GARDENA Handgrasmaaier – Dit zijn de 3 topmodellen!

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:19 am

De Gardena handgrasmaaier is één van de meest degelijke kooimesmaaiers die je op dit moment kunt kopen. De kooimesmaaier is een van de oudste en meest uitontwikkelde maaimechanisme waarbij het gras door het draaien van de maaicilinder wordt afgesneden. Ben je op zoek naar een goede handmaaier, overweeg dan één van de drie hier beschreven topmodellen van Gardena, welke ook heel goed uit onze handgrasmaaier test komen.

 

Werken met een handgrasmaaier van Gardena heeft zo zijn voordelen

De Gardena handgrasmaaier zorgt dankzij de wals-techniek voor een prachtig strak gemaaid gazon. Handmaaien geeft een geweldig resultaat en is ook nog eens goed voor het milieu. Immers, wanneer jijzelf de ‘motor’ bent die het cilinder-mes in beweging brengt, heb je geen uitstoot van uitlaatgassen. Maar dat is niet alles, want handmaaien is een van de meest geluidstille maaivormen beschikbaar. Handig, wanneer je vroeg in de ochtend wilt maaien of op zondag en de buurt niet tot last wil zijn.

Gardena is een A merk. De maaiers uit de handmaaier reeks zijn allen van gehard staal voorzien van een duurzame antikleef coating.

 

Gardena Kooimesmaaier 330

De kooimesmaaier 330 van Gardena is geschikt voor gazons met een oppervlakte van maximaal 150 vierkante meter. Dat het maairesultaat subliem is hoeven we haast niet te benoemen bij dit merk. Fijn is de mogelijkheid tot instellen van je maaihoogte. Tijdens het maaien is deze maaier, dankzij de grote wielen en het compacte model, bijzonder wendbaar en efficiënt. Ben je klaar met maaien, dan klap je deze lichtgewicht in en neem je hem als een soort handtas mee naar je schuur / stalling. Daar kun je hem dankzij de inklapbare duwboom gemakkelijk opbergen.

 

 

Gardena Classic Kooimesmaaier 400

De Gardena kooimesmaaier 400 is de koning onder de kooimesmaaiers en staat bij ons bovenaan in de top 10 beste handgrasmaaiers. Je kunt met deze degelijke maaier gemakkelijk een gazon tot wel 200 vierkante meter maaien. Qua opties lijkt de 400 enorm op de 330, hoewel de kooimesmaaier 400 wat groter en zwaarder is kun je deze grasmaaier nog altijd eenvoudig inklappen, dragen en opbergen. De wielen zijn extra groot voor een extreem soepele overbrenging van de aandrijving van de maaimessen. Kortom, een heerlijke maaier voor iedereen met een royaal gazon of de wens nog sneller klaar te zijn met maaien.

Gardena Comfort Kooimesmaaier 400 C

In basis is de Kooimesmaaier 400 C hetzelfde als de gewone 400 versie. Het verschil is terug te vinden in comfort, vandaar ook de toevoeging van de C (van comfort). Dankzij dit comfort kun je net even wat meer maaiwerk verzetten en is deze maaier geschikt voor gazons tot 250 vierkante meter. Op deze handmaaier is een deflector gemonteerd waardoor de grasuitworp bijzonder gecontroleerd is in mooie banen. Ook qua uiterlijk is deze maaier net iets aantrekkelijker en dat is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog prettiger werken dankzij het comfort handvat. Ben je op zoek naar nog meer comfort? Dan is de comfort editie van deze kooimesmaaier echt iets voor jou!

Grasbak voor de handgrasmaaiers van Gardena

Wil je geen grassnippers op je gazon? Geen zin om met de grashark aan de slag te gaan? Overweeg dan de grasopvangbak voor achter je handgrasmaaier. De opvangbak weegt slechts 1,5 kilo en is goed voor zo’n 49 liter aan grassnippers. Voor het opbergen kan je de bak inklappen en legen in een klein klusje. Kortom, een mooie toevoeging voor iedereen die deze zomer geen grassnippers aan z’n voeten wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.