Gardena strooiwagen – Een betrouwbare keuze

Op zoek naar de beste strooiwagen van dit moment? De Gardena strooiwagen is een van de meest populaire strooikarretjes van dit moment. In dit artikel gaan we je vertellen waarom de strooikarretjes van Gardena zó geliefd zijn.

Over de Gardena strooiwagen

De Gardena strooiwagen is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt er kalk, kunstmest, zaden en s’ winters zelfs strooizout mee uitrijden.

Juiste dosering

Doseren is belangrijk voor optimaal strooien. De strooiwagens van Gardena zijn bijzonder goed in te stellen. Hierdoor kun je zelfs het fijnste kalk en de fijnste zaden nog in de juiste dosering over je gazon verspreiden. Voordeel van de strooiwagens van deze fabrikant is dat ze werken met een Stop-Systeem, waardoor er gestopt wordt met uitwerpen wanneer je achteruitrijdt met het karretje. Zo weet je zeker dat je nooit dubbelop strooit en daardoor over gedoseerd. Zo verdient het strooikarretje van Gardena zich snel terug.

Gebruiksgemak

Simpel en gemakkelijk in gebruik. Met een Gardena strooiwagentje weet je zeker dat je iets in huis haalt wat vriendelijk en ergonomisch in gebruik is. Instellingen zijn eenvoudig aan te passen en de karretjes rollen bijzonder soepel over het gazon.

Multifunctioneel

Hoewel men hier niet uniek in is, vinden wij het wel de moeite waard om nog eens aan te stippen. Je kunt de strooier namelijk het hele jaar door gebruiken. In het maaiseizoen voor het verzorgen van je gazon en in de winter voor het strooien van zout.

Duurzaam gebouwd

Gardena kenmerkt zich door uitsluitend te werken met duurzame materialen. Hierdoor weet je zeker dat een product van dit merk lang mee zal gaan.

Welke keuze aan strooiwagens is er?

Er zijn twee modellen strooiwagens beschikbaar. Deze zijn simpel van elkaar te onderscheiden in de naam. Namelijk de strooiwagen L en de strooiwagen XL. Zoals de benaming al doet vermoeden is de L voor middelgrote tot grote maaioppervlaktes en de XL voor het echte grote werk.

Specificaties Gardena strooiwagen L

De strooiwagen L is voor gazons/ werkgebieden van maximaal 400 m2. Je kunt er 12,5 liter aan strooigoed in kwijt en er wordt over een breedte van 45 cm uitgestrooid. Prettig is het dat je ook ergonomische instellingen kunt aanpassen zodat hij voor iedereen prettig werkt.

 

Specificaties Gardena strooiwagen XL

De strooiwagen XL is voor het grote werk. Je kunt hier gemakkelijk een gazon / gebied tot 800 m2 mee bestrooien. Voordeel van de XL is dat je heel snel klaar bent omdat deze strooier kan spreiden met een bereik van 1,5 tot 6 meter en je de hoek zelfs kunt instellen. Daardoor werk je heel snel een groot oppervlakte af.

Combisysteem strooiwagen

Het combisysteem strooiwagen is een systeem wat echt typerend voor Gardena is. Dit is namelijk een strooikar zonder steel, waar je de steel van je andere Gardena combi-systeem tuingereedschap in kunt prikken. Een efficiënte oplossing voor iedereen die ruimte wil besparen en ander gereedschap uit de combisysteem reeks heeft.

Kwaliteit van Gardena

Gardena staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De service en ondersteuning van dit merk zijn écht goed. Kies je voor een betrouwbaar duurzaam product? Dan kun je op Gardena vertrouwen.

Waarom zou ik überhaupt een strooiwagen kopen?

Waarom zou je een strooiwagen kopen? Je kunt toch ook met de hand strooien? Klopt, maar handmatig strooi je nooit zo evenredig als met een strooikar. Daarbij komt dat ook niet alle strooigoederen even goed zijn voor je huid of soms enorm stinken. Strooien met een wagen is simpelweg de meest efficiënte keuze voor een goed strooiresultaat. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten, want je hebt al een strooimachine vanaf 40 euro. Deze machines zijn inzetbaar voor meerdere taken en gaan vele jaren mee. Een goede investering voor vele jaren plezier.

Conclusie

Nee, een strooiwagen is niet onmisbaar in je tuin, maar als je een optimaal strooiresultaat naleeft dan is dit wel een heel fijn stuk tuingereedschap.

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:21 am

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.