Bosch indigo

Bosch Robotmaaier kopen? Dit zijn de beste Indigo modellen

onze keuze

Bosch Indigo 350

Bosch indigo 350

Beste keuze tot 350 m2


Genieten van je gazon zonder enige moeite erin te stoppen? Met een Bosch Indigo robotmaaier krijg je dat voor elkaar! Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig de robotmaaier te installeren en vanaf dat moment kun je vanuit je tuinstoel genieten van een altijd keurig gemaaid gazon. Spreekt dit je aan? Lees dan verder en laat jezelf overtuigen van het gemak van een Bosch robotmaaier. Twijfel je over de installatie? Geen zorgen, de Bosch Indigo installeren kan iedereen. Je hebt er absoluut geen technische kennis voor nodig en krijgt de klus, zelfs met twee linkerhanden, zekerweten geklaard. 

Bosch is één van de meest betrouwbare merken op gebied van elektrisch/ accu tuingereedschap. Het zal je dan ook niet verbazen dat de robotmaaiers van dit merk goed scoren in onze robotmaaier test, waardoor we de Bosch indigo 350 zelfs terugzien in onze top 10!


Bosch Indigo


Bosch indigo 350

Bosch Indigo 350


Robotmaaiers van Bosch


De voordelen van een Bosch robotmaaier

De aanschaf van een robotmaaier bieden veel verschillende voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de robot het gras voor je maait en je dus niet langer zelf achter de grasmaaier hoeft aan te lopen. Dit geeft jou veel meer tijd om te genieten van je mooie gazon. Daarnaast hoef jij je niet druk te maken wanneer de gazonrobot aan de slag gaat. Dit hoef je maar één keer in te stellen en dan zal de robot zelf vanuit zijn laadstation aan het maaien gaan. Ook staan de robotmaaiers van Bosch erom bekend dat ze erg weinig geluid produceren, wat fijn is als jij tegelijk in de tuin wil zitten. Hoewel niet iedereen het een voordeel zal vinden, maait de Bosch grasrobot volgens een willekeurig patroon waardoor je nooit strepen zal zien op je gazon. Uiteraard realiseren wij ons dat sommige van gazonliefhebbers die banen juist mooi vinden, toch zit er niks anders op dan daar afscheid van nemen als je overstapt op een Bosch Indigo.

 

Onterechte angst voor het onbekende 

Er zijn twee angstgeluiden die we vaak horen terugkomen wanneer we het hebben over autonoom gazonmaaien. De eerste is het vertrouwen in de grasrobot. Werkt het echt wel goed? Ga ik niet allemaal technische problemen tegemoet? Dat je uiteindelijk alsnog achter je grasmaaier aanloopt of telkens een monteur over de vloer hebt.

Laat ons je geruststellen want daar hoef jij je, zeker bij de Bosch Indigo modellen, geen zorgen over te maken. Realiseer je dat, ondanks dat het voor jou wellicht iets nieuws zijn, er al dik 10 jaar innovatie zit in robotmaaien en vrijwel alle kinderziekten eruit gefilterd zijn. 

Als tweede horen we vaak de zorg over de installatie. Kan ik dat wel? Het is eigenlijk niks anders dan de angst voor het onbekende, daarom nu meer uitleg over de installatie.  

 

De installatie van een Bosch robotmaaier, snel en simpel 

Na de aanschaf is het alleen nog nodig om de maaier in te stellen en hij kan aan de slag. Schrik hier niet van, het is absoluut niet nodig om technische inzicht te hebben. Installeer eenmaal de begrenzingsdraden, wat ook wel perimeterdraad wordt genoemd, waarmee je het werkgebied van de Indigo vastlegt. Zorg ervoor dat je laadstation op een goede plek staat waar je de stekker ergens in het stopcontact kunt steken zodat de maaier kan laden. Dan ben je helemaal ‘klaar’ en kan de Indigo aan de slag gaan, de boel verkennen en helemaal zelfstandig een passend maaischema opstellen. Dit doet de Indigo dankzij de auto kalender functie, waardoor er geheel automatisch een schema wordt gemaakt voor het trimmen van het gazon.

Enthousiast geworden over robotmaaien en heeft het merk Bosch je voorkeur? Bekijk dan welke Bosch Indigo modellen er beschikbaar zijn. 

Een ding weet je zeker; Bosch is al jaren een goed en betrouwbaar merk wat betreft tuingereedschap. Je zal hier een goede koop aan hebben.  

