gardena grasschaar

Gardena grasschaar kopen? 25 jaar garantie op deze modellen!

onze keuze
Gardena grasschaar classic

Gardena Classic


onze keuze
Gardena grasschaar classic

Gardena  draaibaar


onze keuze
Gardena grasschaar comfort

Gardena comfort


Ben je van plan een grasschaar van Gardena aan te schaffen om je grasranden te knippen? Een goede keuze, want dit merk staat met haar comfort schaar op de hoogste trede van het ereschavotje in onze top 10 beste grasscharen

Dat het tuingereedschap van Gardena van bijzonder hoge kwaliteit is hoeven we bijna niemand meer uit te leggen. Het is daarom niet verwonderlijk dat je het tuingereedschap van dit, door de unieke kleurstelling gekenmerkte merk, in bijna elk huishouden wel tegenkomt. In dit artikel aandacht de unieke garantietermijn, de eigenschappen van deze scharen en een overzicht van de modellen waaruit je kunt kiezen.  


Gardena Grasscharen


Gardena grasschaar classic

Gardena classic grasschaar

Gardena grasschaar classic

gardena classic grasschaar draaibaar

Gardena grasschaar comfort

Gardena comfort plus grasschaar

grasschaar op steel gardena

Gardena comfort grasschaarop steel


Gardena Grasschaar


25 jaar garantie op je Gardena grasschaar!

Een verstandig keuze waar je gegarandeerd jarenlang plezier aan zal beleven. Hoe wij dit zo stellig kunnen zeggen? Ten eerste blijkt uit ervaring dat het tuingereedschap en zeker de snoei en grasscharen van Gardena enorm lang mee gaan. Ten tweede omdat Gardena 25 jaar garantie geeft op haar grasscharen

Gardena zelf zegt dat ze deze lange garantie kunnen aanbieden omdat de kwaliteit van het product dat toelaat. Zij hebben dankzij hun jarenlange ervaring bij het produceren en ontwerpen van grasscharen van hoogwaardige kwaliteit materialen, een dusdanige kwaliteitsstandaard weten op te bouwen, waardoor de garantieperiode van 25 jaar geen probleem is op de mechanische grasscharen. 

Wat ons betreft geweldig natuurlijk, want het is haast niet te geloven. Je koopt al een Gardena grasschaar voor een prijs tussen de 17,00 euro en de 40,00 euro. Wil je de grasschaar op steel? Dan kun je voor minder dan 55 euro slagen bij dit merk. Hoewel het per persoon verschillend is, durven wij wel te stellen dat de combinatie prijs-kwaliteit super goed is en je er dankzij de 25 jaar garantie nooit een miskoop aan kan hebben. Immers, is er wat mis, dan doe je een beroep je garantie en wordt het probleem opgelost. 

Belangrijkste eigenschappen van de grasscharen van Gardena 

Wanneer je de randen van je gazon wilt knippen wil je dat de knijp en knip beweging soepel gaan en de schaar lichtgewicht is. Bij Gardena kun je ervan op aan dat dit het geval is. De schaar is lichtgewicht en beschikt over een hele goede ergonomie, waardoor deze enorm gebruiksvriendelijk is. Prettig is ook dat de handgrepen zo gevormd zijn dat je niet het gevoel hebt dat je in een hard stuk plastic aan het knijpen bent. Kies je voor een comfort model, dan is de handgreep van zachter materiaal gemaakt voor hoog comfort. 

Voor de linkshandigen onder ons heb ik ook goed nieuws. Want in tegenstelling tot normale scharen, waar je bijvoorbeeld papier mee knipt, zijn de scharen van Gardena voor zowel links- als rechtshandige mensen geschikt.  

Maar waar gaat het uiteindelijk om? Juist, het knippen van gras. Iets wat deze schaar dankzijn de geharde en gegalvaniseerde knipmessen knipt de schaar moeiteloos en is deze ook nog eens roestbestendig. 

De luxere modellen hebben knipmessen met een golfsnede waardoor de schaar nog soepeler door de grassprieten snijdt. Niet alleen snijden de messen soepel door het gras, ook kun je heel strak langs de randen van bijvoorbeeld een perk of een begroeiing knippen. 

Welke modellen zijn er met 25 jaar garantie te koop? 

