Beste Elektrische Grasmaaier

9 Beste Elektrische Grasmaaiers Van 2022

De beste elektrische grasmaaier voor een klein tot middelgroot grasveld vinden? Wij helpen je! Hoewel de elektrische maaier veel concurrentie ondervindt van accu uitgevoerde varianten, heeft een bekabelde variant zeker z’n voordelen over een accumaaier. De elektrische maaimachine heeft veel vermogen en een flink arsenaal aan functies. Ze zijn milieuvriendelijker dan een benzinemaaier en hebben niet de beperking van de accuduur van een accu aangedreven grasmaaier. Enige nadeel is wel dat de stekker, tijdens het grasmaaien, altijd in het stopcontact moet zitten en je bijna altijd met een verlengsnoer moet werken om overal in de tuin te kunnen werken. 

Elektrische maaier test

Op zoek naar de beste elektrische grasmaaier voor jouw gazon? Je hoeft de term ‘elektrische maaier’ maar in te toetsen in Google of bij een willekeurige webshop en je krijgt een gigantische lijst met elektrische machines te zien. Maar wat is de beste keuze voor jouw gazon? Bij welke gazonmaaier krijg jij het meeste waar voor jouw geld? Wij helpen je op weg en hebben de 9 beste elektrische grasmaaiers van dit moment geselecteerd. Tijdens de test van onze gazon-experts is gekeken naar het gebruiksgemak, comfort en de kwaliteit van het maaiwerk. Uiteraard hebben wij de ervaring van de particuliere gebruiker ook meegenomen bij het samenstellen van onze top 9. Immers, werken met een grasmaaier kan voor een particulier een andere ervaring zijn dan voor een hovenier. 

De beste elektrische grasmaaier voor de beste prijs

De prijs-kwaliteit is een van de belangrijkste elementen in het beslissingsproces. Tijdens het reviewen van de gazonmaaiers houden we dit gegeven altijd in gedachten. Daarbij kijken we ook naar de betrouwbaarheid van de aanbieder en de leveringsvoorwaarden. In onze top 9 worden de prijzen weergegeven zoals die op moment van de test zijn. Aanbiedingen zijn niet inbegrepen, uiteraard is het wel verstandig om voor aankoop even te kijken of er nog een aanbieding actief is. 

Wanneer we vluchtig naar de top 9 kijken springen een paar merken er uit. Uiteraard de nummer 1; de WOLF-Garten A 340 E. Wat nog meer opvalt is dat Wolf Garten twee maaiers in onze ranglijst heeft staan, een prestatie die wordt geëvenaard door Gardena. Knap, maar kijk eens naar de Bosch elektrische grasmaaiers, daar zien we er maar liefst drie van terug. Waardoor het direct duidelijk wordt dat dit toch echt wel de drie grote spelers in deze niche zijn.

Benieuwd naar de top 9 beste elektrische grasmaaiers? Dit zijn ze! 


Elektrische Grasmaaier Test - Snel Overzicht met Elektrische maaiers


WOLF-Garten A 340 E elektrische grasmaaier - Maaimachine.nl

WOLF-Garten A 340 E

Veruit de beste elektrische grasmaaier uit onze test. Voor gazon oppervlaktes tot 400m2.

GARDENA PowerMax 32E Accu Grasmaaier reviewed by Maaimachine.nl

GARDENA Powermax 32E

Een goede lichtgewicht grasmaaier voor een zacht prijsje. Beste prijs-kwaliteit uit de test!

Bosch AdvancedRotak 650 - elektrische maaier

Bosch AdvancedRotak 650

Beste elektrische maaier voor een groot gazon tot 500m2. Met 89dB is dit een stille grasmaaier.

WOLF-Garten A 370 E Elektrische grasmaaier

WOLF-Garten A 370 E

Krachtige grasmaaier van 1600 Watt geschikt voor gazons tot 500m2

Bosch ARM 34 - Maaimachine.NL

Bosch ARM 34

Dankzij de instelbare hoogte en ergonomische handgrepen geschikt voor mensen met rugklachten.

Stiga Collector 40E elektrische maaier - Maaimachine.nl

Stiga Collector 40 E

Een lichtgewicht maaier met een krachtige motor. Goede prijs-kwaliteit verhouding.

AdvancedRotak 750 Elektrische grasmaaier

Bosch AdvancedRotak 750

Snel grasmaaien door een maaibreedte van 45cm! Bovendien een zeer krachtige en stille maaier.

