciBel
 • Accuduur van 120 minuten

Specificaties

 • Merk - Robomow
 • Model -  RX12U
 • Gewicht - 7,5 kg
 • Prijs - v.a. € 375,-
 • Lange accuduur
 • Maait hellingen tot 15%
 • Maaibreedte van 18 cm
 • Messen slijten snel, maar zijn niet duur om te vervangen
 • Zeer lange oplaadtijd


Is de Robomow RK 1000 toch iets boven je budget? Overweeg dan de Gardena Smart SILENO life 750, de beste keuze robotmaaier net iets meer dan 1000,00 euro. De Life 750 van Gardena maait gazons tot 750 m2 keurig strak en is tevens voorzien van een diefstalbeveiliging. Elk maaiprogramma duurt 65 minuten met een messensysteem van kleine maaimesjes waardoor spullen die op het gazon liggen niet snel beschadigen. Deze Gardena uitgerust met alle belangrijke sensoren en per app of het paneel op de maaier te bedienen. Uiteraard zit er een regensensor inbegrepen. Dit product wordt niet ondersteund door een app functie dus de bediening gaat volledig via het paneel op de machine zelf. Met een gewicht van 15 kilo pak je deze compacte gazontrimmer gemakkelijk van de grond voor onderhoud of controle. Het geluidsniveau wat de Gardena produceert is met 60 dB laag.     

Fysieke eigenschappen van de Smart SILENO life 750

Deze Gardena is een stuk compacter dan zijn directe concurrent, namelijk maar 60 cm x 50 cm x 34 cm (LxBxH). Het gewicht met zijn 15 kilo prima en dat is handig voor de maaiduur van de accu. Immers elke kilo die minder versleept hoeft te worden scheelt stroom. Deze gazonmachine is van kunststof en wordt geleverd met 2 jaar carry-in-garantie. 

Gazonmaai eigenschappen van de Gardena Smart SILENO life 750

Is je gazon 800 m2 of kleiner en wil je niet meer dan 1000,00 euro uitgeven? Dan is de Smart Sileno Life 750 de maairobot voor jouw grasmat. Let wel op, deze maaier kan hellingen tot 35 % aan, wat over het algemeen ruim voldoende is voor een Nederlandse tuin. De snijbreedte is 21 cm, wat eigenlijk normaal is maar door het stevige vermogen wel garant staat voor een strak gemulcht gazonoppervlak. Je kunt het gras zo kort als 20 mm of op maximaal 50 mm trimmen. 

Uitblinken op gebied van navigatie en stroomvoorziening  

Het messensysteem van Gardena en het sterke maaiprogramma staat garant voor een haarfijn maairesultaat. Op een volle 18 V 2,1 Ah accu werkt dit apparaat een programma van 65 minuten af. Handbediening is mogelijk via de Gardena App, wel kun je het menu instellen op tijd en dag. Qua aansturing en bediening is dit het nieuwste van het nieuwste en met recht een uitstekende opvolger van de Gardena R80Li. 

Gardena SILENO life 750 review 

De Gardena life 750 scoort super goed bij de consument. Men spreekt vol lof over de maaiprestaties en het lage geluidsniveau. Ook de installatie blijkt eenvoudig, je hoeft hier beslist geen techneut voor te zijn. Hoewel de geluiden over te weinig afzetdraad minder zijn dan bij andere producten blijkt de standaard meegeleverde 200 meter perimeterdraad niet altijd, maar meestal wel, voldoende.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 750 m2 
 • Maaibreedte - 21 centimeter
 • Mulchfunctie - Ja

Specificaties

 • Merk - GARDENA
 • Model -  Smart SILENO Life 750
 • Gewicht - 15 kg
 • Laag geluidsniveau
 • Diefstalbeveiliging
 • Geschikt voor complexe tuinen
 • Ontbreken van een App


De Wolf Garten LOOPO M1000 is een typisch geval van meer waar voor minder geld. De LOOPO M1000 is beschikbaar voor 990,00 euro en heeft geen moeite met een groot gazon van 1000 m2. Het geluidsniveau is wel iets hoger in vergelijking met de machines voor kleinere gazons, maar dat heeft voornamelijk te maken met het extra vermogen wat nodig is voor een prestatie van 1000 m2 strak gemaaid gras. Zoals je van een maaier in deze prijsklasse mag verwachten is dit model ook via de app te besturen en beschikt de Wolf Garten over bijna alle sensoren. In tegenstelling tot de andere merken en modellen geeft Wolf Garten 3 jaar garantie op deze 11,1 kilo zware greenkeeper, wat een jaar meer is dan de eerdergenoemde robotica. 

Fysieke eigenschappen van de LOOPO M1000

De Wolf Garten LOOPO M1000 is een kunststof lichtgewicht in zijn klasse met zijn 11,1 kilo. Gelukkig doet deze verder in geen enkel opzicht onder voor zwaardere concurrenten. De afmetingen zijn overeenkomend met andere varianten, zo is de lengte 63 cm x 46 cm x 21 cm (LxBxH). Vanaf de dag van aanschaf ontvang je op deze gazonrobot maar liefst 3 jaar garantie.  

