Einhell GC-PM 40 S-P benzine grasmaaier review

Introductie

Einhell GC-PM 40 S-P is een uitstekende keuze voor een gazon met een oppervlakte tot 1000 vierkante meter. Hoewel deze grasmaaier niet in ons overzicht van beste benzine grasmaaiers is genoemd, vinden we dat deze topper toch aandacht verdiend. Want kies je voor deze maaier, dan haal je zeker een goede machine in huis.

De grasmaaier heeft een krachtige 99 cc 4 -takt benzinemotor met 1200 watt vermogen. Doormiddel van de quick start kun je direct beginnen met het maaien van het gazon. Hoewel een motormaaier altijd geluid produceert vinden wij de opgegeven maximale waarde van 92dB absoluut acceptabel, fijn voor jezelf en je buren. 

Maar er is meer! Deze machine is zelfrijdend en trekt zichzelf met 3,5 km/u voorruit over je gazon, hierdoor je zonder duwkracht achter je grasmaaier aan wandelen. Het gemaaide gras hoef je niet op te harken dankzij de bijgeleverde 50 liter opvangbak, het enige wat je nog moet doen is de grasbak tussendoor legen in je groencontainer of op je composthoop. Gelukkig heeft Einhell hier goed over nagedacht en is het afnemen en terugplaatsen van de grasbak een eenvoudige handeling. Twijfel je of deze motormaaier bij jou in de schuur in gigantisch in de weg zal staan? Maak je geen zorgen, deze maaimachine neemt relatief weinig ruimte in beslag en is compact weg te zetten dankzij de inklapbare duwboom en de los te koppelen grasbak. Ideaal dus! 

Benieuwd naar het prijskaartje? Laten we daar niet lang omheen draaien; je hebt de Einhell GC-PM 40 S-P al vanaf 199,00 euro tot je beschikking. Een keurige prijs-kwaliteit verhouding wat ons betreft. 

Einhell GC-PM 40 S-P reviewed door Maaimachine.nl

Our Rating

Cost

$$$


  • Start snel
  • Maaihoogte eenvoudig in te stellen
  • Opvangbak werkt goed en is snel te legen
  • Opvangbak is klein
  • Geen standaard mulch functie
  • Duwstang niet in hoogte verstelbaar

Belangrijkste informatie over de Einhell GC-PM 40 S-P


Fysieke eigenschappen van de GC-PM 40 S-P

De Einhell GC-PM 40 S-P benzinemaaier heeft een afmeting van 78 cm x 43 cm x 51 cm (LxBxH) en heeft een maaidek gemaakt van kunststof. Voordeel van kunststof is dat het niet roest en tevens weinig weegt, wat we terugzien in het gewicht van slechts 21,5kg. Daarmee is deze zelftrekkende grasmaaier vrij licht voor een benzinegrasmaaier. Verder wordt deze machine afgeleverd met 2 jaar carry-in-garantie.

Maai eigenschappen van de Einhell GC-PM 40 S-P motormaaier 

Deze Einhell grasmaaier op benzine is geschikt voor gazons van maximaal 1000m2. De maaibreedte is 40 centimeter en de maaihoogte is verstelbaar van 25 tot 60 mm. De motor grasmaaier heeft 5 maaihoogte instellingen waardoor je het gras zo lang of kort kunt maaien als jij zelf wilt. De maaier is zelf-rijdend, je hoeft dus niet te duwen. Met een snelheid van 3,5 km/h kun je eenvoudig achter het apparaat aanlopen terwijl het gras wordt gemaaid en opgevangen in de bijgeleverde opvangbak van 50 liter. Doordat je de duwboom kunt inklappen is de motormaaier eenvoudig en compact op te bergen.  

Aandrijving van deze benzine grasmaaier 

De Einhell GCPM 40 SP wordt aangedreven door een 4-takt luchtgekoelde Einhell OHV benzinemotor met een enkele cilinder. De zowel het maaidek als de achterwielaandrijving worden aangedreven door deze motor. Handig om te weten, je kunt de aandrijving van zowel het maaidek als de achterwielen aan- en uitschakelen.  

De grasmaaier heeft een uitschakelbare achterwielaandrijving. De GC-PM 40 S-P wordt aangedreven door Euro 95, Euro 98, of E10. Met deze mogelijkheden kun je altijd de juiste brandstof vinden voor jouw grasmaaier. Het apparaat heeft een cilinderinhoud van 99 cm3 en een vermogen van 1200 Watt 

Einhell GC-PM 40 S-P review

De klanttevredenheid over het gebruik van de Einhell GCPM 40 SP is over het algemeen positief. Gebruikers van het product zijn voornamelijk enthousiast over de goede prijs-kwaliteit van het product. Verder wordt het als fijn ervaren dat de machine zelfrijdend is waardoor het product licht in gebruik is. Ook de quick start wordt als een positief aspect gezien. Een puntje van kritiek is de grootte van de 50 liter opvangbak die voor een gazon van 1000m2 toch wel als klein wordt ervaren. Meer weten?


Einhell GC-PM 40 S-P reviewed door Maaimachine.nl

MOON LENCE Compact ​

Share the Love

If you found this post useful, please let others know about it by sharing it.

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:18 am