GARDENA PowerMax 37 - maaimachine.nl

GARDENA PowerMax 37

Krachtige grasmaaier met een opvangbak van 45 liter. Geschikt voor gazons tot 500m2.

Elektrische grasmaaier review PowerPlus POWEG63703

Powerplus POWEG63703

Geschikt voor kleinere gazons met een oppervlakte tot 50m2. 

Wil jij meer weten over de verschillende elektrische grasmaaiers? Hieronder vind je onze top 9 grasmaaiers met daarin alle informatie over specificaties, afmetingen de voor- en nadelen en uiteraard de beste plek om deze te kopen.


De WOLF-Garten A 340 E is een uitermate geschikte maaier voor gazons tot 400 m².

Het vermogen van 1400 watt en een ingebouwde E-Powermotor zorgen ervoor dat je makkelijk en snel kunt maaien.

Vergeleken met een grasmaaier met benzinemotor maakt deze elektrische A 340 E minder geluid en bovendien geeft hij ook nog eens minder uitstoot. Win-win!

Het CCM-systeem, oftewel cut, collect & mulch maakt het makkelijk om te wisselen tussen maaien, opvangen en mulchen. De mulchingfunctie zorgt ervoor dat het weggemaaide gras versnipperd wordt en vervolgens wordt teruggeblazen als natuurlijke bemesting.

De maaihoogte van deze Wolf-Garten is handmatig instelbaar tussen de 25 en 75 mm. De elektrische grasmaaier wordt geleverd met opvangzak van 30 liter en beschikt over een vulindicator die aangeeft wanneer de zak vol is.

Wat je moet weten over de WOLF-Garten A 340 E

Deze compacte, in hoogte verstelbare maaier maait niet alleen goed bij droog gras maar ook bij vochtig gras. Makkelijk in hoogte verstelbaar en met één draai aan de knop over te schakelen op mulchingfunctie.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 400 m²
 • Maaibreedte - 34 cm
 • Maaihoogte - 25-75 mm
 • Grasopvangbak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk - WOLF-Garten
 • Model - A 340 E
 • Gewicht - 14 kg
 • Prijs - v.a. € 128, -
 • Verstelbare maaihoogten
 • Mulchingfunctie vangt en versnipperd het gras
 • Inklapbare beugel voor makkelijke opberging
 • Iets minder geschikt voor kanten


De GARDENA Powermax 32 E maakt het onderhouden van je gazon zeer makkelijk.

Deze lichtgewicht grasmaaier heeft een krachtige PowerPlus-motor (1200 watt) en is ideaal voor het onderhouden van gazons tot 200m² volgens de fabrikant. Echter hebben onze experts ondervonden dat tot 300 vierkante meter ook goed te doen is met deze krachtpatser. 

Het gemaaide gras wordt opgevangen in de 30 liter opvangbak, waardoor je vers gemaaide gazon vrij van rommel blijft. Dat kan bij een groot oppervlak toch zomaar een hoop harken schelen natijd!  

Je moet er natuurlijk maar zin in hebben maar met de Gardena Powermax kun je door weer en wind maaien. Het maaien van vochtig gras is namelijk geen enkele moeite voor deze elektrische grasmaaier. Ben je net terug van vakantie en zie je op tegen het maaien van alle wildgroei? Deze powermachine maait ook lang gras zonder enig probleem.

Wat je moet weten over de GARDENA Powermax 32E

Omdat de GARDENA Powermax 32E slechts 8 kg weegt is hij makkelijk te hanteren en niet zwaar om te vervoeren. Dankzij de inklapbare duwboom neemt hij nog minder ruimte in beslag.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 200 m²
 • Maaibreedte - 32 cm
 • Maaihoogte - 20-60 mm
 • Grasopvangbank inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  Gardena
 • Model -  PowerMax 32E
 • Gewicht - 8,3 kg 
 • Prijs - v.a. €189, -
 • Compacte maaier die weinig plek inneemt
 • Licht en wendbaar
 • Krachtige PowerPlus-motor
 • Kleine opvangbak 
 • Geen mulchingfunctie


Opzoek naar een elektrische maaier voor een grote tuin? Met de Bosch AdvancedRotak 650 cirkelmaaimachine en zijn krachtige vermogen van 1700 watt haal je alles in huis wat je nodig hebt om een gazon van 500m² onder handen te nemen. Met een maaibreedte van 41 cm heb je binnen no-time een groot gazon gemaaid.