Belangrijkste uitgangspunt voor het vinden van de juiste Indigo is je gazonoppervlakte. Daarom bouwen wij het op van gazonrobots voor kleine gazons tot een steeds groter grasveld.

Bosch Indigo robotmaaiers

Bosch indigo

De Bosch Indigo robotmaaiers zijn geschikt voor tuinen met een gazon tussen van maximaal 700 vierkante meter. De populairste Indigo 350 wordt ingezet voor gazons tot maximaal 350 m2 en de opvolgende modellen kunnen een steeds groter gazon de baas. Meer weten over de Indigo robot grasmaaiers? Wij vertellen je de belangrijkste informatie per grasrobot. 

Bosch Indego 350

De Bosch Indigo 350 robotmaaier is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een maaier voor gazons tot 350 m2. De prijs-kwaliteit verhouding van deze gazonrobot is geweldig. Natuurlijk zijn er goedkopere alternatieven te bedenken, maar kwalitatief zijn er maar weinig die zich met de Indigo 350 kunnen meten. 

Dankzij de 3 roterende messen die in hoogte verstelbaar zijn wordt het gazon in een altijd op perfect hoogte gemaaid. De maaier heeft een looptijd van 45 minuten, waarna die automatisch terug naar zijn station. De oplaadtijd is in totaal 45 minuten. De maairobot beschikt over een maaibreedte van 19cm. De multi sensor van Bosch zorgt ervoor dat de Indego obstakels kan ‘zien’ en ontwijken. Staat er iets in de maairoute, dan zal de Indigo 350 hier omheen te rijden en zijn maaitraject te vervolgen.  De maaier maait stil en uitermate efficiënt. Prettig, want zo kan jij heerlijk genieten van je tuin en de rust terwijl het werk niet stil komt te liggen. 

Daarnaast beschikt de maaier over een aantal handig functies. Zo kan de robotmaaier met de spotmow functie kleine stukjes gras maaien die speciale aandacht nodig hebben. Of wat dacht je van de intelligente geheugen functie? Hiermee kan je maximaal drie tuinen met verschillende oppervlaktes maaien. Dit kan tot een totaaloppervlakte van 350 m2, handig als je meerdere gazons hebt of de robot met de buren wilt gaan delen. 

Bosch indigo 350

Bosch Indigo 350

Bosch Indego S+ 350

Hou je van leuke gadgets? Of wil je de robotmaaier met een app besturen? Dan is de Indego S+ 350 echt wat voor jou! Deze maaier is, net als de gewone Indigo 350 geschikt voor gazons tot 350 m2. De messen zijn in hoogte verstelbaar zodat je altijd de gewenste graslengte krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken over je vingers, want je kan de snijhoogte aanpassen zonder dat je de messen hoeft aan te raken.

Via een app geniet je van comfortabele bediening. De ingebouwde accu beschikt over genoeg vermogen om 45 minuten lang te maaien. Dankzij de logicut functie berekend de maaier een efficiënt traject, om de accu optimaal te benutten. De maaibreedte bedraagt 19cm. In de maaier zitten verschillen sensoren verwerkt, dit zorgt ervoor dat maaier moeiteloos om obstakels heen gaat en zo zijn weg vervolgd. Doormiddel van de nieuwste weersverwachting met de Smartmoving functie, kan de maaier zich voorbereiden op regen en andere weersomstandigheden. De maaier past hier het maaischema geheel zelf op aan. 

Alsof dat nog niet genoeg technische snufjes zijn kun je de gazonrobot zelfs bedienen via spraak. Je hebt hier wel een Amazon elexa speaker voor nodig. Dankzij zijn intelligente geheugen kan de robotmaaier 3 verschillende gazons maaien, elk met een eigen afmeting en contouren. De robotmaaier maakt voor elke gazon dan een eigen maaischema om ervoor te zorgen dat elk stuk gras er altijd op en top bij ligt. 

De Indigo S+350 is een de best keuze voor iedereen die blij wordt van technische hoogstandjes en slimme tools met een gazon tot maximaal 350 m2 verdeeld in niet meer dan 3 oppervlaktes.  

