Belangrijkste gazon onderhoud in de winter

This post was last updated on januari 11th, 2021 at 10:45 am

De winter is begonnen en het is tijd om met een aantal zaken omtrent winter onderhoud van je gazon rekening te houden. Allereerst is belangrijk dat je jouw gazon winterklaar hebt gemaakt, is dit niet het geval dan raad ik je aan om je alleen te focussen op het bladvrij maken en houden van je gazon. De andere handelingen die je normaal in het najaar doet moet je absoluut niet doen omdat dit het gazon juist zou beschadigen.

Gazon gezond houden in de winter

In de winter is je gazon in rustmodus. Je gras stopt met groeien en je hoeft er eigenlijk niet veel meer aan te doen. Toch zijn er twee dingend die je wel kunt doen:

  • Zorg ervoor dat je gazon vrij van bladeren en takken blijft.
  • Zorg ervoor dat je gras zo min mogelijk wordt belopen. Zeker wanneer het gras bevroren is kun je eenvoudig schade aanrichten door het te belopen. Beperk dit dus tot een minimum.

Winter onderhoud

Wat moet het gazon nog hebben aan voeding voor de winter

In principe hoef je het gazon in de winter geen extra voeding te geven. Als het goed is heb je in het najaar de laatste najaar bemesting gedaan zodat je gazon krachtig de winter in kan. Heb je dit niet gedaan, dan adviseer ik je om de winter voorbereiding voor volgend jaar in je agenda te zetten en je aandacht voor nu te richten op de winter en het in het voorjaar direct te starten met kalk en mest.