onderhoud motorgrasmaaier

Gebruiksaanwijzing benzine grasmaaier onderhoud – Zo werkt het!

This post was last updated on maart 18th, 2021 at 01:38 pm

Je benzine grasmaaier heeft, naast het vullen met het benzine, nog regelmatig extra onderhoud nodig. Om je grasmaaier in goede conditie te houden zul je een aantal zaken moeten doen. Een deel kun je zelf, een ander deel kun je beter uitbesteden. Lees dit artikelen; weet wat belangrijk is voor je gazonmaaier en wat je zelf kunt doen.

Schoonmaken van de maaimachine

Als je gras mooi is gemaaid, is het heel belangrijk om je benzine grasmaaier schoon te maken. Het is altijd het veiligste om de machine volledig af te zetten en enige tijd te wachten tot hij volledig is afgekoeld. Vervolgens ga je de de behuizing en de messen schoon vegen met een borstel of een doek.

Grasmaaier messen slijpen nodig? Controleer het!

De maaimessen kunnen na verloop van tijd gaan slijten. Het is daarom aangeraden om de staat van deze messen regelmatig te controleren. Als je merkt dat het resultaat van het maaien de laatste niet meer naar behoren is, dan kan het zijn dat de messen toe zijn aan vervanging of misschien kan je zelfs wel de messen slijpen.

maaimessen checken

Oliepijl motormaaier checken

Van zodra de grasmachine goed is afgekoeld is het belangrijk om het oliepeil te controleren. Als niet voldoende olie in de motor zit, dan kan deze motor stuk gaan. Naast het controleren van het oliepeil zul je ook de olie regelmatig moeten verversen. Dit zal ongeveer om de 20 werkuren zijn maar je kan best even de handleiding bekijken om zeker te zijn.

Luchtfilter schoonmaken en bougie controleren

De luchtfilter moet ook regelmatig gereinigd worden. Het kan zijn dat deze na verloop van tijd verstopt kan raken. Het resultaat hiervan zal zijn dat de grasmaaier minder efficiënt zal werken want hij zal vermogen verliezen. Er zit ook een bougie in de grasmaaier, deze kan je ook best regelmatig controleren of deze nog goed is afgesteld.

Grasmaaier onderhoud na laatste keer maaien van het jaar

Als het maaiseizoen is afgelopen dan dien je de grasmaaier op een droge en vorstvrije plek te stallen. Het is belangrijk om hem eerst helemaal schoon te maken, de olie te vernieuwen en de benzinetank te legen. Als je de oude benzine niet laat weglopen, dan is het mogelijk dat de carburateur verstopt raakt door kleine deeltjes die gaan bezinken.

In het voorjaar weer aan de slag

In het voorjaar wil je weer aan de slag, maar wanneer is het gras weer toe aan een maaibeurt? En waar moet je rekening houden bij het maaien? In ons artikel ‘Benzine grasmaaier voor het eerst dit seizoen gebruiken‘ vertellen wij je alles wat niet technisch is, maar des te belangrijker is voor je gazon.

Als je na de winter je grasmachine terug uit de scheur haalt en je hebt de benzine niet afgetapt, tap dan eerst de oude benzine af en vul de grasmachine met nieuwe benzine. Hiervoor kan je Euro 95 of 98 gebruiken.

Voor je opnieuw begint te maaien kan je eerst de oliepeil nakijken en eventueel nog een beetje olie bijvullen. Als je dit gedaan hebt controleer je ook de bougie. Als deze een beetje nat of smerig is geworden dan zal de maaier niet starten. Deze bougie kun je droogmaken met een doek en carburateur reiniger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.