Beste Verticuteermachine

Stiga SV 415 E - best geteste verticuteermachine

Beste verticuteermachine middelgroot gazon

BEST GETEST
Einhell GE-SA 1435 E - Beste verticuteermachine

Best geteste verticuteermachine

Talen Tools slang
Einhell GE-SA 1640 - Verticuteermachines test

Beste verticuteermachine middelgroot gazon

9 Beste Verticuteermachines Van 2022

De verticuteermachine verticuteert je gazon en zorgt voor verluchting van het gazon. Zeker bij gazons vanaf een middelgroot formaat loont het om machinaal te werk te gaan. Toch zien we dat ook veel mensen met een klein gazon kiezen voor een machine. Simpelweg omdat het een stuk minder arbeidsintensief is dan verticuteren met een verticuteerhark. Een van de belangrijkste criteria bij het vinden van de beste verticuteermachine voor jouw tuin is de aandrijving van de machine. Voor een klein tot middelgroot gazon kun je prima vertrouwen op een elektrische verticuteer apparaat. Deze hebben geen aandrijving op de wielen, je moet dus wel zelf duwen. Voor de echt grote gazons kan voor een benzinemotor worden gekozen, die zijn ook als zelftrekkende modellen te koop. Voor het gemiddelde huishouden is een elektrische gazonbeluchter echter de beste keuze. Het is eens per jaar even met wat verlengsnoeren aan de slag, maar ze doen qua eindresultaat niet onder voor de motormachines. 

Verticuteermachine test

Er zijn behoorlijk wat verticuteerders op de markt, maar wat is nou de beste keuze? De prijzen liggen soms dicht bij elkaar en toch zijn er wel degelijk verschillen in kwaliteit. Om jou op weg te helpen in je zoektocht naar een goede gazonbeluchter hebben wij een groot aantal machines getest en vergeleken. Zoals in alle vergelijkingen is de verhouding tussen prijs en kwaliteit van groot belang. Een pluspunt bij de boordeling is mogelijkheid en/of het meeleveren van zowel de verticuteermessen als de prik-rol voor de verluchting. Onze gazonprofessionals hebben gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van elke machine, duurzaamheid en kwaliteit van verluchten in relatie tot de prijs.

De beste verticuteermachine voor de beste prijs

De gazonbeluchter is niet een van de eerste tuinwerktuigen die je aanschaft of waar je überhaupt aan denkt bij het aanleggen van een gazon. Toch ontkom je er niet aan, wil je een strak gazon dan moet je verticuteren en verluchten. Omdat je dit gereedschap maar eens of hooguit twee keer per jaar gebruikt wordt er bij hele grote gazons of kleine weilanden ook weleens gekozen voor het huren van een verticuteermachine. Toch geldt voor de meeste particulieren dat eenmalig een machine kopen voordeliger is dan meerdere jaren huren. Voor iedereen die eraan toe is om een verticuteermachine te kopen hebben wij de 9 beste machines voor de beste prijs geïnventariseerd. Hierbij hebben wij ook in beschouwing genomen dat de aanbieder goede garantie en levervoorwaarden heeft.  

Klaar om te vergelijken? Over deze 9 apparaten waren onze experts het meest enthousiast! 


Verticuteermachine Test - Snel Overzicht met Verticuteermachines


Einhell GE-SA 1435 E - Beste verticuteermachine

Einhell GE-SA 1435 E

De beste uit de test. Deze krachtige lichtgewicht verticuteermachine spaart geen enkel plukje mos en wortel. 

Stiga SV 415 E - best geteste verticuteermachine

Stiga SV 415 E

De SV 415 is een ideale machine waarmee je zowel kunt verticuteren als beluchten. Deze verticuteermachine is eenvoudig in gebruik, makkelijk en licht hanteerbaar en maakt relatief weinig lawaai.

