Sileno City 250 Test

GARDENA Sileno City 250 Review

De Gardena Sileno City 250 de kleinste robotmaaier uit het assortiment van Gardena. De Sileno City is ideaal voor het maaien van gazons van maximaal 250 m2. Ben je op zoek naar de beste robotmaaier voor jouw kleine gazon? Wij hebben de Sileno City uitvoerig getest en vertellen je tot in detail waarom juist deze Gardena robotmaaier het overwegen waard is.

Gardena staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Gardena scoort altijd goed in onze reviews, dit merk is een van de sterkste in de markt en stelt tijdens het testen nooit teleur. Niet verwonderlijk, want dit merk staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De Gardena Sileno City 250 is hierop geen uitzondering. 

Wil je jouw vrije tijd beter besteden dan achter de grasmaaier aan te lopen? De Gardena Sileno City 250 neemt je het werk uit handen en zorgt ervoor dat je tijd overhoudt voor andere leuke dingen. 

Zo nu en dan heeft dit merk cashback acties op hun producten. Iets wat wel interessant is om even in de gaten te houden. 

Gardena Sileno City Review op Maaimachine.nl

Onze beoordeling

Kosten

v.a. € 749


  • Bots-, til- en kantelsensoren voor optimale veiligheid
  • Laadtijd van slechts 60 minuten
  • Goede prijs-kwaliteit
  • Niet meegeleverde overdekking van het basisstation
  • Korte accuduur
  • Bij een nat LCD-scherm is deze lastig te gebruiken

GARDENA Sileno City 250 Product Review


Altijd een strak gemaaid gazon met de Sileno City 250

Deze robotmaaier doet alles wat je ervan mag verwachten. De City 250 is ontwikkeld en aanbevolen voor gazons tot 250 m2. Is je gazon een stuk groter? Overweeg dan de Gardena Sileno City 500, de ‘grote broer’ van de nu gereviewde robotmaaier.

De Sileno City 250 maakt deze verwachting waar en slaagt met vlag en wimpel voor maaioppervlakte test. Daar waar het aangegeven maximum maaioppervlakte in de praktijk dikwijls afwijkt van de fabrieksopgave, blijkt de Sileno City 250 goed in staat te zijn 250 vierkante meter gras te onderhouden. Kanttekening hierbij is dat je wel met een gemaaid gazon moet starten, want hoog gras kan deze maairobot niet waarderen. Wij zijn tevreden over de mulching functie, waarop de Gardena de maximale score haalt. 

Wij vinden het maairesultaat fenomenaal. Dat je gazon streeploos wordt gemaaid is wat ons betreft vanzelfsprekend, dat doen alle robotmaaiers. Toch springt de prestatie van de City 250 er wat ons betreft wel uit. De extreem scherpe Gardena maaimessen snijden het gras perfect en zorgen ervoor dat het Sensor Cut systeem, wat ervoor zorgt dat de maaihoogte overal strak aansluit, nog beter functioneert.  

De City 250 scoort tijdens onze review goed op geluidsniveau. Belangrijk wat ons betreft. Want de naam onthult al dat deze robotmaaier is voor gebruik in de stad. Omdat het perceel van je buren waarschijnlijk dicht aan jouw perceel grenst is geluid iets wat bij onze beoordeling zwaar weegt. Volgens de fabrikant is het geluidsniveau gegarandeerd 58 dB of lager, wederom een belofte die waargemaakt wordt. Want deze grasrobot is echt stil en blijft ruim onder de 58 dB tijdens het maaien. Prettig voor jezelf en je buren. 

Hoewel er op dit moment nog maar weinig automatische maaiers zijn die de kanten goed maaien, moet wel gezegd worden dat je de randen van je gazon handmatig zal moeten trimmen. Deze grasrobot heeft geen kantenmaai functie. In de praktijk blijkt echter dat veel mensen het geen probleem vinden om dat met enige regelmaat te doen. Want afzonderlijk kantenmaaien is iets waar je met geen enkele soort grasmaaier aan ontkomt. 

Een 10 voor veiligheid

Wij vinden veiligheid tijdens gebruik erg belangrijk. Immers, het blijft een machine die met scherpe messen die op hoge snelheid draaien zijn werk doet. Dankzij de hefsensor stoppen de messen direct met draaien zodra je hem van de grond tilt. 

Prettig is de botssensor die ervoor zorgt dat de maaier niet doordrukt bij obstakels maar de andere kant oprijdt. 

Beveiliging met pincode, iets wat fijn is om dieven te ontmoedigen. Dit is absoluut onderscheidend is ten opzichte van andere kleine robot grasmaaiers. Wil je de robot ook in je voortuin laten maaien dan maakt deze beveiliging alleen al deze robot extra interessant voor jou.

Installeren van een Gardena robotmaaier is eenvoudig  

Voor onze installatie test vragen wij elke keer een andere ‘leek’ of ze de robotmaaier kunnen installeren. Wij vinden het belangrijk dat als jij een robot grasmaaier koopt, je deze ook moet kunnen installeren. 

Hoewel we het installatiegemak over heel Gardena kunnen trekken is deze kleine Sileno wel heel prettig om mee te werken. Waarom? Een klein maaioppervlakte voorbereiden voor robotmaaien is over het algemeen een stuk overzichtelijker en daarmee gemakkelijker en minder foutgevoelig dan een groot complex gazon. 

Wordt dit de eerste keer dat je een robot grasmaaier gaat installeren? Geen zorgen, dit gaat jou zeker lukken. Bedenk vooraf goed waar je het laadstation wilt plaatsen en leg het perimeterdraad rondom je maaioppervlakte. Zo simpel is het. 

Omdat die geen Gardena Smart model is hoef je ook niet met een app te werken. De Gardena Sileno bediening doe je via niet via de app maar op het LCD bedieningspanel op de robot zelf. Het enige wat je hoeft te doen is handmatig de maaihoogte in te stellen en op via het LCD panel de maaitijden in te stellen. 

Belangrijke technische gegevens 

Deze grasrobot maait je complete gazon in ongeveer 6 maaisessies van een uur. Qua stroomgebruik vallen de kosten reuze mee, reken op zo’n 4 kWh per maand voor je complete onderhoud van de grasmat in je tuin. 

De 2,1 Ah 18 V Lithium-Ion accu zorgt ervoor dat er meer dan genoeg vermogen is om de maaimessen te laten snijden en mulchen binnen het 16 cm brede maaidek. 

Op een volle accu kan 65 minuten gemaaid worden. Opladen duurt 60 minuten. Tijdens onze test hebben wij de de Gardena Sileno City vier keer per week drie sessies laten maaien. Dit was ruim voldoende voor een prachtig resultaat. 


Bestel Hem Nu


Gardena Sileno City Review op Maaimachine.nl

GARDENA SILENO CITY 250

Deel dit bericht

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 09:55 am