Benzine grasmaaier starten

Welke soorten starters zijn er voor de motormaaier?

This post was last updated on april 13th, 2021 at 07:46 am

De motormaaier heeft 2 soorten starters; de koordstarter en de elektrische starter. Hoe deze werken en welke het beste bij jou past, lees je in dit artikel.

Hoe werkt de koordstarter?

Voordat je de motormaaier gaat starten met de koordstarter is het belangrijk dat je een aantal stappen doorneemt. Om de motormaaier te starten door middel van het startkoord, moet je stevig aan het startkoord trekken. Terwijl je dit doet is het belangrijk dat je de motorrem vasthoudt. Laat het koord niet zomaar terugschieten wanneer je er aan getrokken hebt. Dit is namelijk niet goed voor de motor. Leid daarom, om schade te voorkomen, het koord rustig terug naar zijn beginplaats in de motor. Het kan zijn dat de motormaaier niet meteen start nadat je aan het koord getrokken hebt. Trek dan nog een aantal keer aan het koord, totdat de motor start. Nu kan je beginnen met het maaien van je gazon. Let hierbij wel op dat uw maaier in de juiste lengte is afgesteld, om te voorkomen dat je het gazon beschadigt.

Koordstarter benzine grasmaaier

Hoe werkt de elektrische starter?

Een elektrische starter werkt slechts met één knop. Deze knop vervangt het startkoord en vereenvoudigd het startproces aanzienlijk. Met 1 druk op de knop start de motor en kan je beginnen met maaien. De elektrische starter werkt door middel van een duurzame Li-Ion batterij die je op je motormaaier vast- en los kunt klikken. Na 60 minuten is de accu volledig opgeladen en goed voor maarliefst 50 startbeurten. Er is ook een snelle oplaadmogelijkheid die 10 minuten duurt, deze is goed voor 10 keer starten.

Benzine grasmaaier starter elektrisch

Welke starter is de beste keuze voor jou?

De elektrische starter is een stuk gebruiksvriendelijker dan de koordstarter. Het starten door middel van een koordstarter kan namelijk een hoop kracht en energie kosten. Een elektrische starter daarentegen vergt enkel één druk op de knop. Terwijl je bij een koordstarter soms verschillende keren aan het koord moet trekken tot de motor start, kun je bij een elektrische starter meteen beginnen. Wanneer je een elektrische starter gebruikt, moet je er echter wel op letten dat je deze oplaadt. Indien je dit vergeet en dus een lege accu hebt, kan je je gazon niet maaien en zul je moeten wachten tot de accu opgeladen is.

Wel kan een maaier met trekstart net wat beter tegen vocht dan een elektrische starter. Stroom en vocht gaan slecht samen. Mocht je motor nat geworden zijn en je daar problemen aan ondervinden dan kun je hier lezen wat je moet doen.

Kortom; een elektrische starter bespaart je een hele hoop tijd en moeite, maar het opladen vergt wel wat extra aandacht. Bij het kiezen tussen een koordstarter en een elektrische starter is het handig om deze voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om tot een goede beslissing te komen.

Meer weten over het starten van een motormaaier? Lees hier dan hoe je een benzine grasmaaier start.