Einhell GE-SA 1640 - Verticuteermachines test

Einhell GE-SA 1640

Deze verticuteermachine heeft een stille, krachtige motor en is uitermate geschikt voor een grote tuin. 

GARDENA Verticuteermachine - EVC 1000 - Maaimachine.nl

GARDENA Verticuteermachine - EVC 1000

De GARDENA EVC 1000 is een zeer compacte en lichtgewicht verticuteermachine. Je zet de machine snel en gemakkelijk in elkaar en ook is de machine heel eenvoudig in gebruik. 

WOLF-Garten Select VS 302 E - Verticuteermachine test

WOLF-Garten Select VS 302 E

Deze lichtgewicht verticuteermachine is ideaal wanneer je opzoek bent naar een krachtig maar wendbaar exemplaar om je (kleine) gazon snel en egaal te bewerken.

WOLF Garten Ambition V 378 E - Verticuteermachines vergelijken

WOLF-Garten Ambition V 378 E

De Wolf-Garten Ambition V 378 E is een wendbare machine met een krachtige motor, die met een combinatie van 37 cm werkbreedte en grote opvangbank van 50 L verticuteren verandert in een eenvoudige en snelle klus. 

Stiga SV 213 E - Verticuteermachine test Maaimachine.nl

Stiga SV 213 E

2 machines in 1. Licht van gewicht, makkelijk handelbaar en weinig lawaai. Gemakkelijk te monteren, in gebruik en zeer goede prestaties voor z’n prijs. 

PowerPlus POWXG7513 Verticuteermachine - Maaimachine.nl

PowerPlus POWXG7513 Verticuteermachine

De POWXG7513 is veilig, krachtig maar vooral ook erg makkelijk in gebruik. De machine is eenvoudig te monteren en licht om mee te werken.  

GARDENA Elektrische ontmosser ES 500 - Verticuteermachine test

GARDENA Elektrische Ontmosser ES 500

Met deze compacte gazonbeluchter werk je eenvoudig grote stukken gazon, tot wel 600 m2, af. De verticuteermachine heeft een ergonomisch gevormde beugel, is veilig en eenvoudig vooruit te duwen. 


De Best Geteste VerticuteermachinesOnkruid verwijderen, ontmossen en beluchten – het kan allemaal met deze elektrische Einhell GE-SA 1435 e. Dankzij de 20 roestvrijstalen messen gaat deze verticuteermachine eenvoudig in de grond. En je kiest zelf hoe diep! Met deze machine, met 3 standen, worden geen plukje mos en wortel gespaard. 

Gebruik je de GE-SA 1435 e om te beluchten? Dan rol je dankzij de beluchtingsrol met 26 klauwen moeiteloos over je gazon. Het beluchten van het gazon zorgt ervoor dat water, voeding én lucht – what’s in the name - goed in de bodem kan worden opgenomen. Dé manier om je gras weer strak, gezond en groen te krijgen. 

Ben je na de tuiniersessie klaar met verticuteren en beluchten, dan berg je de machine dankzij de duwboom eenvoudig en compact op.

Wat je moet weten over de GE-SA 1435 e 

De GE-SA 1435 e is een krachtige lichtgewicht verticuteermachine. De machine is eenvoudig in elkaar te zetten en makkelijk te bedienen en hanteren. Ook is de machine simpel te onderhouden.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 50 - 200 m2 
 • Maaibreedte: 35 cm 
 • Werkdiepte: 3 – 9 mm
 • Gewicht: 12,5 kg

Specificaties

 • Merk - Einhell
 • Model - GE-SA 1435 E
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja 
 • Prijs - v.a. €139,04 
 • 3 dieptestanden voor de messen
 • Een opvangbak om grasresten op te vangen
 • Inklapbare duwboom
 • Bij een grote tuin zit de opvangbak van 28 liter snel vol


De Stiga SV 415 E is met 1500 watt en 20 messen dé oplossing voor mos en vilt. Of je nou eigenaar bent van een middelgroot of groot gazon, met een maaibreedte van 38 cm knapt deze elektrische verticuteermachine op grote snelheid je tuin op. Tot wel 400 m2! Afhankelijk van je eigen voorkeur stel je de werkdiepte van deze machine gemakkelijk handmatig in.
Kies zelf je diepte tussen -13 en 4,5 mm met 1 van de 4 standen.

