Bosch accu grasmaaier kopen? Dit zijn de beste!

onze keuze
Bosch accu grasmaaier

UniversalRotak 36-550 


onze keuze
Bosch accu grasmaaier

UniversalRotak 36-550 


Het voorjaar is aangebroken, het gras begint te groeien en jij bent toe aan een nieuwe grasmaaier. Als je een accu grasmaaier van Bosch overweegt ben je hier aan het juiste adres. Wij praten je in deze review uitvoerig bij over het merk Bosch in relatie tot grasmaaien op accu.

Twijfel je nog over de overstap van elektrisch of benzine naar accumaaien? Twijfel niet langer, want je kunt tegenwoordig zelfs met een middelgroot tot groot gazon kiezen voor een accu grasmaaier. Heb je een kleine tuin, dan zit je helemaal goed. De tijd dat de accuduur en maaipower de beperkende factor was zijn ruimschoots voorbij en vormen allang geen beperking meer voor de accu grasmaaiers.

Met een Bosch accu grasmaaier weet je zeker dat je een duurzaam en betrouwbaar apparaat in huis haalt. Sterker nog, dit merk scoorde lange tijd een met een top 3 positie met de Bosch Rotak 43 Li Gen. 4, welke nu vaak niet of slecht leverbaar is en daarom uit onze top 10 is gehaald. Gelukkig stond de opvolger, welliswaar voor een iets kleiner gazon, al klaar! De UniversalRotak 36-550 met een 36 V 4.0 accu is een waardige opvolger in de top 3.

Dat is goed nieuws voor Bosch uiteraard, want hiermee behoudt dit merk zijn top 3 positie in ons overzicht van beste accu grasmaaiers. Een bijzonder knappe prestatie, want de concurrentie van voornamelijk de accu grasmaaiers van Makita en de accumaaiers Wolf Garten zorgen ervoor dat de Rotak 43 Li op de laagste trede van het podium staat.


Accu grasmaaiers  Bosch


Rotak 32 LI S accu gazonmaaier

Rotak 32 LI S 

Bosch accu grasmaaier

Universal rotak 36-550 baretool

Bosch accu grasmaaier

Universal rotak 36-550


Bosch accumaaiers


Onterecht de grote onbekende

Bosch is één van de bekendste ‘merken’ in ons land. Je zal niet snel iemand ontmoeten die dit merk niet kent of er zelfs niks van in huis heeft. Hoewel iemand zonder een gazon wellicht niet direct aan Bosch denkt voor tuingereedschap, is dit toch echt een grote speler op gebied van tuinieren. Vraag het je tuinman, het adviespersoneel in het tuincentrum of een gazon-fanaat, zij zullen het merk kennen en mogelijk zelfs aanprijzen. Deze fabrikant heeft het slim aangepakt, want zoals we inmiddels wel van Bosch mogen verwachten, zijn alle accu’s van het gereedschap ook voor het tuingereedschap te gebruiken en visa versa.

 

Voordelen van een Bosch accumaaier

Bosch heeft een ruim assortiment aan gazonmaaiers op accu. De accu’s zijn gemakkelijk te wisselen, vervangen en zelfs uit te wisselen met andere gereedschappen. Alle maaiers zijn voorzien van een 36 V accu met 4 Ah capaciteit, voor de mensen voor wie natuurkunde even geleden is; dat is bijzonder goed en sterk. Is de accu na een aantal jaar toch aan vervanging toe, dan is het niet moeilijk om aan een nieuwe te komen. Deze accu’s zijn bij alle dealers van dit merk verkrijgbaar. 

Omdat Bosch al jarenlang accu’s van eigen productie levert hoef je je over de kwaliteit en levensduur van de accu geen zorgen te maken. Is er toch wat mis? Dan kun je bij dit merk en haar dealernetwerk rekenen op uitstekende service.

Genoeg over de kwaliteit en betrouwbaarheid, want ondanks dat dit enorm belangrijk is, gaat het hier natuurlijk om het strak en snoerloos trimmen van je gazon. Hoewel er op dit moment slechts één maaier van het accu assortiment van Bosch in onze top 10 staat, betekent dit zeker niet dat de rest slecht is. Bosch heeft een mooi aanbod aan zeer goede grasmaaiers. In onze review nemen wij niet in overweging dat de Bosch accu wellicht een voordeel is voor iemand met veel Bosch apparatuur. Heb jij gereedschap van dit merk dan kan het maar zo zijn dat het uiteindelijk, met oog op accu’s en laden, een slimme keuze te zijn een maaier te kiezen die niet in onze top 10 staat.

Onderhoud van een Bosch accu grasmaaier

In Nederland bevinden verschillende erkende Bosch dealers. Zo kan je altijd ergens terecht mocht je problemen hebben met je Bosch accu maaier. Tevens is Bosch ook online goed verkrijgbaar. Het is dus mogelijk om onderdelen online te bestellen en, mits je zelf handig bent, de reparatie zelf uitvoeren. Dit is het grote voordeel van Bosch ten opzichte van een ander onbekend merk, de verkrijgbaarheid van onderdelen en servicepunten. Zo voorkom je dat je door gebrek aan onderdelen en onderhoud met een defecte maaier komt te zitten.

