Draad vervangen grastrimmer

Hoe vervang je het draad van je grastrimmer? Zo werkt het!

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:08 am

Je ontkomt er niet aan, wanneer je jouw grastrimmer regelmatig gebruikt, gaat het moment komen dat je het trimdraad moet vervangen. Over het algemeen duurt het wel een poos voordat je draadspoel op is, maar als het dan zover is wil je wel weten hoe het werkt. Wij gaan het je in dit artikel stap voor stap uitleggen.

 

Grastrimmer oranje draadTrimdraad en de draadspoel

Bij de meeste trimmers zit het trimdraad op een draadspoel. Op de draadspoel zit een bepaalde hoeveelheid meters aan draad. Deze draad wordt bij de meeste trimmers automatisch vanuit de spoel verlengt. Dit zorgt ervoor dat jij zorgeloos kunt trimmen tot de spoel van je trimmer leeg is. Is de het trimdraad in de spoel helemaal op? Dan zal dit vervangen moeten worden. Hieronder lees je stappen hoe je hert trimdraad zelf kan vervangen.

Heb je de nieuwe draadspoel al bij de hand? Voor je het weet is die gemonteerd.

 

1)    Zorg dat de trimmer zonder stroom zit

De eerste stap is een belangrijke stap wat betreft je eigen veiligheid. Voordat je begint is het belangrijk dat de trimmer zonder stroom zit en niet aan kan gaan als je bezig bent met het vervangen. Heb je bijvoorbeeld een Gardena accu grastrimmer, dan moet je de accu uit de trimmer halen of  wanneer je een elektrische trimmer hebt de stekker uit het stopcontact halen voor je veilig aan de slag kunt. Begin met het verwijderen van de spoelkap, zorg ervoor dat de springveer goed op zijn plek blijft zitten.

 

2)    Het verwijderen van de lege spoel

Als het goed is heb je de spoelkap in de vorige stap losgehaald. Dan kun je nu de lege spoel uit de spoelkap gaan verwijderen. Dit is een eenvoudige handeling, je kan de lege spoel simpel uit de spoelkap halen. Wanneer je de juiste nieuwe spoel al bij de hand hebt kun je die er vervolgens weer in plaatsen.

Weet je niet welke draadspoel er in jouw gazontrimmer past? Let dan goed op dat het je de het trimdraad van hetzelfde merk koopt voor het juiste typenummer.

 

3)    De nieuwe spoel in de spoelkap plaatsen

Bij het plaatsen van de spoelkap is het belangrijk dat beide draden in tegenovergestelde richting worden geplaats. Steek hierna beide draden door de spoelgaten. Heb je dit gedaan? Trek de draden strak aan. De spoelkap zit nu goed op zijn plaats.

Snijdraden aantrekken

4)    Het monteren van de spoelkap

Zijn de bovengenoemde stappen goed uitgevoerd? Dan kan je beginnen aan de laatste stap, deze is erg eenvoudig.  Je kan de spoelkap makkelijk weer op de grastrimmer klikken. Als het goed is gaat dit doormiddel van een klik. Als de spoelkap erop zit is de trimmer weer klaar voor gebruik.

 

De draadspoel vervangen van een bosmaaier

Sommige bosmaaiers kunnen worden omgebouwd naar een grastrimmer. Bij deze machines kan je het mes vervangen voor een draadspoel. Ook voor deze machines geld dat de draadspoel eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. Dit hangt er compleet vanaf hoeveel jij de trimmer gebruikt. Omdat een bosmaaier nog veel meer power heeft dan een grastrimmer is het nog belangrijker dat de maaier ‘uit’ staat en echt niet kan aanspringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.