Wolf Garten grasschaar kopen? Dit zijn de beste handscharen

onze keuze

Wolf Garten

Wolf Garten grasschaar

RJ-ZL grasschaar


onze keuze

Wolf Garten

WOLF-GARTEN RI-LL GRASSCHAAR

RI-GC grasschaar


onze keuze

Wolf Garten

Wolf Garten Ri-GC

RI-GC grasschaar


Wolf Garten grasschaar kopen? Een goede investering voor het verkrijgen van een mooie gazonafwerking. Maar welke schaar kun je het beste aanschaffen? Doe je er goed aan een paar euro meer uit te geven of kun je met de voordeligste versie de klus klaren? Allemaal zaken die in deze review aan bod komen. Gelukkig is één ding zeker, met een Wolf Garten haal je een van de beste grasscharen in huis. 


Wolf Garten grasschaar


Wolf Garten grasschaar

WOLF garten rj-zl

WOLF-GARTEN RI-LL GRASSCHAAR

WOLF GARTEN RI-LL

Wolf Garten Ri-GC

Wolf garten Ri-GC 


Wolf Garten Grasschaar


Graskanten knippen met de Wolf Garten grasschaar 

We zien en horen het steeds vaker, mensen willen dat hun gazon strakke randen en contouren heeft. Dit alles voor een mooie uitstraling, immers de uiteindelijke uitstraling van het totaalplaatje van je gazon zit voornamelijk in de afwerking. Deze strakke randen en contouren kun je realiseren door de graskanten te knippen. Niet met een gewone schaar, maar met een speciale graskantenknipper. 

Met een grasschaar van Wolf Garten in de hand weet je zeker dat je betrouwbare kantenknipper paraat hebt. Dit merk heeft een goede staat van dienst en is breed verkrijgbaar. In deze review aandacht voor de handgrasscharen van Wolf Garten, waarbij we aandacht zullen geven aan de beschikbare modellen van dit merk de eigenschappen van elk model. 

Dacht je dat kiezen moeilijk was? Heb je door de grote omvang van het Wolf Garten assortiment het overzicht niet meer? Geen zorgen! Wij helpen bij het kopen van de beste grasschaar.

De grasscharen van WOLF Garten

wolf grasschaar

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende handgrasscharen van WOLF Garten. In dit overzicht krijg je een duidelijk beeld van de scharen en de verschillende kwaliteiten van deze producten.

WOLF Garten Ri-T grasschaar

Deze solide grasschaar is ideaal voor het knippen van minder toegankelijke plekken en ideaal voor het knippen van graskanten langs bijvoorbeeld een muur. Door de anti-kleeflaag op de schaarbladen blijft het gras niet aan de schaar plakken. De 180 graden draaibare snijkop zorgt ervoor dat je zuiver en egaal kan knippen in iedere positie. De goede kwaliteit van het staal en kunststof zorgt ervoor dat de grasschaar lang mee gaat.  

Daarnaast heeft de WOLF Garten Ri-T grasschaar een zekerheidsvergrendeling. Dit is een groot voordeel van het product. Hierdoor kan je gegarandeerd veilig het gazon knippen.

WOLF Garten RJ-ZL grasschaar

Deze grasschaar is zeer geschikt voor graskanten op lastig bereikbare plekken knippen. Door de comfortabele openhandgreep en verzinkte, zuiver geslepen schaarbladen ligt deze grasschaar goed in de hand. Je knipt met de WOLF Garten RJ-ZL grasschaar de mooiste gazons door de 180 graden draaibare snijkop.  

Daarnaast heeft de handschaar 2-zijdig geslepen messen waardoor je een perfect resultaat krijgt. Ook heb je bij deze schaar 20% minder kracht nodig door het goede ontwerp.

Wolf Garten grasschaar

WOLF garten rj-zl

WOLF Garten Ri-LL grasschaar 

Met deze handgrasschaar kan je goed in de moeilijk bereikbare hoeken knippen. Dit komt door de 180 graden draaibare snijkop en de anti-kleeflaag op de schaarbladen. Dit geeft je gazon een goede uitstraling. Door de nieuwe techniek is het veel eenvoudiger om het gazon te knippen. Het vereist minder kracht en de handschaar ligt lekkerder in de hand door de aangename softgrip handgreep. Daarnaast heeft de WOLF Garten Ri-LL een zekerheidsvergrendeling waardoor je de schaar veilig kunt opruimen.