Om het gazon er nog beter uit te laten zien kun je naast met de SV 415 E naast mos en vilt verwijderen ook beluchten. Met als resultaat dat voeding en vocht beter door de bodem wordt opgenomen. 

Is de klus geklaard? Dan kun je rustig achteroverleunen. Dankzij de inbegrepen 50 liter grasopvangbak hoef je niet te harken.  

Wat je moet weten over de SV 415 E

De SV 415 is een ideale machine waarmee je zowel kunt verticuteren als beluchten. Deze verticuteermachine is eenvoudig in gebruik, makkelijk en licht hanteerbaar en maakt relatief weinig lawaai.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 200 – 400 m2 
 • Maaibreedte: 38 cm 
 • Werkdiepte: - 13 mm tot +4,5 mm
 • Gewicht: 14,5 kg

Specificaties

 • Merk - Stiga 
 • Model -  SV 415 E
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs - v.a. € 163,99  
 • Geschikt voor beluchten en verticuteren van grotere gazons tot 400 m2.
 • Niet harken dankzij de grote opvangbak van 50 liter
 • Werkdiepte/werkhoogte is eenvoudig te verstellen
 • Het kunststof maaidek is minder stevig dan de metalen
 • Handleiding kan duidelijker


Heb je een gazon groter dan 600 m2 en houd je die graag groen en gezond? Dan is deze krachtige 1600 Watt Einhell verticuteermachine het exemplaar dat je nodig hebt. Deze sterke verticuteermachine heeft een maaibreedte van 40 centimeter, waardoor je grote klussen op hoge snelheid aanpakt. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je vervolgens de werkdiepte instellen. De GE-SA 1640 heeft 4 standen en kan tot een maximum van 12 mm.

Wil je echt uitpakken? Dan gebruik je deze krachtige verticuteermachine dankzij de beluchtingsrol ook eenvoudig om je gazon te beluchten. Hierna dringt lucht, water en voeding extra goed door tot in de bodem. De extra brede wielen zorgen er tijdens deze klus voor dat de rest van je gras in topconditie blijft. Kwaliteit en snelheid dus, met de GE-SA 1640. En dankzij de 48 liter opvangbak hoef je natijd ook nog eens niet te harken.

Wat je moet weten over de GE-SA 1640

Deze verticuteermachine heeft een stille, krachtige motor en is uitermate geschikt voor een grote tuin. Dankzij de combinatie van de grote snijbreedte, de diepgaande messen en de eenvoudige, centrale hoogteregeling kun je met deze met de GE-SA 1640 snel veel werk verzetten. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 600 - 800 m2 
 • Maaibreedte: 40 cm 
 • Werkdiepte: 3 – 12 mm
 • Gewicht: 13,7 kg

Specificaties

 • Merk -  Einhell
 • Model -  GE-SA 1640
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs - v.a. € 200,83
 • Snel verticuteren en beluchten dankzij het brede werkoppervlak
 • Extra brede wielen verlichten de druk op het gazon
 • Niet harken dankzij de opvangbak van 48 liter
 • Het snoer is kort dus een verlengsnoer is nodig
 • Opvangbak moet bij grote oppervlakten meermaals geleegd worden


Je gazon is na het gebruik van de elektrische EVC 1000 van 1000 Watt weer als nieuw! Dankzij de krachtige PowerPlus-motor start je eenvoudig en met de scherpe, offset messen van de GARDENA verticuteermachine verwijder je met minimale inspanning dood gras, mos, onkruid en gazonvilt uit je gras en kunnen lucht, water en voedingsstoffen weer doordringen tot millimeters diep in de bodem. 

