hoe werkt een zwenksproeier

Hoe werkt een zwenksproeier?

This post was last updated on mei 7th, 2021 at 07:12 am

Ooit wel eens afgevraagd; “Hoe werkt een zwemksproeier?”? De zwenksproeier is een van de meest bekende en populaire sproeiers waarmee je je tuin kunt bewateren. Deze tuinsproeier is vooral geschikt voor vierkante oppervlakken die gelijkmatig besproeit moeten worden. 

Met een zwenksproeier maak je het besproeien van je tuin heel makkelijk zonder dat een bewateringssysteem aanleggen nodig is. Je kunt als het ware gewoon pop up sproeiers aanleggen. Maar wat is het beste product en waar vind je de juiste informatie? Om je te helpen hebben wij alle informatie die je moet hebben over dit type sproeiers voor je op een rijtje gezet.

Wat is een zwenksproeier? 

Een zwenksproeier is de meest gebruikte sproeier in rechthoekige tuinen. De sproeier staat op één plek en zwenkt heen en weer. Bekende merken die goed bekend staan voor prettig gebruik zijn Gardena en Hozelock. Deze merken staan voor kwaliteit. Een Gardena zwenksproeier gaat veel langer mee dan een tuinsproeier action product.

Draaien in zwaaiende beweging

Een zwenksproeier is een sproeier die geen cirkels draait, maar als het ware heen en weer zwaait. De sproeier besproeit de ene kant van de tuin en zwaait al sproeiend naar de andere kant, waarna hij weer terugkeert. Het is het type sproeier waar kinderen op warme zomerdagen ook veel plezier mee kunnen hebben. 

Zwenksproeier

Waterverspreiding 

Je kunt bij een zwenksproeier zelf instellen binnen welke instelbare hoeken het water zich moet verspreiden. Dit laat je afhangen van de grootte van je tuin en de grootte van het oppervlak dat besproeiing nodig heeft. 

Waterverbruik

De toevoer van het water kan je bij de meeste zwenksproeiers zelf instellen. Hoe? Door de kraan verder open of dicht te draaien. Ideaal, want zo weet je zeker dat je niet te veel, maar ook niet te weinig sproeit. 

Stabiliteit  

Wanneer je een zwenksproeier met meer stabiliteit zoekt, kan je eenvoudig kiezen voor een verzonken zwenksproeier, bijvoorbeeld van het merk Gardena. De verzonken zwenksproeier van Gardena staat op een vaste plek in het gazon en hoeft dus niet steeds verwijderd te worden. 

Perfecte besproeiing van je tuin 

Met een zwenksproeier hoef jij je geen zorgen meer te maken over een droge tuin. Er zijn producten van veel verschillende merken. De ene sproeier is traploos instelbaar, de andere biedt zeer goede en gelijkmatige bewatering van je tuin en weer een andere zwenksproeier heeft een zeer groot bereik zodat deze ook geschikt is voor grote oppervlakken. Gebruik je Gardena sproeier met Gardena sproeikop of een artikel van een ander merk een aantal dagen en merk snel resultaat. Je tuin is groener dan ooit zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen!

hoe werkt een zwenksproeier