De garantie van 25 jaar ‘beperkt’ zich tot de mechanische grasscharen. Dat wil zeggen; grasscharen die knippen doordat jij erin knijpt. Onderstaand geven wij je een overzicht van de beschikbare gazonscharen van Gardena. Wij hebben ze gerangschikt op prijs, waarbij we beginnen met de voordeligste schaar en eindigen met de duurste versie. 

gardena grasschaar

Gardena Classic grasschaar

De Classic is het instapmodel gazonschaar van Gardena. Deze schaar is prettig en ergonomisch in gebruik. Het voordeel van het instapmodel is de bijzonder aantrekkelijke prijs. Deze schaar doet zijn werk tot de laatste millimeter van het knipmes. Natuurlijk kan de Classic niet opboksen tegen de duurdere versies. Maar kwalitatief is er met het instapmodel echt niks mis. Heb je een kleine tuin en een klein stukje gras? Dan is de Gardena Classic een uitstekende keuze voor het knippen van je gazonranden. 

Gardena grasschaar classic

Gardena classic grasschaar

Gardena Classic grasschaar met draaibare knipmessen

De Gardena Classic met draaibaar knipmes is het beginnersmodel van topkwaliteit. In basis is dit model vergelijkbaar met het instapmodel. Belangrijkste toevoeging aan de draaibare versie is het 360 graden draaibare knipmes. Groot voordeel is dat je als zowel links- als rechtshandige strak langs bijvoorbeeld een plantenbak kunt knippen. Je kunt het knipmes namelijk zo instellen dat één van de messen recht staat in plaats van beide messen iets naar buiten zoals bij de gewone Gardena Classis. 

Gardena grasschaar classic

gardena classic grasschaar draaibaar

Gardena Comfort grasschaar

De Gardena Comfort grasschaar is, zoals de naam al doet veronderstellen, comfortabeler dan de Classic modellen. Deze uitvoering is in onze grasschaar vergelijking als beste getest. Vooral vanwege de prijs-kwaliteit verhouding en het feit dat de meeste mensen toch rechtshandig zijn. 

Het comfort van deze schaar merk je vooral in de zachte handgreep en het knipgemak. De Comfort heeft speciale knipmessen waar een golfsnede in is verwerkt en zijn afgewerkt met een antikleefcoating waardoor de grassnippers niet aan je schaar blijven hangen. De geleiders helpen je om elke knip dezelfde hoogte aan te houden. Wil je een grasschaar van Gardena kopen met een beetje meer comfort voor een paar euro meer? Dan is de comfort uitvoering de beste keuze. Enige minpunt is dat de messen niet draaibaar zijn en deze schaar daardoor voornamelijk door rechtshandige te gebruiken is. 

Gardena Comfort grasschaar met draaibare knipmessen 

 De Gardena Comfort met draaibaar knipmes is in basis hetzelfde als de standaard Comfort uitvoering. Voornaamste verschil is het draaibare knipmes waardoor deze schaar door zowel links- als rechtshandige mensen te gebruiken is. Qua handgreep en knipkracht zit er tussen deze twee modellen geen verschil. 

Gardena grasschaar comfort

Gardena comfort plus grasschaar

Gardena Comfort – FLEXIBEL - met draaibaar knipmes 

Comfort met een schepje er bovenop? Wil jij écht het ultieme comfort bij het aftrimmen van je gazonranden? Dan is de flexibele Gardena Comfort een interessante optie. Weliswaar tweemaal zo duur als het instapmodel, kun je bij deze gazonschaar rekenen op de ultieme knipbeleving. Het maximale comfort van de Comfort serie als kers op de taart de gepatenteerde handgreep voor optimale krachtoverbrenging van jouw knijpbeweging naar de knipmessen. Uiteraard vallen de grassnippers dankzij de antikleefcoating van je messen en is het eenvoudig om een consistente kniphoogte aan te houden dankzij de geleiders. 

Gardena grasschaar comfort

Gardena comfort plus grasschaar

Wat zijn de alternatieven?

Zoals je in onze top 10 beste grasscharen hebt kunnen zien is Gardena zeker geen alleenheerser. Hoewel dit merk veruit de beste garantie voorwaarden heeft, zijn er tal van alternatieve denkbaar. Een voorbeeld hiervan is de Wolf Garten grasschaar, herkenbaar aan zijn rood met gele kleur en ook absoluut een betrouwbaar product. 

This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:32 am