Gazonmaai eigenschappen van de Wolf Garten LOOPO M1000

1000 m2 kunnen we gerust een groot gazon noemen. Om zo’n afmeting strak kort te knippen heb je een stevige trimmer nodig. De Wolf Garten LOOPO M1000 is zo’n trimmer die je gazon volledig automatisch op de perfecte lengte houdt. Je kunt het gras trimmen op een lengte van 15 mm tot 60 mm, wat een ruime range is. De maaibreedte is 28 cm en daarmee kan deze van Duitse productie afkomstige grasmaaier robot flink meters maken. Ook schuine stukken zijn geen probleem, want deze Duitse krachtpatser maait gemakkelijk op hellingen tot 36 % schuin. 

Krachtig op gebied van navigatie en stroomvoorziening  

Precies binnen de met afzetdraad gemarkeerde kaders maait deze Wolf Garten het grasveld volgens een geheel vrij bewegingspatroon waardoor de grasmat helemaal egaal zal zijn. Zoals je van een maaier in deze prijscategorie mag verwachten zijn alle noodzakelijke sensoren ingebouwd. Elke maaicycli duurt 50 minuten en elke laadcycli van de 26 V 2,4 Ah accu duurt 70 minuten in het bassistation.    

Ervaringen met de Wolf Garten LOOPO M1000 in de praktijk

Wanneer wij het internet afstruinen naar de ervaringen met de Wolf Garten LOOPO M1000 wordt al snel duidelijk dat andere consumenten zeer tevreden zijn over dit product. Het installeren van de robot is gemakkelijk, men is zeer tevreden zijn over de maaiprestaties, de app werkt eenvoudig en de machine erg stil is tijdens het maaien. Belangrijkste punt van kritiek is de meegeleverde hoeveelheid perimeterdraad, dit is vrijwel altijd te weinig voor 1000m2. Er wordt namelijk maar 150 meter afzetdraad meegeleverd, wat structureel te weinig is. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 1000 m2
 • Hellingen tot 36%
 • Accuduur van 50 minuten
 • 26 V 2,4 Ah accu

Specificaties

 • Merk -  WOLF-Garten
 • Model -  LOOPO M1000
 • Gewicht - 11,1 kg
 • Laag geluidsniveau
 • Geschikt voor grote gazons
 • Te bedienen via een app
 • Er wordt weinig afzetdraad meegeleverd

Robotmaaier Kopen – Informatie En Veelgestelde Vragen

Hoe wij de beste robotmaaier van 2022 hebben gekozen

In onze robotmaaier test werken wij volgens een vaste methodiek. Wij kijken naar het aanbod automatische grasmaaiers uit 2021 én nieuwe modellen voor 2022. Dan wordt er een selectie gemaakt van de 30 beste robotmaaiers van alle bekende merken. 

De geselecteerde robot maaiers worden vervolgens systematisch op dezelfde onderdelen vergeleken. Het doel is een onafhankelijke robotmaaier test met als resultaat de beste grasrobot van 2022 te vinden.

Naast de algemene “top 10 best robotmaaier” maken wij in een tweede analyse onderscheid op basis van gazonoppervlakte. Hierbij is een verdeling gemaakt tussen de beste grasrobot voor een klein gazon (tot 250m2), een gemiddelde tuin (500 – 1000m2) en een grote tuin (meer dan 1000m2). Via onderstaande links vind je de robot grasmaaier test resultaten voor deze categorieën:

Robotmaaier Test – De beoordelingsfactoren in onze review

KwaliteitDe beste robotmaaier is er een die langere tijd het gras kan maaien. Gras maaien gedurende een langere tijd is, ook voor een maairobot, een grote inspanning. In onze robotmaaier test vergelijken we alleen robuuste en krachtige maaiers. Grasmaaiers die zonder problemen jaren jou gazon maaien. Een goede robotmaaier is er eentje die jaren meekan, zeker als je het goed onderhoud én wanneer je de messen van tijd tot tijd vervangt.

Reviews – Robotmaaier reviews spelen een grote rol in het selecteren van de beste robot grasmaaier. Er is geen betere manier om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van een product dan gebruikerservaringen. Wij hebben de ervaringen van robotmaaier gebruikers op tientallen sites gelezen.

Merk – In onze robotmaaier test is geen ruimte voor grasmaaiers van inferieure kwaliteit. We kijken enkel naar de beste maairobot van bekende merken. Merken die bekent staan om kwaliteit, service en gunstige garantievoorwaarden.