De EVC 1000 is van nog veel meer gemakken voorzien. Met gebruik van de bedieningshendel bepaal je eenvoudig zelf hoe diep je de messen in de grond wil laten doordringen en de grote wielen maken het besturen van deze elektrische verticuteermachine gemakkelijk.

Wil je deze lichtgewicht machine op een compacte manier opbergen of vervoeren? Daar is ook aan gedacht! Met de transportstand klap je de geharde, gegalvaniseerde en roestvrije messen snel in en met gebruik van de beugel GARDENA EVC 1000 is de verticuteermachine zo uit elkaar.

Wat je moet weten over de EVC 1000

De GARDENA EVC 1000 is een zeer compacte en lichtgewicht verticuteermachine. Je zet de machine snel en gemakkelijk in elkaar en ook is de machine heel eenvoudig in gebruik.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot ca. 600 m2 
 • Maaibreedte: 30 cm 
 • Werkdiepte: 3 x 3 mm
 • Gewicht: 10,6 kg

Specificaties

 • Merk -  GARDENA
 • Model -  EVC 1000
 • Gras opvangbak inbegrepen: nee
 • Prijs - v.a. € 152,99

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot ca. 600 m2 
 • Maaibreedte: 30 cm 
 • Werkdiepte: 3 x 3 mm
 • Gewicht: 10,6 kg

Specificaties

 • Merk -  GARDENA
 • Model -  EVC 1000
 • Gras opvangbak inbegrepen: nee
 • Prijs - v.a. € 152,99
 • Krachtige PowerPlus-motor
 • Diepte van de messen eenvoudig en handig in te stellen dankzij bedieningshendel
 • Goede grip en eenvoudige besturing dankzij de brede wielen 


Het gazon verticuteren is een eenvoudige klus met de Wolf-Garten VS 302 Elektro. Deze verticuteermachine heeft een werkbreedte van 30 centimeter en een krachtige elektromotor van 1200 Watt en kan daarmee razendsnel gazons tot 100 m2 ontdoen van mos, onkruid, grasvilt en dode grasresten.

De 10 dubbelmessen zijn dankzij de centrale tandafstelling op 5 verschillende dieptes in te stellen, volledig naar eigen wens. De gras- en mosresten worden tijdens het verticuteren direct opgevangen in de opvangzak van 35 liter waardoor je natijd niet hoeft te harken

Ook erg handig aan de Select VS 302 E is de Flick-Flack kabelgeleiding, waardoor het snoer nooit in de weg tijdens het verticuteren. Na de klus berg je deze elektrische machine eenvoudig en compact op dankzij de inklapbare duwboom.

Wat je moet weten over de Select VS 302 E

Deze lichtgewicht verticuteermachine is ideaal wanneer je opzoek bent naar een krachtig maar wendbaar exemplaar om je (kleine) gazon snel en egaal te bewerken. De Select VS 203 E is makkelijk in te stellen, te gebruiken en natijd makkelijk in te klappen.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: tot 100 m2
 • Maaibreedte: 30 cm 
 • Werkdiepte: - 12 tot 0 mm
 • Gewicht: 11 kg

Specificaties

 • Merk -  WOLF-Garten
 • Model - Select VS 302 E
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs - v.a.  € 107,- 
 • Werkdiepte eenvoudig in te stellen dankzij centrale tandafstelling
 • 5 verschillende functies om de diepte van de messen in te stellen
 • Inclusief opvangzak 
 • De kleine opvangzak van 35 L vereist tussentijds legen
 • Gebruik van een los verlengsnoer
 • Niet geschikt om te beluchten


Een groen en gezond gazon is wat je kunt verwachten wanneer je de Wolf-Garten Ambition V 378 E voor je tuin gebruikt! Deze krachtige verticuteermachine met 1800 Watt vermogen verwijdert mos en vilt in een mum van tijd uit je gazon. 

