Gardena smart SILENO life 750 M2

GARDENA Sileno City 750 Review

GARDENA SILENO CITY 750 TEST

Is je gazon tussen de 500 en de 750 vierkante meter? Overweeg je om een robotmaaier aan te schaffen en heb je je oog op de Gardena Sileno Life 750 laten vallen? Dan kan ik je nu al verklappen dat je goed op weg bent. Deze Gardena robotmaaier is ontwikkeld voor het maaien van maximaal 750 m2 en wij hebben hem uitvoerig getest. 

In deze review besteden we aandacht aan zowel de standaard uitvoering als de Gardena Smart Sileno Life 750. 

Lees verder en kom erachter of de Sileno Life 750 de veilige keuze voor jouw gazon is en of je beter voor de standard of smart uitvoering kunt kiezen. 

GARDENA Sileno life 750 reviewed door Maaimachine.nl

Onze beoordeling

Prijs v.a

€ 1139


  • Extreem stil
  • Via de app te bedienen
  • Maait onder alle weersomstandigheden
  • Gazon vooraf 1 keer zelf maaien
  • Grensdraad aanleggen is een klus

GARDENA Sileno City 750 Product Review


Wanneer is de Sileno Life 750 voor mij de beste keuze?

Heb jij geen zin om veel tijd te investeren in het maaien van het gras? Wil je meer tijd om te genieten van je tuin en minder tijd in je tuin werken? Dan is een robotmaaier voor jou een goede keuze. 

Ideaal voor gazons kleiner dan 750 m2

Of de Sileno Life 750 voor jou de beste keuze is hangt af van de afmetingen van je gazon. Wij adviseren de Life 750 voor gazons tussen de 500 m2 en 750 m2. Valt jouw maaioppervlakte hiertussen? Dan is de Sileno Life 750 de geschikt voor jouw tuin. 

Opties voor andere gazon afmetingen

Is je grasveld minder dan 500 m2? Dan kun je beter kiezen voor de City 500, bekijk de voordelen hiervan in onze Gardena Sileno City 500 review. Voor een slag groter oppervlakte adviseren wij je om de Gardena Sileno life 1000 review te lezen, goed voor een gazon tot 1000 m2.  

Wat je moet weten over het maaien zelf

De Life 750 maait ongeveer 62 m2 per uur. Dat is een goede score, want de vuistregel is dat een robotmaaier het volledige oppervlakte aan gras in circa 12 tot 14 uren gemaaid moet krijgen. De accu gaat 65 minuten mee en de laadtijd is 60 minuten. Dankzij de efficiëntie van de Life 750 kun je jouw middelgrote grasmat perfect onderhouden met deze machine. 

De maaihoogte is eenvoudig in te stellen op 20 tot 50 mm. Dit product is geschikt voor meerdere gazons en kan zelfs via smalle doorgangen van het ene naar het andere maaioppervlakte worden geleid. Je kunt hierdoor het maximale uit je robot halen en meerdere plaatsen in je tuin maaien. 

De maaibreedte is 22 centimeter en uit alle reviews en onze eigen test blijkt dat het gras perfect egaal gemaaid zal worden door deze robot. 

Kies je voor Gardena SMART sileno life 750 of standaard? 

Deze Gardena robotmaaier is er in twee uitvoeringen. Beide uitvoeringen hebben exact dezelfde specificaties met betrekking tot maaien. Enige verschil is het smart system wat in de smart sileno life 750 zit. 

Voordeel van een robot met bediening via de app is vooral het comfort. Je kunt de robotmaaier bedienen met de Gardena smart app. Verbinding maken met de Smart Gateway is eenvoudig via de Wi-Fi verbinding waar ook de robot grasmaaier mee kan verbinden. De app downloaden is gratis en zorgt ervoor dat je eenvoudig kan verbinden met het Gardena Smart System zodat je met je account de robot aansturing kunt geven. 

