Powerplus POWXG60240 benzine grasmaaier review

Introductie

De POWXG60240 van Powerplus is de absolute topper voor gazons tot 800 vierkante meter. Ondanks de geweldige prestaties van de grasmaaier viel deze Powerplus net buiten de prijzen in onze top 10 beste benzine grasmaaiers. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je van de Powerplus niet ontzettend veel plezier zal hebben, het is een top grasmaaier, maar de concurrentie in zijn klasse is nou eenmaal sterk. 

Deze benzine grasmaaier heeft een krachtige 4takt eco-motor van 173 CC. Deze zelftrekkende benzinegrasmaaier maait het gazon met een snelheid van 3 kilometer per uur, waardoor je eenvoudig achter de machine kunt lopen. Het gemaaide gras kun je opvangen in een opvangbak van 55 liter, of je kunt ervoor kiezen om het gemaaide gras te mulchen, waardoor het versnippert tot natuurlijke bemesting. Is je opvangbak vol, dan krijg je een automatische waarschuwing dat je de bak moet legen. Tijdens het maaien produceert de motorgrasmaaier een geluid van 96dB. Je hebt de POWXG60240 al vanaf €315,-. 

Einhell GC-PM 40 S-P reviewed door Maaimachine.nl

Our Rating

Cost

$$$


  • 7 maaihoogtes instelbaar
  • Maaihoogte centraal in te stellen
  • Mulching werkt goed
  • 95 Decibel geluid

Belangrijkste informatie over de Powerplus POWXG60240 


Fysieke eigenschappen van de POWXG60240

De gazonmaaier van Powerplus heeft een afmeting van 85cm x 55cm x 50cm (LxBxH). De benzinemotormaaier weegt 36,5 kilogram en is daarmee vrij zwaar voor zijn soort. Het maaidek van de machine is gemaakt van staal. Maaimachines met een stalen maaidek zijn over het algemeen duurzamer dan grasmaaiers van kunststof, omdat aluminium minder snel roest. Zo kun je extra lang genieten van jouw aankoop. De carry-in-garantie is bovendien 3 jaar lang geldig.

Maai eigenschappen van de Powerplus zelftrekkende grasmaaier

Deze benzine gazon grasmaaier is geschikt voor een oppervlakte tot 1000m2. De maaibreedte van het apparaat is 46 cm, wat erg breed is voor een benzinegrasmaaier. Hierdoor worden de gemaaide grasstroken ook groter, waardoor je sneller klaar bent met het maaien van jouw gazon. De maaihoogte kun je instellen van 25 tot 75 cm en heeft hiervoor maar liefst 8 opties. Je kunt ervoor kiezen om de mulching functie te gebruiken, wat betekend dat het gemaaide gras wordt versnipperd en als meststof wordt gebruikt op je gazon. Wil je dit niet, dan kan je de opvangbak van 55 liter gebruiken. Op het moment dat je de opvangbak moet legen krijg je hier een melding voor. Wanneer je klaar bent met maaien kan je de duwboom inklappen zodat de machine compact kan worden opgeborgen. 

Aandrijving

Deze benzinemotor heeft een benzinereservoir van 1,2 liter en een cilinderinhoud van 173cm3. Het product heeft een vermogen van 2440Watt, wat gelijk staat aan 3,7 PK. Het type brandstof wat hier in gaat is Euro 95 of Euro 98. 

Powerplus POWXG60240 review

Deze zelftrekkende motormaaier scoort goed bij de consument. De grasmaaier gaat moeiteloos door hoog gras en wordt zelfs gebruikt voor ruig terrein. De eenvoudige bediening van het apparaat, het brede maaidek en de mulching functie worden vaak genoemd als positieve punten. Als minpunt wordt aangegeven dat de handleiding van het product onduidelijk is.Meer weten?


Einhell GC-PM 40 S-P reviewed door Maaimachine.nl

MOON LENCE Compact ​

Tevreden met onze review? 

Waardeer ons en deel dit bericht op jouw social media. 

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:18 am