Grensdraad in gazon leggen voor robot grasmaaiers

Alles over perimeterdraad voor de robot grasmaaier

Perimeterdraad is het draad waarmee je de grenzen van je gazon aan de robot grasmaaier aangeeft. Goede installatie met een degelijke kwaliteit kabel is één van de belangrijkste factoren voor het goed functioneren van je robotmaaier test. Installatie van dit draad is eenvoudig, maar brengt toch altijd vragen met zich mee. In dit artikel gaan we je alles vertellen over perimeterdraad.

Wat is de invloed van de kwaliteit van de grensdraad?

Een goede stevige perimeterdraad is essentieel voor langdurig plezier van je robotmaaier. Het is belangrijk dat het draad goed tegen alle weersomstandigheden kan en wanneer deze boven de grond is geplaatst ook nog eens tegen een flinke portie Uv-licht kan. De kabel dient soepel te zijn en blijven. Wanneer je meerdere kabels of zones met elkaar verbindt is het belangrijk dat de kabels middels een kabelverbinder stevig en waterdicht verbonden worden. Dik draad is beter dan dun draad, zeker bij grote lengtes kan het signaal afnemen als het draad te dun is. Dun en slecht draad kunnen voor met een zwak signaal als gevolg kunnen voor de meest gekke storingen zorgen.

Problemen door breuken of beschadiging van de kabel

In bijna alle gevallen is een breuk of beschadiging aan het grensdraad de oorzaak van een technisch probleem. Probleemloos autonoom maaien valt en staat met het elektromagnetische signaal die de kabel uitstraalt. Is de kabel gebroken? Dan stopt de grasmaaier direct. Gebruik een kabel tracker om de breuk te vinden en herstel deze met degelijke materialen in een draadverbinder.

Meer weten? Lees ons artikel over perimeterdraad installeren en repareren.

Leggen van grensdraad voor de kwaliteit van robot grasmaaiers

Hoe langer de perimeterdraad hoe zwakker het signaal

Hoe langer de kabel, hoe meer kans op een verzwakt signaal. Hoe dat komt? Simpel, hoe meer lengte de perimeterkabel heeft, des te meer de weerstand toeneemt. Hoe meer weerstand, hoe minder signaalsterkte.

Over het algemeen hoeft de gemiddelde particulier zich hier echter helemaal geen zorgen over te maken. De origineel meegeleverde perimeterkabel is tot 400 meter lengte in staat een ruim voldoende signaal af te geven.

Kun je kiezen tussen een aantal kabels? Kies dan altijd een robuuste kabel en bezuinig hier niet op. De afzetdraad is een van de belangrijkste component voor zorgeloos maaigemak.

Hoe werkt het signaal?

De elektromagnetische straling waar wij het al eerder over hebben gehad is een soort van radio-signaal. Voorheen was dit een signaal wat viel onder de radiowetgeving. Het zal je dan ook niet verbazen dat meerdere maaizones elkaar kunnen verstoren. Hebben meerdere mensen in de buurt een robotmaaier, dan kan het dus zijn dat dat zorgt voor ontregeling van de maaimachine.

Tegenwoordig hebben de meeste machines hebben op dit moment een digitaal signaal en daardoor is het probleem grotendeels opgelost. Tevens is de bereikbaarheid groter geworden sinds het een digitaal signaal is en hoeft niet langer voldaan te worden aan de wetgeving omtrent radio-signalen.

Gaat het na verloop van tijd toch minder soepel, dan is jouw maaimachine misschien aan onderhoud toe. Lees hier alles over het onderhoud van de robotmaaier.

This post was last updated on januari 5th, 2021 at 10:39 am

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.