GARDENA Sileno City 500 Review

Gardena sileno City 500 test

De Gardena Sileno City 500 is de meest krachtige robotmaaier uit de City-reeks. Wij realiseren ons dat er, vooral in Nederland weinig tuinen in de stad zijn met een dergelijk formaat gazon. Heb je een grasmat tussen de 250 en de 500 m2? Laat je dan niet afschrikken door de term ‘City’ in de naam, want ook in het buitengebied is de Sileno City een goede keuze. 

De robot grasmaaier van Gardena stelt niet teleur en maait precies zoals je mag verwachten. Wij hebben deze robotmaaier uitvoerig getest om te ondervinden of deze kleine robot daadwerkelijk een gazon van 500 vierkante meter kan managen. Wat blijkt? 500 m2 gras maaien is geen probleem voor de Gardena Sileno City 500. 

Wij hebben de Gardena Sileno City 500 dan ook beoordeeld met 5 sterren. Wil je echt genieten van je tuin met een altijd strak gazon? Dan is ons advies om de Sileno City 500 te kiezen. Dit product zorgt ervoor dat jouw gras er op elk moment van de dag strak bij ligt. Maai je gazon op een hoogte tussen de 20 en de 50 millimeter. Hoewel de kans heel klein is dat je met deze grasmaaier problemen krijgt; je er op rekenen dat als er iets mis met je maaier, dat Gardena uitstekende garantie en service voorwaarden heeft. 

Gardena Sileno City 500 reviewed door Maaimachine.nl

Onze beoordeling

Prijs v.a

€ 999


  • Geluidsstil
  • Laadtijd van 50 min
  • Eenvoudige installatie
  • Bijbetaling voor de app
  • Vrij zwaar

GARDENA Sileno City 500 Product Review


Waarom de City 500 kiezen?  

Hoewel je waarschijnlijk al deels overtuigd bent door de introductie, gaan we je vertellen waarom je dit apparaat echt zou moeten kopen en wat de punten zijn waarop je zou kunnen afhaken. 

Hoe maait de City 500?

Op de kwaliteit van het maaien hebben wij geen negatieve punten kunnen vinden. De robotmaaier heeft veel maai vermogen en de maaimessen van Gardena zijn vlijmscherp. Het gras wordt dus perfect afgesneden en gemulcht. Ook blijkt uit onze hellingproef dat deze robotmaaier heeft geen probleem met hellingen tot 25 procent, sterker nog; bij ons maaide die een helling van 30 procent. Reken wel dat hoe zwaarder het werk, hoe sneller de tijd die gemaaid kan worden verloopt en de robot terug moet keren naar het basisstation om te laden.  

Verder blijkt de Gardena Sileno City 500 gemakkelijk meerdere gazons te kunnen trimmen. Zelfs via smalle doorgangen kan de Sileno City zich van het ene naar het ander gazon verplaatsen. Liggen er meer gazons in je tuin? Dan hoef je je dus geen zorgen te maken, dat regelt deze Gardena voor je.  

Tijdens het maaien is de Gardena stil. Wanneer je gevoelig bent voor geluid of je lastige buren hebt, dan is dit de beste keuze. Want wij hebben nog geen robotmaaier gevonden in onze reviews die stiller is dan de Gardena. 

De accu gaat ongeveer 60 tot 70 minuten mee en het opladen duurt circa 60 minuten. Wil je jouw volledige 500 vierkante meter gemaaid hebben? Reken er dan op dat dit niet in een dag gedaan is, robotmaaiers werken in etappes. Voor het maximale maaioppervlakte zal ongeveer 13 keer uitgereden / geladen moeten worden. Als de robot elke dag 2 a 3 uur maait weet je zeker dat het gras er altijd perfect bij ligt.   

Veiligheid en sensoren

Het strakke maairesultaat wordt niet zomaar behaald. Uit onze review blijkt dat vooral dankzij het sensorcut systeem lukt om een perfect egale grasmat te krijgen. 

Voor het behoud van de robot en je spullen is het prettig dat de botssensor goed werkt. Tijdens onze test leggen we altijd wat objecten binnen het begrenzingsdraad. De Gardena slaagt met vlag en wimpel voor de botstest door niet te botsen. 

Voor de veiligheid zijn de lift- en kantelsensor van groot belang. De test is simpel, we hebben gereviewed of de robot stopt met maaien wanneer we hem optilde en kantelde. Resultaat? De maaier stopt direct. Deze robotmaaier is dus ook een veilige keuze. 

Pincode en diefstalbeveiliging, prettig om dieven af te schrikken. Zonder de pincode is gebruik maken van de maaier niet mogelijk. Dankzij het alarm kan de robot ook aan de voorkant van je huis in het zicht maaien, want besluit een dief hem mee te nemen, dan gaat het alarm loeien. Wij hebben het getest en kunnen je vertellen dat het geluid erg luid is. 

Installatie

In vergelijking met de Gardena Sileno City 250 test is installeren van de City 500 meer werk. Logisch, want je kan hier tot twee keer zoveel vierkante meters mee maaien. Je moet dus meer draad leggen. Het afzetten van het parcours in je tuin is dus meer werk. Installatie van het laadstation is hetzelfde en eenvoudig. Kies niet te snel je laadplek, zorg ervoor dat je een plek kiest waar je stroom hebt of een kabel / stopcontact kunt aanleggen. Het laadstation is geschikt om buiten in de regen te staan, wil je meer bescherming dan zijn er ook producten als een robot garage te koop.    

Prijs kwaliteit verhouding

Goed scoren op kwaliteit is voor Gardena geen enkel probleem. Kwaliteit is hun trademark. De prijs is in verhouding met de kwaliteit. Kies je voor dit model, dan weet je dat je waar krijgt voor je geld. 

Is je gazon net wat meer dan 500m2? Overweeg dan de Gardena Sileno life 750, de grote broer van de City 500, geschikt voor tot 750 vierkante meter.  


Bestel Hem Nu


Gardena Sileno City 500 reviewed door Maaimachine.nl

GARDENA SILENO CITY 500

Deel dit bericht

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 09:55 am