Aspen 2 benzine

Waarom ASPEN benzine voor je grasmaaier de beste keuze is?

This post was last updated on april 13th, 2021 at 09:10 am

Waarom ASPEN benzine de beste keuze is voor jouw grasmaaier? Je hebt ze vast wel eens zien staan of je bent er door de verkoper op geattendeerd; ASPEN brandstof voor je motormaaier. In dit artikel leggen wij je uit wat ASPEN benzine is, welke soorten er zijn en waarom het slim is om ASPEN te tanken.

Wat is ASPEN alkylaatbenzine?

Aspen alkylaatbenzine is 99% schoner dan gewone benzine. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals zwavel, benzeen of aromaten. Dit is niet alleen beter voor voor u en uw omgeving maar ook voor uw tuinmachine. Het houdt de motor schoner en zorgt dat deze altijd start. U kunt Aspen gerust in de tank laten zitten wanneer je de grasmachine in de winter opbergt. Alkylaatbenzine behoudt haar kwaliteit waardoor je in het voorjaar weer probleemloost aan de slag kunt.

Welke soorten ASPEN benzine zijn er?

ASPEN 2 voor tweetakt motoren

Aspen 2 FRT is een kant en kare tweetakt mengsmering voor grasmaaiers, brommers en andere tweetaktmotoren. Aspen 2 FRT verbant schoner waardoorde uitlaatgassen van tweetakt machines minder gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Bovendien blijft de motor ook schoner, dit zorgt voor betere prestaties en langere levensduur van je machine. Aspen 2 FRT kan jarenlang bewaard worden zonder dat de kwaliteit vermindert.

ASPEN 4 voor viertakt motoren

Aspen 4 is te gebruiken in alle viertaktmotoren waarin Euro 95 ongelood gebruikt wordt. Aspen 4 is de meest hoogwaardige kwaliteit benzine die op dit moment technisch haalbaar is. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen en de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk Je machine loopt beter en start altijd. Loopt beter omdat er veel minder koolvorming ontstaat. Start beter omdat Aspen 4 jarenlang houdbaar is en daarbij haar kwaliteit behoudt, ook na een langere periode van stilstand.

Waarom ASPEN Benzine? Wat zijn de voordelen ten opzichte van gewone benzine?

Waarom ASPEN benzine een goede keuze is voor jouw gezondheid en je maaier? Eenvoudig! Gewone benzine bevat schadelijke stoffen zoals zwavel, benzeen en aromaten. Benzeen is kankerverwekkend. Het is daarom belangrijk blootstelling hieraan zoveel mogelijk te voorkomen. Aspen alkylaatbenzine bevat vrijwel geen van deze schadelijke stoffen omdat het op een speciale wijze geraffineerd is. Nog enkele voordelen op een rij, je motor start altijd. Het is jarenlang houdbaar. Het is vrijwel reukloos. Minder onderhoud en een langere levensduur. Uw gezondheid en het milieu optimaal beschermd. Aspen bevat geen ethanol. Kant en klaar in 5 liter jerrycan.

waarom aspen benzineKan ik zomaar overstappen op ASPEN?

Alle benzinemotoren kunnen op Aspen werken, jong en oud. Het is wel goed om bij machines en voertuigen die eerst op gewone benzine gedraaid hebben een paar dingen in de gaten te houden. Indien een gebruikte motor erg vervuild is met koolaanslag, dan moet er rekening mee gehouden worden dat Aspen deze koolaanslag schoon zal gaan branden. Deze overmaat aan kool kan een vette bougie veroorzaken of snot in de uitlaat. Tevens wordt deze schone brandstof ook vaak getankt na een onderhoudsbeurt, voor de winterstalling of nadat de motor nat is geweest en hierdoor minder goed loopt.

Alternatief voor ASPEN benzine

Kies voor Euro 98 of een or een Premium brandstof zoals BP Ultimate, Shell V-Power of Total Excellium. Deze brandstoffen hebben meestal een octaangehalte van 95 of 98 en zijn ethanolvrij of hebben een maximaal ehtanolgehalte van 5%.

Hoewel de meeste motormaaiers op benzine lopen zijn er ook dieselmotoren op de markt. Ook voor dit type motormaaier is een brandstof van ASPEN beschikbaar.

Waarom ASPEN benzine de beste keuze is? ASPEN heeft een positieve invloed op de prestaties van je maaier. Hierdoor komt er naast het verhaal rondom diesel- en benzinemotoren in relatie tot vermogen nog een extra aspect bij omtrent vermogen.