Accu grasmaaiers van Bosch

grasmaaien

Benieuwd waar je dan uit kunt kiezen? Dit is zijn de belangrijkste accumaaiers uit het assortiment van Bosch. Hieronder hebben wij de maaiers gerangschikt op werkcapaciteit. De meeste modellen worden standaard met gras-opvangbak geleverd maar bieden ook de mogelijkheid, eventueel als upgrade, om te mulchen.

Bosch Citymower 18-300

De Citymower 18-300 is, zoals de naam al doet veronderstellen, voor de stadstuintjes met een klein gazon. Rangschikken we de Citymower 18-300 boven of onder de Rotak 32 Li? Dat was voor ons een discussiepunt. Want ja, de 18-300 kan een groter gazon de baas dan de 2 Ah uitvoering van de Rotak 32 Li, maar delft het onderspit tegen de 4,0 Ah uitvoering. Zoals je nu kunt lezen hebben wij deze als kleinste gerangschikt omdat we denken dat dit voor het kleine gazon een hele goede optie is. De accu is 18 V, wat kleiner is dan alle andere uitvoeringen hieronder, die standaard 36 V zijn. Omdat de accu een flink deel van de waarde bepaald zie je ook dat de prijs, door de kleinere en minder geavanceerde accu, een stuk lager is. Dat kan een voordeel zijn voor de beginnende tuinder.

De opvangbak is 30 liter en je kunt maaien in stroken van 34 cm dankzij de 34 cm maaibreedte. Maai op drie verschillende hoogtes tussen de 30 mm tot 70 mm.  

Bosch Rotak 32 LI 4,0 Ah en 2,0 Ah accu gazonmaaier

De Rotak 32 Li 2,0 Ah heeft een maaibreedste van 32 cm en is geschikt voor het trimmen van gazons tot 150 m2. Kies je voor een 4,0 Ah uitvoering dan kun je rekenen op een maaicapaciteit van maximaal 300m2. Verder zijn de eigenschappen van deze twee uitvoeringen hetzelfde. Maai je gazon in drie centraal verstelbare maaihoogtes op een hoogte tussen de 30 mm en de 60 mm. Het gras vang op in de 31 liter grote opvangbak.

Dankzij het ‘efficient energy management’ van kan de Rotak 32 li tot wel 15 procent langer maaien op dezelfde accucapaciteit en is de accu nog sneller weer opgeladen. Nog een voordeel van dit apparaat is de gazonkam waardoor je je gazon precies tot aan de randen kunt knippen. Is het gras hoog of nat? Geen probleem, er is vermogen genoeg voor bijna elke omstandigheid.

Rotak 32 LI S accu gazonmaaier

Bosch Rotak 32 LI S grasmaaier

Bosch Rotak 37 Li

De Rotak 37 Li is de grote broer van de 32 Li. Waarbij de voornaamste verschillen zitten in de maaibreedte en daardoor de maaicapaciteit. De Rotak 37 Li wordt geadviseert voor gazons tot 250 m2 en heeft de mogelijkheid om maar liefst 200 m2 op een enkele accu te maaien. De accu is super-snel weer geladen; na 1 uur laden kun je weer 200m2 maaien en na 30 minuten laden is de accu voor 80 procent vol. Je zou hierdoor, met een kleine koffiepauze, grotere gazons kunnen bewerken. De opvangbak voor de grassnippers is 40 liter. Je trimt het gras volledig naar wens op een hoogte van minimaal 20 mm en maximaal 70 mm.  

Bosch UniversalRotak 36-550

De UniversalRotak 36-550 is een absolute upgrade ten opzichte van de Rotak 32 Li S en de Rotak 37 Li. Dit vooral dankzij de maaibreedte van 38 cm, waardoor deze maaimachine geschikt is voor grasmatten tot 550 vierkante meter. De opvangbak die aan de UniversalRotak 36-550 hangt is 40 liter. Stel centraal eenvoudig je maaihoogte in op één van de zes maaihoogtes en trim alles boven de 25 mm tot 70 mm naar wens af. Voordeel van deze versie is dat je er ook eenvoudig blad mee verzameld en het apparaat tot wel 30 procent minder geluid produceert dankzij het ProSilence systeem.

Bosch accu grasmaaier

Universal rotak 36-550 zonder accu

Bosch accu grasmaaier

Universal Rotak 36-550 incl accu

Bosch AdvancedRotak 36-690

De AdvancedRotak 36-690 is, zoals de naam al doet vermoeden, een geavanceerde machine. De maaibreedte is, ten opzichte van de Universal Rotak 36-550, met 42 cm een stuk breder. Hoewel deze Rotak wordt geleverd met een dikke 50 liter opvangbak, kun ook heel goed mulchen met dit model. Maaien met dit apparaat is echt een feestje, want je maait met minimaal geluid, je gazon op de perfect hoogte. Stel je maaihoogte centraal in en kies een van de zes maaihoogtes tussen de 25 mm en de 80 mm. 

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:17 am