Om je gras helemaal in topconditie te krijgen kun je deze machine ook gebruiken om te beluchten - om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht, voeding en vocht tot op de bodem kan worden opgenomen. Mos komt zo minder snel terug en het gras kan hierna beter groeien! 

De diepte van de 12 dubbele messen van deze verticuteermachine stel je zelf eenvoudig in, in verschillende standen dankzij de 5-voudige tandinstelling. 

De handige opvangzak van 50 liter vangt alle gras-, mos- en viltresten op tijdens het tuinieren. Hierdoor hoef je geen afval te harken en is klaar echt klaar.  

Wat je moet weten over de Ambition V 378 E 

De Wolf-Garten Ambition V 378 E is een wendbare machine met een krachtige motor, die met een combinatie van 37 cm werkbreedte en grote opvangbank van 50 L verticuteren verandert in een eenvoudige en snelle klus. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 50 – 200 m2
 • Maaibreedte: 37 cm
 • Werkdiepte: -12 tot 0 mm
 • Gewicht: 15 kg

Specificaties

 • Merk -  WOLF-Garten
 • Model -  Ambition V 378 E
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs - v.a. €249
 • Grote opvangzak van 50 L
 • De diepte van de messen is met 5 standen naar eigen keuze in te stellen
 • Krachtig vermogen van 1800 Watt
 • Metalen variant heeft een steviger maaidek dan deze van kunststof
 • Handleiding had duidelijker gekund
 • Prijzige variant


Deze 2 in 1 verticuteert en belucht tegelijk. Mos en vilt krijgen geen kans en komen minder snel terug, gras kan beter groeien.  

Centrale hoogteverstelling om de werkdiepte in te stellen - 4 dieptes in stellen tussen de -6 en 4 mm 

Tuinafval dat overblijft wordt opgevangen in de opvangzak. Hierdoor hoef je niet op te ruimen en te harken! De opklapbare handgreep maakt het makkelijk om de machine in te klappen en op te bergen en de opvangzak is eenvoudig afneembaar.  

Wat je moet weten over de SV 213 E

2 machines in 1. Licht van gewicht, makkelijk handelbaar en weinig lawaai. Gemakkelijk te monteren, in gebruik en zeer goede prestaties voor z’n prijs. Beschikt over 1300 Watt, 16 messen en is geschikt voor kleine gazons tot 50m2.

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 50 – 200 m2
 • Maaibreedte: 28 cm
 • Werkdiepte:  -6 tot 4 mm
 • Gewicht: 3,6 kg

Specificaties

 • Merk -  Stiga
 • Model -  SV 213 E
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja
 • Prijs - v.a. € 129
 • Lichtgewicht machine die kan verticuteren en beluchten
 • Geleverd met een opvangzak van 40 liter
 • 4-voudige diepte instelling van de messen
 • Opvangzak is aan de kleine kant
 • Gebruiken van een verlengkabel is noodzakelijk


Baan je gemakkelijk een weg door je gazon met deze krachtige Powerplus met 1400 Watt vermogen. Taaie mos, stevige gazonvilt en dode gras maakt met dit exemplaar met een werkbreedte van 32 centimeter namelijk geen schijn van kans.

Met 4 verschillende werkstanden,10 stevige messen en 26 stalen naalden is deze machine niet alleen geschikt om te verticuteren maar ook perfect om te beluchten! De beluchtingsnaalden die zich tussen de messen bevinden snijden je gazonvilt open zodat je gras extra ruimte heeft om lucht, voedingsstoffen en water op te nemen. De resten die overblijven worden opgevangen in de meegeleverde opvangzak van 40 liter.