Dankzij de Gardena app is het mogelijk om bij de Smart Sileno Life de maaitijden van het toestel in te stellen vanaf je smartphone of tablet. Bij de standaard uitvoering moet je instellingen zoals de maaitijden instellen via het LCD panel op de maairobot. Dit LCD panel zit overigens ook gewoon op de Smart Sileno Life 750, mocht je je telefoon niet bij de hand hebben dan kun ook gebruik maken van alle mogelijkheden van de standaard versie. 

Wanneer kies je voor de smart sileno life 750? Je kiest voor de Gardena smart uitvoering als je het prettig vindt om smart gateway vanuit je tuinstoel of woonkamer je maairobot te bedienen. Geef je niet veel om de app, dan kun je beter voor een standaard uitvoering kiezen en de belangrijkste instellingen via het LCD panel doen. 

Voordeel van de basisuitvoering is dat de prijs lager is en exact even goed werkt als we hem vergelijken met de Smart versie. De prijzen zijn op dit moment rond de 1100 euro voor de Gardena Smart Sileno Life 750 en rond de 950,00 euro voor de standaard uitvoering. 

Veiligheid bij deze Gardena TOP

Beide versies zijn uitgerust met een goede beveiliging tegen diefstal. De pincode zorgt ervoor dat de maaier niet in andere tuinen te gebruiken is. Voor het geval dat de dief nog niet genoeg afschrikt zit er ook een alarm ingebouwd. Tilt iemand de robotmaaier op, dan stopt deze direct met maaien en moet de pincode worden ingevoerd. Wordt de pincode niet ingevoerd, dan gaat het alarm af. 

Groot voordeel van de Gardena robotmaaiers vinden wij de bots-, lift- en kantelsensoren. Zeker voor complexe gazons waar bomen of objecten op het gazon staan of kunnen liggen is het prettig dat de botssensor voorkomt dat de robotmaaier botst. Wat ons betreft nog belangrijker is zijn lift- en kantelsensoren die ervoor zorgen dat de robotmaaier messen stoppen met snijden. Dankzij dit systeem zijn je vingers veilig tijdens het oppakken, schoonmaken en onderhouden van de maairobot.

Installatie van de robotmaaier

De installatie van de Gardena Smart Sileno Life is exact hetzelfde als van de standaard versie. Het is een eenvoudige installatie en de robot wordt geleverd met een duidelijke handleiding, die ook via de website terug te vinden is. 

De robot wordt altijd geleverd met accessoires en producten die nodig zijn voor de basisinstallatie. Tijdens de installatie is het belangrijk om te beginnen met het laadstation, deze plaats je op een plek waar je eenvoudig stroom kunt verkrijgen of waar al een stroompunt aanwezig is. 

Vervolgens trek je het begrenzingsdraad mooi langs de contouren van je maaigebied. Je begeleid de draad van het laadstation terug naar het laadstation zodat er een oppervlakte ontstaat waarbinnen de robot kan gaan maaien. 

Onderhoud van dit model

In basis is er bijna geen onderhoud nodig. Denk alleen wel aan het zo nu en dan afspuiten van de binnenkant van het maaidek omdat deze machine met elk weer maait en dus wel eens wat vies kan worden. Vervang zo nu en dan de messen. Als je dat doet is je gazononderhoud verder zorgeloos. 

Kopen of niet? 

Wil je zorgeloos genieten van je gazon en een eenvoudige installatie? Is je gazon niet groter dan 750 vierkante meter? Dan adviseren wij je deze robotmaaier van harte aan. Je zal hier geen miskoop aan hebben en dankzij de cashback actie van Gardena op haar robotmaaiers is deze machine dit kalenderjaar extra voordelig. 


Bestel Hem Nu


GARDENA Sileno life 750 reviewed door Maaimachine.nl

GARDENA SILENO CITY 750

Deel dit bericht

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 09:54 am