Dankzij de Pro-silence technologie produceert deze krachtpatser tot 75% minder geluid (89dB), zodat het maaien net iets aangenamer aan de oren is.

De maaihoogte is eenvoudig met één knop aan te passen dankzij het Advanced-systeem, je kunt kiezen uit 7 verschillende hoogtes tussen de 20 en 80 mm. Ook beschikt de maaier over een graskam, zodat de graskantjes niet overgeslagen worden.

De handige, inklapbare opvangbak van 50 liter zorgt ervoor dat het gras wordt opgevangen zodat je het makkelijk kan afvoeren.Daarnaast heeft deze maaier een Leafcollect-systeem. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt niet alleen gemaaid gras maar ook bladeren makkelijk van het gazon gehaald. 

Last but not least heeft deze AdvancedRotak 650 ook nog eens een ergonomisch ontwerp, de telescopische handgrepen zijn makkelijk aan te passen waardoor je een zo comfortabel mogelijke houding kunt aannemen tijdens je werkzaamheden.

Het ErgoSlide-systeem zorgt ervoor dat de maaier makkelijk wendbaar is.

Wat je moet weten over de Bosch AdvancedRotak 650

Wanneer je opzoek bent naar een krachtige, maar stille grasmaaier die niet alleen gras, maar ook nog eens bladeren uit de weg ruimt, is dit de maaier voor jou! Makkelijk verstelbaar in verschillende maaihoogtes, eenvoudig op te bergen én ergonomisch comfort tijdens het maaien.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 500 m²
 • Maaibreedte - 41 cm
 • Maaihoogte - 20-80 mm
 • Grasopvangbak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  AdvancedRotak 650
 • Gewicht - 16 kg 
 • Prijs - v.a. € 255, -
 • Laag geluidsniveau
 • Makkelijk verstelbaar
 • Inklapbare opvangbak
 • Verlengsnoer nodig
 • Opvangbak aan de kleine kant wanneer lang gras wordt gemaaid
 • Geen mulchingfunctie


Daar waar de WOLF-Garten A 340 E geschikt is voor gazons tot 400 m², kan de WOLF-Garten A 370 E ingezet worden voor gazons van maar liefst 500 m²!

Met 200 watt meer dan zijn goedkopere broertje kom je uit op 1600 watt aan power om korte metten te maken met hoog, laag, nat of droog gras. Dankzij de ingebouwde E-Powermotor gebeurt dit met minder lawaai én minder uitstoot. 

Net als de A 340 E beschikt de A 370 E ook over een CCM-systeem. Met dit systeem kun je eenvoudig afwisselen tussen maaien, opvangen en mulchen.Laatstgenoemde functie zorgt ervoor dat het weggemaaide gras versnipperd wordt en gebruikt wordt als natuurlijke bemesting van het gazon.

Er zijn 6 maaihoogtes af te stellen, variërend van 25 tot 75 mm en ook deze maaier wordt geleverd met een handige opvangzak (40 liter) met vulindicatie die aangeeft wanneer de zak vol is.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 500 m²
 • Maaibreedte - 37 cm
 • Maaihoogte - 25-75 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  WOLF-Garten
 • Model -  A 370 E
 • Gewicht - 17 kg 
 • Prijs - v.a. € 160, -
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Eenvoudig instellen maaihoogtes
 • Mulching-functie


De Bosch ARM 34 is geschikt voor kleinere gazonnen tot 250 m². Daar waar veel andere grasmaaiers niet-gemaaide randjes over laten na het maaien, maait deze ARM 34 óók buiten de wielen. Dankzij de 1300 watt power-drive motor gebeurt dat ook nog eens in rap tempo.

De Bosch ARM 34 is zo vormgegeven dat je de ergonomische handgrepen kunt verstellen naar de ideale lichaamshoogte. Dat scheelt weer rugklachten! 

Je kunt kiezen uit 5 verschillende maaihoogtes, van 20 tot 70 mm. Het is helemaal aan jou hoe kort je je gazon wilt kortwieken. 

Dankzij de meegeleverde opvangbak van 40 liter hoef je het gemaaide gras niet bij elkaar te harken nadat je klaar bent. 

Wel belangrijk is het dat je je er bewust van bent dat deze grasmaaier een stekker heeft zonder kabel, je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig.

