Handstrooier kopen? Dit moet je absoluut weten voor aankoop

Een handstrooier is een veelzijdig en praktisch stuk tuingereedschap, ideaal voor het strooien van kalk, kunstmest, graszaden en strooizout. Heb je een niet al te grote tuin? Dan is de handstrooier de beste keuze voor het bestrooien van jouw tuin.

Op onze website besteden we uitgebreid aandacht aan de wat de beste handstrooier van dit moment is. Toch is dit niet altijd het enige wat je wilt weten. Wij hebben gemerkt dat voordat iemand over gaat tot de aanschaf van een handmatige strooier, diegene eerst nog meer overtuigd wil worden van het nut van dit tuigereedschap en meer wil weten over de toepasbaarheid en werking.

In dit artikel vertellen wij je alles over handstrooiers en het gebruik er van.

 

Waarom is een handstrooier zo handig?

De handstrooier is perfect voor gazons / oppervlaktes van maximaal 100m2. Jaarlijks dien je jouw gazon te bemesten. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van kunstmestkorrels. Voorafgaande aan het bemesten wordt vaak kalk gestrooid en na het bemesten worden de kale plekken ingezaaid. Voor dit alles, maar in het bijzonder het bemesten van het gazon, is de handstrooier perfect.

 

Voordelen van de handstrooier ten opzichte van handmatig mest strooien

De handstrooier heeft, wanneer we het hebben over mest strooien, een flink aantal voordelen ten opzichte van handmatig uitstrooien. Om te beginnen krijg je geen vieze handen. De meststoffen worden gelijkmatig en zonder overlap over je gazon verspreid. Dit heeft als grootste voordeel dat het hele gazon de juiste dosering bemesting krijgt en je geld in je zak houdt omdat je nooit te veel of dubbelop strooit. Bijkomend voordeel; je hebt al een handstrooier van Gardena voor rond de 25 euro. Een investering die je snel hebt terugverdiend in strooigoed en tijdsbesparing.

 

Hiervoor kun je de strooier gebruiken

Zoals besproken is de handstrooier voor meerdere strooisels te gebruiken. Gebruik dit handgereedschap in het voorjaar en de zomer als graszaadstrooier, kunstmeststrooier en voor het strooien van kalk en organische mestkorrels. S ’winters de strooier uit de kast halen voor het bestrijden van gladheid en er zout mee strooien.

 

Hoe werkt de handstrooier precies?

Strooien met een handstrooier is gemakkelijker dan uit de losse hand strooien. Het is simpel, wanneer je de strooier in de hand hebt kun je de strooibreedte instellen. Daarna kun je instellen hoeveel er uitgestrooid moet worden. Deze instelling baseer je op de bemestingsbehoefte per vierkante meter. Dan kun je de strooier vullen, doe dit bij voorkeur boven tegels zodat je alles wat je knoeit kunt opvegen en alsnog kunt verdelen. Tijdens het strooien is het belangrijk dat je start waar je wilt beginnen en in rechte banen over je gazon loopt. Na gebruik is het belangrijk om je strooier goed schoon te maken, hierdoor blijft het apparaat lange tijd soepel werken.

 

En hoe zit het met de automatische handstrooier?

De automatische handstrooier werkt vrijwel hetzelfde als de handbediende. Voordeel van een automatisch systeem is een heel gelijke verdeling. Nadeel is natuurlijk wel dat de batterijen soms vervangen moeten worden.

 

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de diverse strooiers?

Om te beginnen zijn er verschillen in de eigenschappen. Denk hierbij aan de breedte waarin je kunt strooien, of je moet knijpen of draaien om te strooien of dat er automatisch gestrooid wordt. De inhoud van de strooibak verschilt in formaat en daarmee ook in gewicht. Voordeel van een grote bak is dat je snel meters kunt maken, nadeel kan het gewicht zijn wanneer deze volledig is afgevuld.

Een van de belangrijkste verschillen is kwaliteit. Terwijl het prijsverschil soms maar een paar euro is, kan dit wel het verschil betekenen tussen vele jaren strooiplezier of een strooier die snel stuk is.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken hoe breed het apparaat inzetbaar is. Kun je er alles me strooien of zijn er beperkingen?

 

Conclusie – De handstrooier is een handig stuk tuingereedschap wat niet duur in aanschaf is en zichzelf vanzelf terugverdiend. Wij raden je echter wel aan om te investeren in een goed apparaat, omdat je vaak voor maar een paar euro meer al een veel degelijkere

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:20 am

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.