WOLF-GARTEN RI-LL GRASSCHAAR

WOLF GARTEN RI-LL

WOLF Garten Ri-GC grasschaar

Deze grasschaar is geschikt voor het maken van zuivere, perfecte graskanten. Hij heeft een 180° draaibare messenkop. Het grasafval vat niet in border of bloembed, doordat de schaar is uitgerust met een grascollector. De messen zijn uitgerust met een hostaflon anti-kleeflaag en golfsnede. De messen zijn precisiegeslepen aan beide kanten. De schaar heeft handbescherming, comfortgreep en eenhandsvergrendeling. Door het verbeterde mechanisme heeft u 30% minder krachtinspanning nodig voor het knippen. 

De voordelen van deze grasschaar zijn:

 • Moeiteloos knippen op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Doordat de messen 180° draaibaar zijn kunt u ze precies instellen op de juiste kniphoek. 
 • Snijbladen zijn precisiegeslepen en gebogen.
 • Er is 30% minder krachtinspanning nodig voor het knippen.
 • De ergonimische handgreep zorgt voor het comfortabel vasthouden van de schaar.
Wolf Garten Ri-GC

Wolf garten Ri-GC 

WOLF Garten RA-X grasschaar

Deze grasschaar is voorzien van edelstalen messen, waardoor u naast bloemen en takjes ook makkelijk door karton, touw en ijzerdraad knipt. De schaar heeft een kunststof handgreep met softgrip inzet, waardoor deze comfortabel in de hand ligt. De messen zijn eenvoudig te demonteren, daardoor kunt u de schaar gemakkelijk schoonmaken. De schaar kan voor zowel buiten als binnen gebruikt worden. 

Belangrijkste specificaties

 • huis- en tuingebruik
 • roestvrijstalen messen
 • eenvoudig schoon te maken
 • comfortabele handgreep
 • veelzijdig gebruik

WOLF Garten HS-B + RA-X Set grasschaar

Deze set bestaat uit de HS-B heggenschaar en de RA-X tuinschaar. Met deze set kunt u de buxus en bonzai verzorgen. De heggenschaar beschikt over roestvrijstalen messen die precisie geslepen zijn. De meslengte is 20 cm en is geschikt voor het (bij) knippen en in vorm snoeien van struiken en hagen. De tuinschaar is geschikt voor het knippen van bloemen en takjes, maar kan ook gebruikt worden voor het knippen van draad, karton en dunne takjes. 

Kenmerken Wolf buxusschaar

 • Roestvrijstalen messen
 • Dubbelgeslepen messen met anti-kleeflaag
 • Verstelbare messpanning
 • Ergonomische handgreep
 • Schokabsorberende stootbuffers die overbelasting van de gewrichten tegengaan
 • Demonteerbaar en dus makkelijk schoon te maken

Kenmerken Wolf tuinschaar

 • Roestvrijstalen messen met anti-kleeflaag
 • Huis- en tuingebruik
 • Handig voor het snoeien van bloemen, knippen van draad en karton
 • Lichtgewicht en dus makkelijk in gebruik
 • Antislip en comfortabele handgreep
 • Demonteerbaar en dus makkelijk schoon te maken

Hierboven heb je alle uitgebreide informatie gelezen over de verschillende handgrasscharen van WOLF Garten. Kies het product die het beste bij jou en je gazon past!

Heb je nou meer interesse in een elektrische grasschaar kijk dan op deze pagina voor meer informatie over de verschillende elektrische scharen. 

Conclusie

Hierboven heb je alle uitgebreide informatie gelezen over de verschillende handgrasscharen van WOLF Garten. Kies het product die het beste bij jou en je gazon past!

Is al dat knippen jou te veel werk? Dan kan een elektrische grasschaar uitkomst bieden. Heeft dit je interesse gewekt? Overweeg dan om een Makita grasschaar te kopen. Makita heeft geen handscharen, maar alleen elektrische scharen met een krachtige accu zoals we die ook op hun boormachines kennen. 

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:15 am