Wat je moet weten over de Bosch ARM 34

De ARM 34 is een fraai vormgegeven elektronische maaier met grasopvang en breed maai-oppervlak. Ideaal voor bezitters van een kleine tuin. Makkelijk op te bergen dankzij de inklapbare hendel.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 250 m²
 • Maaibreedte - 34 cm
 • Maaihoogte - 20-70 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  ARM 34
 • Gewicht - 11 kg 
 • Prijs - v.a. € 135, -
 • Makkelijk wendbaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Compact op te bergen
 • Stekker zonder kabel dus altijd een verlengsnoer nodig
 • Opvangbak zit redelijk snel vol
 • Geen mulchingfunctie


De compacte Stiga Collector 40 E is inzetbaar voor gazons tot 500 m². Deze lichtgewicht maaier van 8,7 kg met een vermogen van 1400 watt is eenvoudig te bedienen en vergt weinig onderhoud. 

Al het vers gemaaide gras wordt opgevangen in de 40 liter opvangbak, dat scheelt weer onnodig harken nadien waardoor de klus extra snel geklaard is!

Het vervoeren en opbergen van de Stiga Collector 40 E is ook geen probleem, dankzij de inklapbare duwboom. De grasmaaier is hierdoor compact weg te zetten.

De maaier bevat 3 verschillende hoogte-instellingen, welke apart per wielas in te stellen zijn, variërend tussen de 25 en 65 mm.

Deze grasmaaier heeft een stekker zonder kabel, dus vergeet niet ook een verlengsnoer aan te schaffen!

Wat je moet weten over de Stiga Collector 40 E

De Stiga Collector 40 E is makkelijk in gebruik, licht van gewicht en krijgt de klus geklaard. Buiten de werkzaamheden om is hij ook nog eens compact op te bergen zodat hij niet in de weg staat.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 500 m²
 • Maaibreedte - 38 cm
 • Maaihoogte - 25-65 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  Stiga
 • Model -  Collector 40 E
 • Gewicht - 8,7 kg 
 • Prijs - v.a. € 109,-
 • Compact op te bergen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Inklapbare duwboom
 • Dankzij de stekker zonder kabel heb je bij deze grasmaaier een verlengsnoer nodig
 • De elektrische grasmaaier heeft een hard handvat


De Bosch AdvancedRotak 750 is de bredere variant van de AdvancedRotak 650.

Dit handige apparaat met een maaibreedte van 45 cm is uitermate geschikt voor het eenvoudig maaien van grotere gazons tot 500 m².

Net als de AdvancedRotak 650 is deze 1700 watt cirkelmaaimachine uitgerust met de Pro-silence technologie, welke zorgt voor 75% minder geluid (89dB). 

Dankzij het Advanced-systeem is de maaihoogte van de machine met één simpele knop aan te passen, je kunt kiezen uit maar liefst 7 verschillende hoogtes, tussen de 20 en 80 mm.

Ook deze variant komt met een handige, inklapbare opvangbak van 50 liter waar al het gemaaide gras in op wordt gevangen zodat je het daarna makkelijk weg kunt gooien.

Het Bosch Leafcollect-mes zorgt ervoor dat ook losliggende bladeren netjes worden opgeruimd, met name handig voor in de herfst!

De telescopische handgrepen zijn eenvoudig aan te passen naar jouw comfort, wel zo fijn om geen lichamelijke klachten over te houden aan je tuinierwerkzaamheden! Bovendien is de maaier is makkelijk wendbaar dankzij het ingebouwde ErgoSlide-systeem.

Wat je moet weten over de Bosch AdvancedRotak 750

Deze krachtige maaier, met verrassend laag geluidsniveau is alles wat je nodig hebt om een 500m² gazon netjes te onderhouden. Het Leafcollect-systeem is een handige bijkomstigheid voor het opruimen van losliggende bladeren en ook de makkelijk verstelbare maaihoogtes en handgrepen zorgen ervoor dat deze machine prettig is om mee te werken.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 500 m²
 • Maaibreedte - 45 cm
 • Maaihoogte - 20-80 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  Bosch
 • Model -  AdvancedRotak 750
 • Gewicht - 17 kg 
 • Prijs - v.a.€ 255, - 
 • Laag geluidsniveau
 • Makkelijk verstelbaar
 • Inklapbare opvangbak
 • 45 cm maaibreedte
 • Geen mulchingfunctie
 • Verlengsnoer nodig


De Gardena PowerMax 37 is de bredere variant in de PowerMax familie en maait met zijn maaibreedte van 37 cm moeiteloos gazonoppervlakten van maximaal 500 m², inclusief graskanten. Dit mede dankzij de krachtige Powerplus motor met een vermogen van 1600 watt, dat is 400 watt meer dan de PowerMax 32 E.