Bosch Indigo 400

De Indego 400 is de perfecte robotmaaier van Bosch voor een mooi gazon tot 400 m2. De grasrobot neemt alle zorgen van het maaien bij je weg. De meegeleverde messen zijn verstelbaar in hoogte. Dit zorgt ervoor dat je zelf de graslengte kan bepalen. De accu die standaard zit ingebouwd heeft een werkduur van 45 minuten, wanneer deze leeg begint te raken zal hij automatisch terugrijden naar het laadstation. Om zichzelf hier vervolgens weer op te laden binnen 45 minuten. De LogiCut functie brengt je gazon volledig in kaart en stelt een efficiënt maaiplan op. De maaibreedte van de maaier bedraagt 19cm. Hiermee kan de maaier mooie banen maaien. In de robotmaaier zitten verschillende sensoren verwerkt, deze zorgen ervoor dat de maaier nergens tegen aanbotst. Door het intelligente geheugen van de robotmaaier is hij in staat om drie verschillende gazons te maaien die elk een eigen afmeting hebben. De maximale oppervlakte hiervan mag niet meer bedragen dan 400m2 in totaal. 

Indego S+ 400 

Deze Robotmaaier is een must have voor gadgetfreaks. Deze robotmaaier is geschikt voor de middelgrote gazons tot 400m2. Dit is in basis dezelfde maaier als de Indigo 400, alleen dan met een hele slimme upgrade. 

Installatie is simpel, zeker omdat deze robot dusdanig slim is dat hij na slechts een simpele installatie al klaar om je tuin te perfectioneren! De drie messen van de robotmaaier trimmen het gras op de gewenste hoogte dankzij de makkelijk in hoogte verstelbare maaihoogte. Hierdoor wordt het gras altijd op de ideale hoogte getrimd. De accu kan in totaal 45 minuten het gras maaien, waarna hij vervolgens zelf terugrijdt naar zijn oplaadstation om opnieuw driekwartier op te laden. Met de Logicut functie brengt de robotmaaier je gazon in kaart. Hier maakt hij vervolgens een optimaal maaischema voor. De maaier beschikt over een maaibreedte van 19cm. Dankzij de slimme uitvoering heeft deze maaier een aantal leuke functies. Zo is de maaier op afstand van elke plek te besturen. Met de Indego IFTTT koppel je al je apparaten aan de app. Dit is een perfecte robot grasmaaier voor een gazon tot 400m2 en een mooie upgrade op de standaard Indigo 400. 

Indego M 700

Ben je op zoek naar een robotmaaier voor een groter gazon? Wil je tot 700 m2 gras kunnen onderhouden? Dan is de Indego M 700 de goede keuze. Bij de robotmaaier worden 3 messen geleverd, deze messen zijn in hoogte verstelbaar zodat je zelf kunt bepalen wat de ideale maaihoogte is. 

De maaier is net als de andere Indigo modellen uitgerust met de Logicut functie. Dit zorgt ervoor dat de maaier op een efficiënte manier maait. Hiermee kan de accu tot wel 45 minuten voeding geven voor het maaien. Daarna heeft de robotmaaier 45 minuten nodig om weer helemaal op te laden. Dit zorgt ervoor dat de maaier weer snel aan de gang kan. De maaier beschikt daarnaast over maaibreedte van 19 cm waarmee die mooie banen maait. Met de auto calender functie stelt de maaier zelf een programma in en rijdt deze geheel uit zichzelf uit het basisstation!

Indego M+ 700

Dit is het slimme broertje van de hierboven genoemde M 700. Beter bekend als de Indego M+ 700.  Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 700m2. De drie messen die standaard worden mee geleverd zijn in hoogte verstelbaar. Op deze manier zorg je er altijd voor de maaier op de goede graslengte maait. 

Dankzij de logicut functie stelt de maaier zelf een efficiënt maaischema op. Helemaal opgeladen kan de maaier 45 minuten maaien. Tevens duurt het ook 45 minuten om de maaier weer op te laden. De maaibreedte van de maaier bedraagt 19cm. Met de smartmoving functie vermijdt de maaier slechte weersomstandigheden, dit doet hij geheel uit zichzelf. Ook is de maaier volledig te bedienen via een app. Zo heb je de besturing toch nog een beetje in handen. Via de Amazon Alexa is de maaier met je stem te besturen. Koppel doormiddel van IFTTT al je Bosch apparaten die hier geschikt voor zijn aan elkaar, en optimaliseer het gebruik. Ben jij dus op zoek naar een slimme robotmaaier die geschikt is voor de gazons tot 700m2? Dan is de Indego M+ 700 de perfecte keuze voor jou!

Bosch Indigo de beste keuze?

Ja, de Bosch Indigo is een top-keuze! Met een Indigo haal je kwaliteit in huis, of beter gezegd; in je tuin. Staat de donkergroene kleur je aan maar wil je toch kijken wat er nog meer te krijgen is? Kijk dan eens naar het aanbod van Robomow

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:14 am