SILENO life modellen van Gardena

Gardena Robotmaaier

SILENO city 500

SILENO city 500

Beste keuze tot 500m2


SILENO life 1250

SILENO life 1250 Gardena

Beste keuze tot 1250m2


SILENO life 1600

Gardena SILENO + 1600

Beste keuze tot 1600m2


Wil jij genieten van je gazon zonder dat je tijd hoeft te investeren in het maaien ervan? Dan is de robotmaaier van Gardena een interessante investering voor jou! In dit artikel aandacht voor de nieuwste selectie robot grasmaaiers van Gardena, waarmee dit merk zich stevig weet te positioneren in onze robotmaaier vergelijking

Snel-overzicht van de Gardena robotmaaiers

  • Gazon kleiner dan 500 m2? Kies dan voor de SILENO city.
  • Gazon van maximaal 1250 m2? Dan is de SILENO life de beste keuze.
  • Gazon van maximaal 1600 m2? Ga dan voor de SILENO +. 

Gardena SILENO


SILENO city 250 Gardena robotmaaier

Gardena sileno city 250

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 500 

SILENO life 750

GArdena Sileno SMART life 750

gardena sileno life 1000

GArdena Sileno  life 1000

sileno life smart 1250

GArdena Sileno smart life 1250

Gardena SILENO 1600 robotmaaier

GArdena Sileno + 1600


Robotmaaiers van Gardena


Waarom kiezen voor een robotmaaier van Gardena? 

 Je ziet ze steeds vaker rijden, de robotmaaiers van Gardena. Waarom? Omdat dit merk een goede reputatie heeft en haar reputatie eer aan doet met de kwaliteit van haar robot gazonmaaiers. 

Wees niet bang voor een complexe installatie 

Installeren van deze robotmaaier is eenvoudig. Je hoeft beslist niet technisch geschoold te zijn om dit apparaat aan te installeren. Het sleutelwoord van Gardena is ‘intuïtief’ en wij moeten toegeven, de installatie wijst voor zich. Alle robotmaaiers zijn eenvoudig te installeren, programmeren en bedienen. Het navigatiemenu van de robot is kinderlijk eenvoudig en de set-up assistent is een handig hulpmiddel. 

Het afzetten van het maaigebied doe je met begrenzingsdraad die je eenvoudig met bijgeleverde pennen aan de randen van je gazon plaatst. Zo weet de robotmaaier precies tot waar gemaaid mag worden. 

Gemakkelijk in gebruik

Zodra je het begrenzingsdraad hebt staan en de Gardena robotmaaier is geïnstalleerd kun je gaan genieten. Vanaf nu kun jij onder het genot van een kop koffie zien hoe de robot grasmaaier ervoor zorgt dat jouw gazon er altijd strak bij ligt. Zelfs het laden regelt de robot volledig autonoom, ofwel; daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Een intelligent systeem

De gazonrobot werkt volgens een intelligent systeem. Het SensorCut systeem zorgt ervoor dat je gazon er, op de beste maaihoogte; super-strak bij ligt en volledig egaal getrimd is. Wil je dat het gras gemaaid wordt als jij aan het werk bent? Dan kun je de maaitijden geheel naar wens instellen zodat je gras altijd gemaaid is voor je thuiskomt. 

De luxere modellen van Gardena zoals de SILENO life en de SILENO + gaan nog een stapje verder op gebied van intelligentie. Deze modellen kunnen zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen komen.

Overzicht van de Gardena robot grasmaaiers

Sinds de introductie van de nieuwe lijn van Gardena is men overgestapt in de benaming van haar robotmaaiers. Je hebt drie categorieën die elk voor een groter of meer complex gazon ingezet kunnen worden. Deze categorieën zijn de SILENO city, SILENO life en de SILENO + met elk weer een hele rits aan modellen per categorie. 

Maaien doen deze machines allemaal op hoogtes tussen de 20 mm en de 50 mm en tegen minimale geluidsoverlast dankzij de 58 dB stille maaier. Alle maaiers hebben een mooi lcd-scherm via welke je de maaier kunt bedienen. Uiteraard kan dit ook via de App. Gardena werkt standaard met een botssensor en hefsensor om zo jouw veiligheid als die van je machine te waarborgen. 