Prijs – Robotmaaiers zijn geen goedkope producten. Toch hebben we de prijsstelling een centrale plaats in onze review gegeven. De prijs van een robotmaaier hangt o.a af van zaken als de garantietermijn, kracht, specificaties, het te maaien oppervlakte en de aandrijving. Uiteindelijk is het vaak beter om iets extra te betalen voor een kwalitatief beter product dan hoge kosten te hebben voor onderhoud of reparatie.

Belangrijke Kenmerken Bij Het Kopen Van Een Robotmaaier

Gebruiksgemak – De eerste keer dat je een automatische grasmaaier kan gebruiken kost vaak wat tijd. Het ingraven van je perimeterdraad, het opzetten van het laadstation of het installeren van het maaiprogramma kosten allemaal tijd. Daarna wil je natuurlijk zo min mogelijk omkijken naar je robotmaaier. Deze moet doen waarvoor hij gemaakt is: volledig automatisch jouw gras maaien. De robotmaaiers in onze test hebben allemaal aandacht nodig bij het installeren. Hierna maaien zij met minimale aansturing je gras.

Gras maaien – Het hele idee van een robotmaaier is dat deze netjes en volledig automatisch je gazon maait. Een maairobot die jouw gazon strak gemaaid en groen achterlaat. In onze lijst met de beste robot grasmaaiers vind je die producten die dit doen. Verschillende maaihoogtes, mulch functies, obstakels vermijden en geheel automatisch maaiprogramma’s afgaan. 

Hellingen en obstakels – De kans is groot dat jouw gazon kleine hellingen en obstakels bevat. Je wilt natuurlijk geen robotmaaier kopen die hier niet mee om kan gaan. Alhoewel de meest robotmaaiers zijn uitgerust met een vorm van obstakeldetectie is het een goed idee om te kijken welke obstakels of hellingen jij in je tuin hebt. Zo weet je zeker dat de robotmaaier die je wilt kopen jouw gehele gazon kan maaien.

Smart GPS systeem of perimeterdraad – Afhankelijk van het merk en het model kun je kiezen voor een robotmaaier met perimeterdraad of eentje die geheel op GPS werkt. Kijk goed wat het beste werkt voor jouw tuin. 

Veiligheid – Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en huisdieren (met name honden) kunnen de robotmaaier zien als een indringer. Het beste is om kinderen en huisdieren uit de buurt te houden van een werkende robotmaaier. Toch wil je een veilige robotmaaier die direct stopt als deze wordt opgepakt, omvalt of grote stukken gaat maaien.

Prijs -  Besparen op de aankoop van een maairobot is menseigen. Daarom lees je ook deze robotmaaier vergelijking. Je wilt de beste koop voor de beste prijs. In vergelijking met handmaaiers is een robotmaaier een stuk duurder. De prijs hangt af van de grote van je tuin, de functies die je zoekt en wat voor type tui je hebt. Afhankelijk van je budget en tuin kun je voor jou de beste robotmaaier kiezen.

Robotmaaier Kopen – Veelgestelde Vragen

Wat is een robotmaaier?

De eenvoudigste manier om een robotmaaier te beschrijven is als volgt: een grasmaaier welke ontworpen is om zelfstandig jouw gras te maaien. Het eenmalig goed instellen van het maaigebied en periodiek onderhoud uitvoeren is het enige wat je zelf moet doen.

Is mijn tuin geschikt voor een robotmaaier?

De meeste tuinen zijn geschikt voor een robotmaaier. Zelfs als je een vijver of een bloemperk op je gazon hebt kun je een grasrobot in gebruik nemen. 

De robotmaaiers uit onze test worden vrijwel allemaal geleverd met “perimeterdraad”. Deze draad biedt de mogelijkheid om het maaigedeelte netjes af te bakenen. Zeker bij een vijver of een bloemperk is deze perimeterdraad geen overbodige luxe.  Je kunt deze draad net onder of op de grond aanbrengen. 

Is mijn tuin groot genoeg voor een robotmaaier?

De beste robotmaaiers uit onze test zijn geschikt voor kleinere gazons (tot 150m2) alsook voor een groot gazon tot wel 2000m2. Het is dus niet zo dat je een robotmaaier niet kunt gebruiken met een kleine tuin. Kies wel altijd een maairobot die aansluit bij jouw gazonoppervlakte.

Hoe vaak moet ik een robotmaaier gebruiken?        

Hoe vaak je een robotmaaier moet gebruiken hangt af van veel factoren. In de eerste plaats is dit het type gras en de hoogte die je wenst. Sommige grastypen groeien sneller dan anderen terwijl gras in de zomer, wanneer het warmer is, sneller groeit. Afhankelijk van het type robotmaaier kun je deze zo programmeren dat de machine automatisch gaat maaien.

Kan ik een maairobot gebruiken als het regent?

Sommige robotmaaiers in onze test werken goed tijdens regen. Dit is niet bij elk model het geval. Zelfs als je robotmaaier niet bestand is tegen regen dan heeft deze vaak wel een regensensor. De maairobot zoekt dan zelf het laadstation op zodra het gaat regenen.

This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:51 am