Makita accu grasschaar

Makita grasschaar kopen? Krachtige kantenknipper op accu

onze keuze
Makita DUM604

Makita DUM604 onze keuze
Makita UM600DSAE

Makita UM600DSAE onze keuze
Makita DUM604RFX

Makita DUM604RFX Wil je optimaal comfort tijdens het onderhouden van je grasranden? Dan is de Makita grasschaar echt iets voor jou. In vergelijking met een handgrasschaar zijn ze niet goedkoop, maar iedereen met gereedschap van Makita in huis weet dat je waar voor je geld krijgt bij dit merk. Het is dan ook alleen wegens de relatief hoge aanschafprijs waardoor Makita met slechts één graskantenknipper in onze top 10 beste grasscharen staat. 

Wellicht is de vergelijking niet helemaal eerlijk, want het is in dit geval toch een beetje appels met peren vergelijken. Maar omdat de handschaar en accuschaar beide voor exact hetzelfde doel worden gebruikt moeten we ze toch over een kam scheren. Neemt niet weg je, als je voor een accu grasschaar wilt gaan, dit merk absoluut dient te overwegen. Want vergelijken we alleen de accu grasscharen met elkaar, dan scoort Makita fenomenaal op prijs-kwaliteit niveau. 

Enthousiast geworden? Dan gooien we er nog een klein schepje bovenop. Want wat echt handig is van dit apparaat is het feit dat de accu van je andere Makita gereedschap ook op de grasschaar past. Superhandig en als je weet hoeveel kracht je boormachine eruit haalt, dan kun je wel nagaan met welke souplesse deze accuschaar je gazonranden knipt.


Makita grasscharen


Makita DUM604

MAKITA DUM604

Makita UM600DSAE

Makita UM600DSAE


Accu grasscharen van Makita


Makita heeft een mooi assortiment aan krachtige accu grasscharen die vaak ook inzetbaar zin voor ander trim-werk. Benieuwd naar het assortiment? Hieronder lees je wat Makita jou kan bieden op gebied van gazonranden onderhouden. 

Makita DUM604

De Makita DUM604 accu grasschaar wordt geleverd met een 18 V LXT Makita accu, het voordeel van deze accu is dat hij op ruim 200 machines past. De maximale snijcapaciteit is 160 mm. Met een volle accu is het mogelijk om 2 uur en 40 minuten aan het werk te zijn, bizar lang toch? En is je accu leeg dan wissel je hem gewoon om met die van je andere Makita gereedschap. 

Daarnaast beschikt de grasschaar over dubbelsnijdende messen voor een mooi resultaat en is hij uitgerust met een accu indicator. Dankzij zijn lichte gewicht en compact ontwerp heeft de grasschaar een optimale bewegingsvrijheid.   

De accu grasschaar is te bestellen met verschillende accessoires. Je kunt ervoor kiezen om deze accu kantenknipper met accu of zonder te kopen. Heb je al een aantal accu's liggen dan kun je door de accu achterwegen te laten een behoorlijk bedrag in je zak houden.

Uiteraard is een paar accu's natuurlijk nooit mis. Door het hebben van meerdere accu’s is het mogelijk om het werkbereik van de grasschaar of je andere gereedschappen aanzienlijk te vergroten en meer power te leveren. Daarnaast is het mogelijk om verschillende opladers aan te schaffen. Zo is er de normale lader maar ook een snellader, welke ervoor zorgt dat de accu nog sneller wordt opgeladen.

Wil je de DUM604 breder inzetten? Dan kun je dit apparaat kopen met diverse koppelstukken waardoor je er bijvoorbeeld ook ander snoeiwerk mee kunt doen. Hieronder een greep uit de best geteste uitvoeringen. 

Makita DUM604

MAKITA DUM604

Makita accu grasschaar

Makita DUM604ZX

Makita DUM604RFX

Makita DUM604RFX

Makita UM600DSAE

De Makita UM600DSAE accu grasschaar wordt op dit moment geleverd met 2 accu’s, zo kom je geen enkel moment zonder stroom te staan. De grasschaar heeft een snijcapaciteit van 160 mm en beschikt over dubbelsnijdende messen. Dit zorgt ervoor dat de schaar een mooi knipresultaat achterlaat. Ook is de grasschaar uitgerust met een accu-indicator, op deze manier weet je precies wanneer de accu bijna leeg is. Het compacte en lichte ontwerp zorgt ervoor dat je op alle moeilijke plekken van je gazon kan komen. 

Bij deze grasschaar is het mogelijk om verschillende accu’s mee te bestellen. Met deze is het mogelijk om langer te werken zonder op te laden. Ook is het mogelijk om de grasschaar op te laden met een snellader. Dit zorgt ervoor dat de accu sneller oplaadt.

Makita UM600DSAE

Makita UM600DSAE

Makita UM603DWY

Deze Makita UM603DWY  wordt geleverd met een G-battery. Helaas is het niet mogelijk uit te wisselen met LXT-accu’s. Dat is wat ons betreft een nadeel van dit model. 

De snijcapaciteit van de accu grasschaar bedraagt 160 mm en beschikt daarbij over dubbelsnijdende messen. De grasschaar bevat een accu-indicator, hierop kan je zien hoeveel batterij je nog hebt. Door het kleine ontwerp is het mogelijk om op lastige plekken te komen.

Het is verder een goede kantenschaar, maar als je de keuze hebt zouden wij je toch aanraden voor de DUM604 te kiezen omdat het simpelweg prettig is dat je accu op je andere gereedschap past en visa versa. 

Makita DUM168

De Makita wordt standaard geleverd met een LXT-accu, deze is gemakkelijk uit te wisselen met 200 andere machines. Een groot voordeel wat ons betreft!

De grasschaar beschikt over een maximale snijcapaciteit van 160 mm. Daarnaast beschikt de accu grasmaaier over dubbelsnijdende messen. Deze grasschaar is uitgerust met een accu-indicator. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wanneer de accu leeg is en hoelang je nog kunt trimmen. Dankzij het compacte formaat kan je makkelijk op de normaal gesproken moeilijke plekjes komen. 

Voor deze Makita zijn er verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een andere accu op de accu grastrimmer aan te sluiten. Hiermee vergroot je het bereik van de accu. Daarnaast kan de accu grasmaaier ook meer power leveren. Tevens is het ook mogelijk om een externe oplader te bestellen, zo verkort je de oplaadtijd van de accu en kan je weer extra snel aan de slag.

Goedkopere alternatieven? De handschaar

Zoals je hebt kunnen zien spreken we over behoorlijke bedragen bij de accu grasmaaiers. Vind je het geen probleem om met de hand te knippen? Kunnen je handen wel een workout gebruiken? Dan is het een overweging om bijvoorbeeld voor een handgrasschaar van Wolf Garten te kiezen. Zo houdt je een flink bedrag in je zak en train je een stevige handdruk. 

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:15 am