Smart uitvoering kiezen of voor standaard gaan? 

Een veelgehoorde vraag bij dit merk is: zal ik voor de Smart uitvoering aan of voor de reguliere uitvoering? Een afweging die je zelf zal moeten maken, het zijn beide goede autonome maaiers die hun werk doen. Dat staat vast. Wat ook vast staat is dat de Smart uitvoering meer opties heeft en dat daar een prijskaartje aan hangt. 

Om jou op weg te helpen in je zoektocht naar de beste robotmaaier voor jouw gazon, gaan wij je het verschil uitleggen. 

Smart staat voor slim/ intelligent, de Smart uitvoeringen zijn slimmer en hebben meer opties. Qua maaiprestaties, maaitijd en laadtijd zit er tussen de Smart en standaarduitvoering geen enkel verschil. Beide uitvoeringen hebben het SensorCut systeem waardoor het gazon egaal glad wordt gesneden. Ook qua wendbaarheid en precisie doen ze niks voor elkaar onder. Het verschil wordt pas zichtbaar als we kijken naar de SensorControl functie, een functie die alleen de Smart uitvoeringen hebben die zelf kan bepalen of er gemaaid moet worden. Daar waar de standaarduitvoering maait op basis van intervallen, maait de Smart versie wanneer het echt nodig is. Hoewel deze machines prima tegen regen kunnen, is het voor het gazon beter om bij droog weer te maaien. De Smart versie heeft een sensor hiervoor die vocht geregistreerd en tevens vorst aan de grond detecteert. In beide gevallen zal het Smart systeem bepalen of maaien verstandig is of dat er beter gewacht kan worden. Je kunt met het Smart systeem communiceren via de Gardena smart app, waardoor je aanpassingen in het maaischema eenvoudig doet en je zelfs de mogelijkheid hebt het Smart systeem te laten communiceren met je sproei installatie. Voor de liefhebbers van apps en automatisering uiteraard een fantastische tool. 

Gardena SILENO city modellen

De Gardena SILENO city robotmaaiers zijn, zoals de naam al suggereert, geschikt voor stadstuinen met een gazon tot 500 m2. Hoogteverschil in je tuin? Geen probleem, Gardena garandeert dat de SILENO city zijn werk tot minimaal 25 procent hellingsgraad blijft doen. De ciry modellen zijn de beste keuze voor iedereen met een klein gazon. De city modellen maken weinig geluid, namelijk slechts 58 dB als maximum tijdens het maaien. Je kunt de meeste van deze modellen upgraden van standaard naar Smart uitvoering. Betreft het maaien kun je kiezen je gazon af te trimmen op een hoogte tussen de 20 mm en de 50 mm.

SILENO city 250 & City Smart 250 

 De SILENO city 250 is de kleintse robot uit de city serie en geschikt voor het trimmen van een gazon tot maximaal 250 m2. Je kunt deze uitvoering kiezen in de standaard uitvoering of als city Smart 250 model met alle voordelen van de Smart uitvoering.  


SILENO city 350

De SILENO city 350 is geschikt voor het trimmen van gazons tot maximaal 350 vierkante meter. De Gardena city 350 is niet beschikbaar als Smart uitvoering. 

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 350 


SILENO city 500, smart SILENO city & smart system SILENO city 500 set

De SILENO city 500 is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen die allemaal bedoeld zijn voor gazons tot maximaal 500 m2. De city 500 is uitgerust met een alarm, handig tegen dieven! Je kunt je SILENO city 500 upgraden naar een Smart versie of zelfs een set aanschaffen waarbij een basis sproeiinstallatie is inbegrepen. 

 Je hebt het basismodel de Gardena SILENO city 500. De basiseigenschappen van de city 500 zijn voor de andere twee uitvoeringen hetzelfde. Extra toevoeging op dit model is het alarm. 