De PowerMax 37 komt inclusief opvangbak van niet 30, maar 45 liter. Er hoeft dus niet meer geharkt te worden want alles wordt netjes opgevangen.

In tegenstelling tot de Gardena PowerMax 32 E, heeft de PowerMax 37 een mulchingfunctie, hiermee wordt je gras fijn versnipperd en teruggeblazen in je gazon om te dienen als organische bemesting. Extra handig!

De maaihoogte is eenvoudig af te stellen waarbij er gekozen kan worden tussen 5 hoogtes van 20 tot 60 mm. En dankzij de duwboom mét ergonomische handgreep is deze elektrische maaier ook af te stellen in 5 verschillende hoogtestanden. Makkelijk aan te passen aan je lichaamslengte voor extra gebruikerscomfort.

Ben je klaar bent met maaien? Dan klap je de duwboom simpelweg in waardoor de grasmaaier compact te vervoeren of op te bergen is.

Wat je moet weten over de Gardena PowerMax 37

Met deze Gardena PowerMax met extra grote wielen maneuvreer je je moeiteloos door lang, kort, droog en nat gras. Deze krachtige machine kan alles aan!

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 500 m²
 • Maaibreedte - 37 cm
 • Maaihoogte - 20-60 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  GARDENA
 • Model -  PowerMax 37
 • Gewicht - 11,8 kg 
 • Prijs - v.a. € 219,99 
 • Mulchingfunctie versnipperd gras en blaast het terug op het gazon
 • Maaihoogte is naar wens in te stellen
 • Neemt ook graskanten mee tijdens het maaien
 • Lawaaiig (96 dB)
 • Verlengsnoer nodig


De Powerplus POWEG63703 is een degelijke grasmaaier zonder al te veel toeters en bellen.

Deze maaier met een vermogen van 1000 watt is ideaal voor kleinere gazons met een oppervlakte tot 50 m².

De lichtgewicht, kunststof maaier beschikt over 3 verschillende maaihoogtes: 25 mm, 45 mm en 65 mm en heeft een mes van 32 cm breed. De 30 liter opvangbak zorgt ervoor dat alle grasresten, kort of lang, na het maaien netjes opgevangen worden. 

Ben je opzoek naar een elektrische maaier die geschikt is voor jouw lengte? Dankzij de in hoogte verstelbare duwboom is dit exemplaareenvoudig aan te passen en daarmee voor iedereen geschikt. De Powerplus is op dat gebied 100% zeker comfortabel werken .

Klap je de duwboom in, dan is de grasmaaier makkelijk op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte - 50 m²
 • Maaibreedte - 32 cm
 • Maaihoogte - 25-65 mm
 • Grasopvangzak inbegrepen - Ja

Specificaties

 • Merk -  PowerPlus
 • Model -  POWEG63703
 • Gewicht - 7,8 kg 
 • Prijs - v.a. € 59,99
 • Maaihoogte is naar wens in te stellen
 • Een lichtgewicht
 • Eenvoudig op te bergen dankzij de inklapbare duwboom
 • Lawaaiig (96 dB)
 • Onduidelijke handleiding
 • Het snoer is aan de korte kant

Is er nog meer wat je moet weten? 

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dat de elektrische grasmaaier voor jou de beste keuze is, dan raden wij je aan om de onderstaande vragen en antwoorden te lezen. Heb je hierna nog steeds twijfels? Laat het ons weten. 

Wanneer kies je voor een elektrische grasmaaier?

Kies voor een elektrische grasmaaier wanneer je gazon niet groter dan 500m2 is en je voldoende gelegenheid hebt om je grasmaaier aan de stroom houden. Een buitenstopcontact en een verlengsnoer voldoen. 

Waarom een elektrische grasmaaier kopen? 

Elektrisch maaien is een van de stilste manieren van grasmaaien. Je hebt bijna geen onderhoud aan de elektrische machine en geen last van uitlaatgassen of de maaitijd van de accu. Tevens zijn deze maaimachines relatief voordelig in aanschaf en super betrouwbaar in gebruik.  

Hoe onderhoud je een elektrische maaier?

Aan de elektrische maaier heb je vrijwel geen onderhoud. Het enige wat je kunt doen is hem schoon- en droog maken. Je kunt de draaiknop waarmee je de maaihoogte instelt even insmeren en eventueel de messen slijpen of vervangen. That’s it. 

This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:44 am