SILENO life modellen van Gardena

Gardena SILENO city Robotmaaiers voor het kleine gazon

SILENO city 500

SILENO city 500

Beste keuze tot 500m2


SILENO city 350

SILENO city 500

Beste keuze tot 350m2


SILENO city 250

SILENO city 250 Gardena robotmaaier

Beste keuze tot 250m2


Heb jij een kleine tuin of alleen een compact stuk gras in je tuin? Ben je van plan een GARDENA robotmaaier te kopen en telt de oppervlakte van je gazon niet meer dan 500 m2? Dan adviseren wij jou om de Gardena SILENO city te overwegen. Dit type robotmaaier van Gardena is bij uitstek bedoelt voor het maaien van kleine gazon oppervlaktes. De SILENO city is er op dit moment in drie uitvoeringen waarbij er bij de SILENO city 250 en de 500 een upgrade tot Smart uitvoering mogelijk is. 


Gardena SILENO


SILENO city 250 Gardena robotmaaier

Gardena sileno city 250

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 500 


SILENO City


Over de SILENO City robot grasmaaiers

De Gardena SILENO city robotmaaiers zijn geschikt voor gazons variërend van maximaal 250 m2 tot uiterlijk 500 m2. Alle modellen uit de city lijn kunnen een hellingshoek van tenminste 25 graden trimmen. Deze stadsmodellen hebben allemaal 3 maaihoogtes tussen de 20 mm en de 50 mm. Je kunt je SILENO city eenvoudig vergrendelen met een pincode en weet dat de kans op schades wordt beperkt dankzij de botssensoren. Handig, want zo weet je zeker dat de grasmaaier niet over je kinderspeelgoed of tegen je tuinspullen en struiken aanrijdt. Voor jouw eigen veiligheid hebben alle city modellen een hefsensor. Wordt de robotmaaier van de grond getild dan stopt deze automatisch met maaien. Zo weet je zeker dat je zelf geen verwoningen oploopt.  

Kies je voor de Smart uitvoering of ga je voor de standaard? 

Gardena biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen een standaard, uiteraard goede en 100 procent functionele robotmaaier, of een Smart upgrade. De smart uitvoering beschikt over exact dezelfde maai eigenschappen maar is voor zien van een aantal slimme upgrades. Voorbeeld hiervan is het SensorCut Systeem waardoor de grasrobot zelf kan bepalen wanneer er gemaaid moet worden en je gazon er altijd perfect bij zal liggen. Koppel je maairobot met je app, stuur de machine aan en krijg inzicht in alle statistieken. Leuk voor de technologie-liefhebbers.

Tijdens het reviewen van de modellen gaan we niet te veel in op die verschillen, want dit zijn bij elk model hetzelfde. Het belangrijkste gegeven voor het kiezen van een robotmaaier is het aantal vierkante meters gazon. Waarbij het geen kwaad kan om voor wat overcapaciteit te kiezen. Omgekeerd, kiezen voor ondercapaciteit daarentegen is wel onderstandig omdat de grasrobot dan flink overuren zal moeten maken. 

Enthousiast geworden? Bekijk hieronder welke modellen er voor jouw stadtuin formaat gazon beschikbaar zijn in het assortiment van Gardena. 

Gardena SILENO city modellen

Gardena SILENO city 250 & City Smart 250 

De SILENO city 250 is de beste keuze voor het maaien van gazons tot maximaal 250 m2. De City 250 is niet alleen voor jezelf een goede investering, maar ook voor je buren. Want dankzij de slechts 58 dB geluidsproductie tijdens het maaien zal deze grasrobot weinig tot geen overlast veroorzaken. De maai- en laadtijd ligt rond het uur. Iets waar jij je eigenlijk geen zorgen over hoeft te maken, want de robotmaaier kan 24/7 voor jou aan de slag en wat is dan een uurtje laden? 

Gardena SILENO city 350

De SILENO city 350 is geschikt voor tuinen met een gazon tot 350 vierkante meter. Is je gazon groter dan 250 m2 maar bij lange na geen 500 m2? Dan is de SILENO city 350 een interessante optie voor jou. Ook de city 350 is ideaal voor de ‘bewoonde wereld’ dankzij het lage aan aantal (58) decibel wat vrijkomt tijdens het maaien. Wil je jouw gazon van maximaal 350 m2 er altijd strak bij hebben liggen zonder een druppel zweet te verliezen? Dan is de Gardena city 350 de beste keuze binnen het assortiment van Gardena. 

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 350 

Gardena SILENO city 500, smart & smart system set

De Gardena SILENO city 500 is de meest krachtige grasrobot uit het de ‘city’ reeks. Deze robotmaaier is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen. Alles is en blijft gebaseerd op het basismodel; de Gardena SILENO city 500. Bij de andere twee uitvoeringen zijn de voornaamste toevoegingen het Smart systeem en de daarbij komende slimme opties. Extra op dit model is het alarm, handig om dieven af te schrikken!  

In basis is deze robotmaaier geschikt voor het maaien van gazons tot 500 m2. Zoals we inmiddels weten van de city modellen gebeurt al het werk met minimale geluidsproductie, slechts 58 dB. Dit model kan ook iets zwaarder werk aan en is gegarandeerd geschikt voor hellingen tot 25 procent. Vervolgens kun je de city 500 upgraden naar een Smart uitvoering of gaan voor een complete set met startset voor een sproei installatie. Want ook dat werkt samen dankzij het Smart systeem. 

SILENO city 500

gardena sileno city 500

SILENO city 500

Gardena sileno smart city 500 

SILENO 500 city SET

Gardena sileno smart city 500 SET

Gardena robotmaaier voor een groter gazon kopen? 

Is de SILENO city 500 nog wat aan de kleine kant voor jouw gazon? Is je tuin te groot voor een van de hierboven besproken machines? Bekijk dan de Gardena life robotmaaier modellen, de beste keuze voor gazons tussen de 750 m2 en de 1250 m2. 

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:16 am