De PowerPlus heeft meer handigheden. De machine beschikt over een veiligheidsvergrendeling, waardoor deze nooit start wanneer dit niet de bedoeling is. Ook klik je bij deze Powerplus de verlengkabel vast in een trekontlasting, waardoor je nooit ineens zonder stroom komt stil te staan.

Wat je moet weten over de POWXG7513

De POWXG7513 is veilig, krachtig maar vooral ook erg makkelijk in gebruik. De machine is eenvoudig te monteren en licht om mee te werken. Dit exemplaar is een 2-in-1 verticuteermachine en beluchter, van goede kwaliteit voor een nog betere prijs. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Geschikt voor een gazon tot 300 m2
 • Maaibreedte: 32 cm 
 • Werkdiepte: -5 tot 5 mm 
 • Motorvermogen: 1400 Watt

Specificaties

 • Merk -  PowerPlus
 • Model - POWXG7513 
 • Gras opvangbak inbegrepen: ja 
 • Prijs - v.a. €94,99 
 • Geschikt voor een gazon tot 300 m2
 • Kies zelf uit 4 standen de werkdiepte- en hoogte
 • Niet harken dankzij de opvangzak van 40 liter
 • Een verlengsnoer is nodig


Efficiënt en krachtig, 2 woorden om de ES 500 te omschrijven. Allereerst heeft dit exemplaar een krachtige, elektrische PowerPlus-motor van 500 Watt wat betekent dat je amper hoeft te duwen en alleen maar sturen! Met een werkbreedte van 30 cm en geharde roestvrijstalen kammen – die gemakkelijk per stuk te vervangen zijn - verwijder je vervolgens met minimale inspanning het mos en vilt uit je gazon. Tot wel 600 m2!

Deze Gardena ontmosser is om nog veel meer redenen een slimme aanschaf. De ES 500 heeft grote wielen met een speciaal profiel waarmee je makkelijk kunt werken en wenden. De instelhendel maakt het makkelijk centraal bij te stellen en de duwboom is deelbaar wat weer ideaal is tijdens opslag en transport. Wil je de maaier over de stoep verplaatsen, dan kun je de messen snel omhoog laten trekken middels de transportstand.

Wat je moet weten over de ES 500

Met deze compacte gazonbeluchter werk je eenvoudig grote stukken gazon, tot wel 600 m2, af. De verticuteermachine heeft een ergonomisch gevormde beugel, is veilig en eenvoudig vooruit te duwen. 

Belangrijkste eigenschappen

 • Gazonoppervlakte: 600 m2
 • Maaibreedte: 30 cm
 • Gewicht: 10 kg
 • Motorvermogen: 500 Watt

Specificaties

 • Merk - GARDENA 
 • Model -  Elektrische Ontmosser ES 500
 • Gras opvangbak inbegrepen: nee
 • Prijs - v.a. € 149,99
 • Ideaal om tot 600 m2 te verticuteren en beluchten 
 • Krachtige PowerPlus-motor voor werken zonder onderbreking
 • Wendbaar en compact vervoeren en opbergen
 • Een klein formaat opvangbak van 10 liter

Belangrijkste vragen over machinaal verticuteren

Overweeg jij een machine te kopen voor het verticuteren? Lees hier de meest gestelde vragen en laat je overtuigen.

Waarom kiezen voor een verticuteermachine?

De verticuteermachine is comfortabel. Heb je een groot gazon of hou je niet van fysiek werk, dan kun je het beste voor de verticuteermachine kiezen. Voordeel van de machine is dat die het afval uit het gazon ook direct opvangt en je de helemaal niet hoeft te harken na afloop.

Waarvoor gebruik je een verticuteermachine?

Met de verticuteermachine kun je mos, onkruid en dood gras uit je gazon halen. Hierdoor krijgt gras de kans te groeien en realiseer je wat jij wilt; een grasmat.  

Wat kost een verticuteermachine?

Je koopt een goede verticuteermachine voor een bedrag tussen de 95 euro en de 150 euro. 

This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:42 am