SILENO city 500

gardena sileno city 500

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 500 

SILENO 500 city SET

Gardena sileno smart city 500 SET


Gardena SILENO life modellen

SILENO life modellen van Gardena

De SILENO life modellen zijn geschikt voor gazons tot maximaal 1250 m2. Deze modellen kunnen iets steiler werkterrein aan dan de city modellen, namelijk tot minimaal 30 procent. De life modellen zijn slimmer en kunnen meer complexe tuinen aan. Tevens beschikken ze allemaal over een alarm, pincode en sensoren zoals de hefsensor en botsensor. Ze produceren maximaal 58 dB aan geluid. Ook de life modellen van Gardena zijn er zowel in standaarduitvoering en in Smart uitvoering. Je maait het gras perfect op een hoogte van 20 mm tot 50 mm. Wil je een SILENO life kopen? Dan kun je kiezen uit de volgende drie uitvoeringen met uitbreidingsopties. 

SILENO life 750 & smart SILENO life 750

De SILENO life 750 uitvoering is geschikt voor gazons tot maximaal 750 m2. Je kunt deze editie upgraden naar een Smart uitvoering voor nog meer functionaliteiten. 

Gardena SILENO life 750 robotmaaier

GArdena Sileno life 750

SILENO life 750

GArdena Sileno SMART life 750


SILENO life 1000 & smart SILENO life 1000

De SILENO life 1000 is geschikt voor gazons tot maximaal 1000 m2. Wil je deze maaier via de app bedienen of extra opties? Kies dan voor de Smart uitvoering. 

gardena sileno life 1000

GArdena Sileno  life 1000

gardena sileno life 1000

GArdena Sileno SMART life 1000


SILENO life 1250 & smart SILENO life 1250

De SILENO life 1250 is de meest krachtige robotmaaier uit de ‘life’ reeks. Deze maairobot is geschikt voor het maaien van gazons tot maximaal 1250 m2 en verkrijgbaar als standaard en Smart uitvoering. 

gardena sileno life 1000

GArdena Sileno  life 1250

sileno life smart 1250

GArdena Sileno smart life 1250

Gardena SILENO + modellen

SILENO +

De SILENO + modellen zijn geschikt voor het grote werk. Deze robot maait moeiteloos een gazon tot maximaal 2000 m2. Hellingen tot 35 procent vormen geen probleem voor deze krachtige maaiers. Uiteraard zijn de + modellen uitgevoerd met een alarm, pincode en de hef- & botssensor. Omdat de SILENO + modellen groter en krachtiger zijn produceren ze meer geluid dan de kleinere uitvoeringen, namelijk 60 dB. Wat overigens nog steeds veel minder is dan een andere grasmaaier. Je krijgt ook iets meer ruimte in je maaihoogte geboden, namelijk een instelbare hoogte tussen de 20 mm en de 60 mm. Maaien doet de SILENO + onder alle omstandigheden. Deze robot is bestand tegen alle weersomstandigheden. Geïnteresseerd geraakt? Dit zijn de twee uitvoeringen waaruit je kunt kiezen.  


SILENO + 1600 & smart SILENO + 1600 

Is je gazon groter dan 1250 m2 en kleiner dan 1600 m2? Dan is de SILENO + 1600 perfect voor jou. Deze maaimachine maait moeiteloos grote gazons. Deze + uitvoering is er in de standaard en Smart uitvoering. 

Gardena SILENO 1600 robotmaaier

GArdena Sileno + 1600


SILENO + 2000 & smart SILENO + 2000 

Voor de écht grote gazons is er de SILENO + 2000. De krachtpatser van Gardena die moeiteloos gazons tot 2000 m2 de baas kan. Je kunt deze gazonrobot kopen in de standaard uitvoering en de Smart uitvoeringAlternatieven voor Gardena?

​Twijfel je nog of je bij dit merk kunt slagen? Onterecht wat ons betreft, want Gardena is een topper in dit segment. Toch een alternatief overwegen? Bekijk het aanbod van de Robomow robotmaaiers


This post was last updated on maart 15th, 2022 at 10:32 am