Makita DLM380PT2 Maaimachine.NL blog

Makita accu grasmaaier kopen? Hier kun je uit kiezen!

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:18 am

Wanneer wij menigeen de vraag stellen; waar denkt je aan bij het merk Makita? is het antwoord zelden tot nooit ‘een accu grasmaaier’. De meeste mensen denken aan de welbekende accuboormachine van dit merk. Toch heeft Makita meer in huis, veel meer zelfs! Naast haar kwalitatief hoogwaardige gereedschap kun je ook vertrouwen op Makita voor in de tuin. Sterker nog, je kunt er zelfs heel goed op vertrouwen! Eén van de Makita accu grasmaaiers staat zelfs op de eerste plaats in onze top 10 beste accu grasmaaiers. Een zeer bijzondere prestatie gezien de moordende concurrentie in deze categorie. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom erachter wat de ‘topscoorder’ van Makita is en welke alternatieven dit merk biedt.

 

De bestverkochte en beoordeelde Makita accu grasmaaier

 

Makita DLM431PT2 is de bestverkochte en tevens, op moment van schrijven, best geteste accu grasmaaier van dit moment. Eén ding is zeker; aan de naam van het model zal deze gazonmaaier zijn titel niet hebben verdiend, want die is amper te onthouden. De ‘DLM431PT2’ heeft de titel verdiend door uit te blinken in kwaliteit en bovenal de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Deze maaimachine is met voorsprong de beste keuze voor iedereen met een gazon tot maximaal 500 vierkante meter.

Makita DLM431PT2 Maaimachine.NL blog

Tot tweemaal toe in de top 10 beste accu grasmaaiers

 

Hoewel het voor de meeste merken een grote prestatie is om überhaupt in onze top 10 te komen, is het Makita gelukt om zelfs twee accu grasmaaiers in onze ranglijst te krijgen. Uiteraard treffen we bij dit model weer een ietwat lastige modelnaam; namelijk DLM380PT2. De Makita DLM380PT2 is in feite de kleine broer van de DLM431PT2 (probeer het te onthouden). Hoewel deze accu gazonmaaier voor nagenoeg hetzelfde aantal vierkante meters geschikt is, doe je er wel langer over. Het maaidek is namelijk 5 centimeter smaller dan die van zijn grote broer. Nu hoor ik je denken, wat is nou 5 centimeter? Ik kan je vertellen dat dit verschil toch snel enkele minuten per maaibeurt uitmaakt. Zeker wanneer wij het in perspectief tot de prijs zetten. Ja, de prijs-kwaliteit verhouding van de Makita DLM380PT2 is top. Maar wanneer wij kijken naar de interne concurrentie binnen dit merk zouden wij, mits je portemonnee een uitgave van een paar tientjes extra het toelaat, voor de Makita DLM431PT2 kiezen.

 

Accu grasmaaiers van Makita overzichtelijk op gazongrootte

 

Nieuwsgierig geworden naar het overige aanbod? Hieronder tref je de meest succesvolle accumodellen van Makita, waarbij de twee bovengenoemde toppers ook nog even aan bod komen. Groot voordeel van deze modellen is het dubbele accu systeem, ofwel 2 x 18 V, wat staat voor 2 accu’s van 18 Volt. Hierdoor kun je terwijl je één accu gebruikt, de andere laden. Super efficiënt en nog snel ook dankzij de meegeleverde snel laders. Wil je nog een voordeel weten? Je kunt de accu ook voor al je andere Makita gereedschap gebruiken en visa versa. Alle accumaaiers kunnen gras opvangen in de opvangbak, uitwerpen en mulchen. Vooral dat laatste heeft bij de meeste gazonliefhebbers de voorkeur.

 

Makita DLM380PT2 voor gazons tot 540 m2

De Makita DLM380PT2 heeft een maaibreedte van 38 centimeter breed en is geschikt voor gazons tot 540 m2. Je kunt maaien op verschillende hoogtes waarbij 25mm het minimum is en 75mm het maximum is. Dit is een comfortabele en absoluut degelijke maaier waarmee het trimmen van je gazon een eitje is.

 

Makita DLM431PT2 voor gazons tot 575 m2

Makita DLM431PT2 is geschikt voor het iets grotere, maar vooral snellere werk. De maaibreedte is 43 cm en is deze accumaaier is geschikt voor gazons tot 575 m2. Je kunt maaien op hoogtes instelbaar tussen de 20 mm en de 75 mm. Deze maaier onderscheid zich vooral in werksnelheid. Je bent gewoon echt vlot klaar met je gazon maaien en dat is prettig.

 

Makita DLM460PT2 voor gazons tot 1600 m2

Een groot gazon maaien met een accu grasmaaier? Dat kan met de Makita DLM460PT2! Dankzij de 46 cm maaibreedte en de krachtige aandrijving kun je flinke gazons de baas. Hoewel wij denken dat 1600 m2 wat ambitieus is, zal deze maaier daar zeker bij in de buurt komen. De vraag is echter wel, hoe vaak moet je je accu wisselen? Terug naar de feiten; je kunt het gras trimmen op een hoogte van minimaal 20 mm en maximaal 75 mm.

 

Makita DLM532PT4 voor gazons tot 1700 m2

Een nog groter gazon in rap tempo trimmen met een accu grasmaaier? Dat kan met de Makita DLM532PT4 grasmaaier die met haar 53 cm maaibreedte geschikt is voor grasmatten tot 1700 m2. Eigenlijk is de upgrade vergelijkbaar als die wanneer je van een maaibreedte van 38 cm naar 43 cm overstapt. Je kunt met deze maaier ten opzichte van de 46 cm maaibreedte vooral veel sneller werken. Niet alleen door de breedte van het maaidek, maar ook dankzij de aandrijving en de extra meegeleverde accu’s. Verder kun je het gras maaien op een hele ruime range van hoogte; namelijk 20 mm tot 100 mm!

Makita DLM532PT4 Maaimachine.NL blog

Waarom staan de andere modellen niet in de top 10?

 

Eenvoudig, de prijs-kwaliteit verhouding is net een fractie minder aantrekkelijk dan die van de concurrentie. Neem bijvoorbeeld de laatst besproken Makita DLM532PT4, echt een topmachine, maar tegelijkertijd ook een behoorlijke investering ten opzichte van de alternatieven.

Stiekem toch benieuwd geworden wat de meest geduchte concurrentie van Makita is op gebied van accu grasmaaiers? Bekijk de Bosch accu grasmaaiers en oordeel zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.